Een kinderfeestje thuis organiseren: nailed it dankzij Locohippo!

Als ik me in mijn hoofd haal dat een kinderfeestje thuis best een goed idee kan zijn, krijg ik een ingeving. Locohippo verkoopt draaiboeken voor kinderfeestjes die je thuis kunt vieren. Ik bekijk het aanbod op de website. Er is van alles te bestellen, een ‘Wie is de Mol-feestje’, een ‘Expeditie-Robinson-feestje’ maar ook een ‘Heksenketel feestje’. Pippa wilde graag een feestje in het thema Halloween, deze komt dicht in de buurt.

Waarom een kinderfeestje thuis organiseren?

Ik wilde het kinderfeestje een beetje binnen budget houden. Als je het buiten de deur houdt dan wordt het al snel een stuk duurder. Daarnaast was ik heel benieuwd naar dit feestje geworden en bedacht ik me dat het met zo’n draaiboek allemaal hartstikke goed zou komen. En het leek me ook wel leuk, gewoon thuis. We zouden rond 16.00 te beginnen en tot 19.30 doorgaan, zodat het al een beetje donker is en extra spannend wordt. Ik had nog een shit-load aan Halloween decoratie thuis van het Vettt Halloween feest dus dat kon ik mooi voor de aankleding gebruiken.

Kant en klaar draaiboek voor je kinderfeestje

Op de website van Locohippo bestel ik voor het bescheiden bedrag van 15,50 Euro het draaiboek voor het kinderfeestje. Je krijgt de optie om er nog een feestpakket en feestversiering bij te bestellen, die beide opties sla ik over omdat ik nog van alles in huis heb liggen. Ik bestel het draaiboek een week voor de tijd, en 4 dagen voor de tijd lijkt het mij handig om het eens goed door te lezen…en dat was maar goed ook!

Met alleen het draaiboek van Locohippo ben ik er nog niet…

Ik lees het draaiboek door en wordt nog enthousiaster. Alleen merk ik ook dat ik nog best wat voor te bereiden heb. We gaan allerlei spelletjes spelen, er moeten spullen gekocht worden, er moeten dingen uitgeprint worden en alles moet klaar gezet worden. Aan de hand van het draaiboek maak ik en t0-do-lijstje. Met een bezoekje aan de Action, een zoektocht door mijn Halloween-deco spulletjes en een ritje naar de Printshop ben ik er wel. Ik word wel wat zenuwachtig, in principe ben ik tijdens het feestje alleen (Maurice neemt Coco mee). Ik besluit toch nog hulp in te schakelen: nichtje Phileine van 13 to-the-rescue!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik ben van het soort die alles op het laatste moment doet, maar met dit feestje gaat me dat beter af. Ik heb alle spullen in huis, zet de middag voor het feestje alles klaar en ik heb de avond voor het feestje de tijd genomen om het huis te versieren. Vooral met spinnenrag,  halloween lampionnen en witte ballonnen waar spookjes van gemaakt worden…ik heb er ondertussen nog meer zin in dan de 7-jarige! Tussendoor vraag ik bij Locohippo nog een code op (dat moet volgens het draaiboek), die code hebben de kinderen tijdens het feestje nodig om de code te kraken en met het spel te kunnen beginnen.

En hoe werkt dat met 8-stuiterende kinderen in  huis?

De voorbereiding was dik voor elkaar, maar hoe werkt dat in de praktijk? Een kinderfeestje thuis met 8 enthousiaste kinderen?

We begonnen met het versieren van cake, het versieren bleek leuker dan het opeten, de slagroombus was de grootste hit van het hele cake versieren. Aanrader hoor!

Daarna kon het spel beginnen, in de tuin had ik vleermuizen verstopt. Als de vleermuizen gevonden zijn moeten ze in de goede volgorde neergelegd werden om de code te kunnen kraken. Als de code gekraakt is krijg je de verschillende opdrachten via de website door, heel leuk gedaan!

 

Locohippo

Twee teams gaan de strijd aan

De groep wordt in twee teams verdeeld en vervolgens gaan ze Heksenketel-strijd aan. Hier gebeurt iets dat ik helemaal niet verwacht had, ze vinden het helemaal niet leuk om tegen elkaar te strijden. Ik maak er een mooi verhaal van én we gaan door :-), we spelen allerlei verschillende spelletjes. Een soort estafette race waarbij je onderweg 3 opdrachten mag uitvoeren, waaronder snoephappen (brings back good old memories). Deze creepy snoepjes vonden ze te gek en kocht ik bij de Action.

Locohippo

Na de estafette melden we ons weer bij de laptop voor de volgende uitdaging. Tegen de tijd dat het donker is merk ik dat de kinderen graag naar buiten willen. Ik gooi ik er nog een zelfbedacht spelletje tussen door. Mijn superhelp Phileine verstopt buiten snoepjes en deze gaan ze met behulp van hun eigen zaklampje zoeken (deze scoorde ik ook bij de Action voor 0.49 per stuk). Als alle opdrachten volbracht zijn sluiten we af met het enige échte heksenketel diploma. De timing is top, om 18.00 zijn we klaar en dat is precies wanneer het Sinterklaasjournaal begint. En om 18.30 liggen de frietjes klaar bij de cafetaria om de hoek. Na het eten gaat de discolamp en de muziek aan en worden de verkleedkleren tevoorschijn gehaald.

Locohippo

Eindconclusie

Wil je je feestje thuis organiseren, maar wel met wat hulp? Dan is dit perfect. Het is niet zo dat je zelf helemaal niks meer hoeft te doen. Het heeft me nog een rondje Action gekost, in het klaarzetten van alle spullen zat wat tijd, vervolgens in de versiering van het huis en na afloop in het opruimen.

Ik vond het hebben van 8  kinderen in huis nog wel wat heftig, daar kwam de intocht van Sinterklaas de volgende dag en het schoenzetten op zaterdagavond nog bij. Op zondag kon je mij opvegen, haha! Ik was ontzettend blij met hulp van Phileine en dat raad ik je ook zeker aan: don’t do this alone! Tenzij je een superZENNE kindercoach of lerares bent, dan kun je het misschien prima alleen af, maar die kwaliteiten heb ik nog niet bij mezelf ontdekt…

Zo’n draaiboek is ook hartstikke leuk om te bestellen voor een familieweekend of een vriendinnenweekendje.

Op de website van Locohippo vind je meer informatie over deze leuke kinderfeestjes.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.