Knutselen bij het peuteratelier van Kijk en Doe

Door

Voor Vettt mocht ik samen met collega blogger Femke en onze peuters naar een workshop knutselen bij het peuteratelier van Kijk en Doe. Zodat we jullie uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe de knutselateliers van Kijk en Doe zijn. Hoe leuk om creatief bezig te zijn samen met je kind of je kleinkind! Bij Kijk en Doe is er elke week weer een ander thema en daardoor maak je dus telkens iets anders, ook als je wekelijks komt knutselen. En het is echt superleuk om te doen! Enne, het is niet alleen voor peuters! 

Waar vind je Creatief Atelier Kijk en Doe?

Creatief Atelier Kijk en Doe zit vlakbij de binnenstad van Almelo en is dus ook prima te doen met de trein. Vanaf station Almelo De Riet is het zo’n 10 minuutjes lopen. Als je aankomt lopen en het gebouw ziet, zie je gelijk al de creativiteit. Binnen is het helemaal een feestje! Overal vind je kunstwerken gemaakt door kids, schildersezels, verf, kleurpotloden, stiften kwasten en ga zo maar door. De plek voor creatieve uitspattingen dus. De kunstenaar in je kind komt hier zeker tot uiting ; )

Peuterworkshop bij Kijk en Doe

Martine de eigenaresse van Kijk en Doe geeft elke week meerdere workshops voor diverse leeftijdsgroepen. Peuters vanaf 2 jaar kunnen terecht in het peuteratelier, maar er zijn ook kleuter, kind, jongeren en volwassen workshops te volgen. Neem even een kijkje op haar website of op haar Facebookpagina voor meer informatie. Één les kost 9 Euro, maar je kunt ook strippenkaarten kopen en dan ben je uiteraard goedkoper uit. Ik vond het zeker de 9 Euro waard. De kids leren met meerdere materialen en structuren te knutselen. Dit is knutselen 2.o. Dus niet wat je even thuis in elkaar freubelt (als je naar mij kijkt dan ; )). Martine heeft superveel creatieve ideeën en daarom heeft elke week een ander thema bij Kijk en Doe. Bij ons was het de week van de uil en dus mochten onze jongens aan de slag met krijt, kleurpotloden, verf en plastic om een hele toffe uil te maken.

First things first…

Eerst mogen de jongens een schort aan, zodat ze zelf niet helemaal onder komen te zitten tijdens het knutselen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het is wel handig dat je je kind oude kleren aandoet. Baat het niet dan schaadt het niet, zullen we maar zeggen. Martine heeft al het een en ander klaargezet zodat we kunnen beginnen en ze legt even uit wat de bedoeling is. Eerst even een glaasje ranja (voor de moeders een bakkie) en dan mag het feest beginnen!

Kijk en Doe

Kleuren en verfen met de peuters bij Kijk en Doe

We beginnen met het kleuren van de uil met hele toffe stiften. Martine heeft ze uiteraard in alle kleuren en elke stift heeft een dikke en dunne kant. Nou dit is al een feestje op zich. Zorgvuldig wordt elke kleur uitgekozen door onze boys. Zo grappig om te zien dat ze allebei toch een duidelijke voorkeur hebben voor bepaalde kleuren.
Na het kleuren met de stiften komt de waterverf tevoorschijn. Wat een feestje! Lekker smeren. Eigenlijk vinden de jongens het telkens verkleurende water mega interessant, maar na een tijdje krijgt ook de uil een mooi likje verf.

Kijk en Doe

Krijten

De uil krijgt ook een achtergrond omgeving, namelijk zijn bos. Dit is een A4-tje van stevig karton dat mag worden ingekleurd met krijtjes. De bakken komen op tafel en hoppa, daar gaan ze! Streepjes, rondjes van alles komt er op het papier. Als het bos af is mag de uil ook even drogen en kunnen we met de vleugels van de uil beginnen. Ze mogen kiezen tussen gouden of zilveren vleugel. Met een potlood worden de veertjes er ijverig ingekrast. Martine bevestigd de vleugels van de uil middels splitpennen vastgemaakt en mogen we ogen uitzoeken voor de uil.

Kijk en Doe

Finishing touch

Ogen uitzoeken is een lastige taak, want de jongens krijgen tientallen knoopjes en plastic doppen voor zich. Nadat de keuzestress voorbij is en ze helemaal  happy zijn met de door hun uitgezochte oogjes mogen ze worden vastgeplakt aan de uil. Net zoals de snavel. Maar waar? Na goedkeuring van onze mannetjes mag Martine alles vastplakken met het lijmpistool. Ook wordt de uil op zijn achtergrondbos geplakt met houten plankjes. Even drogen en voilà! De uil is helemaal af! Zo trots als een pauw showen ze hun kunstwerk!

Kijk en Doe

Conclusie

De workshops van Martine zijn superleuk om te doen met je kind. Martine een heel creatieve, leuke dame en ze komt super makkelijk in de belevingswereld van kids. Heel mooi om te zien! Wat ook tof is, is de manier waarop ze het knutselen uitlegt aan de kinderen. Hierdoor gaan ze er helemaal in op. Ze gebruikt superveel verschillende materialen en technieken, dus je hebt genoeg inspiratie om na de tijd thuis mee verder te gaan. Daarnaast is het knutselen bij het peuteratelier gewoon een hele leuke manier om samen met je kind bezig te zijn. Het is een groot feest!

p.s. Nog een voordeel, je hoeft na de tijd niks op te ruimen ; )

 

Tip: ouder-kind Sinterklaasworkshops 24 november

Op zaterdag 24 november geeft Vettt in samenwerking met o.a Creatief Atelier Kijk en Doe een ouder-kind Sinterklaasworkshop in de bibliotheek Enschede. Voor meer informatie en tickets kijk je hier.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.