Recept voor mega bellenblaas!

Oké bellen blazen is natuurlijk op al heel erg leuk, maar wat nou als je de bellen wel 10 of 20 keer zo groot kunt maken!? Dat is natuurlijk nóg veel gaver. Ik testte dit mega bellenblaas recept. Ik hou er altijd van om iets uit te proberen van Pinterest. En ging ik aan de slag met rietjes wat touw en de goede verhouding aan bellenblaas die ik zelf maakte. Hoe? Ik ga mijn mega bellenblaas recept met jullie delen.

Mega bellenblaas recept: wat heb ik nodig?

  • Rietjes
  • Touw
  • Goedkoop afwasmiddel! (dus geen Dreft, want die ontvet te goed én geen afwasmiddel met citroengeur)
  • Glycerine (te koop bij iedere drogist voor ongeveer 2 euro)
  • Water
  • Platte bak zodat de rietjes er goed plat in kunnen liggen.

De stokjes

De stokjes maak je heel simpel van 2 rietjes en wat touw erdoorheen geweven, het touw is gewoon wol waar je ook mee kunt breien of haken. Het touw drukte ik erdoor met een saté prikker…. en klaar is kees!

Zelf megabellen maken

Zelf megabellen maken

Dan komt het belangrijkste eigenlijk… de goede verhouding van de bellenblaas:

Meng 1 kopje afwasmiddel, 8 kopjes lauw warm water en 4 theelepels glycerine. Roer dit zachtjes door met een vork, niet te hard want dan begint het te schuimen….tada, zo simpel is het mega bellenblaas recept.

 

En dan begint de bellenblaas fun!

Laat de stokjes en het touw even goed weken tot alles goed in het touw is getrokken, houdt de stokjes tegen elkaar als je ze uit de bellenblaas haalt. Trek heel zachtjes de stokjes uit elkaar en laat de kids zachtjes naar achteren lopen. Als het flink waait gaat het al redelijk vanzelf. En zie hoe de gaafste bellen ontstaan!

mega bellenblaas recept

Het is even oefenen in het begin, omdat het geduld van de kinderen natuurlijk een beetje op de proef wordt gesteld, maar leg ze uit dat hoe rustiger en langzamer ze het doen, hoe beter de bellen worden. Even een paar keer oefenen en ze hebben het door! En de lol die ze gehad hebben was zo leuk om te zien…. De hele middag zijn ze er druk mee geweest.

mega bellenblaas recept

Deze zomerse DIY is ontzettend leuk om eens met je kinderen uit te proberen deze zomer! Ga jij het ook proberen? Laat me dan weten of jullie het net zo leuk vonden als wij!

Nog meer inspiratie voor leuke DIY’s

We schreven eerder op Vettt al over leuke DIY’s:

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.