VETTT UITJE: De griezelige insectenshow bij de MuseumFabriek

Sinds wij een jaarkaart hebben van ‘De Museumfabriek‘ zijn wij er eigenlijk wel maandelijks één keer te vinden. Vooral als mijn man nachtdienst heeft gehad en ik de jongens in de tuin maar moeilijk stil kan houden, is dit mijn ultieme toevluchtsoord. Het is er koel met deze hete dagen, ze leren er elke keer weer wat van, en je kunt er knutselen, het inspireert, en fascineert. Deze vakantie is het thema ‘De griezelige insectenshow’ de moeite waard om eens met je kleintjes te bekijken want insecten zijn altijd overal, en als je ze van dichtbij gaat bekijken ga je hun verbluffende schoonheid nóg meer waarderen! 

Levon Biss

Als je binnenkomt kun je eerst levensgroot genieten van het werk van Levon Biss, een Britse fotograaf die helemaal gefascineerd is door insecten. Hier kun je 10 verschillende fantastische beestjes die normaal soms wel microscopisch klein zijn, levensgroot bekijken. Ze zijn adembenemend mooi van zo dichtbij en je blijft kijken, en elke keer weer iets nieuws ontdekken. De foto’s steken fantastisch af tegen ze zwarte muur en er is dan ook geen ontkomen aan. Geweldig gedaan!

Ontmoeting met de insecten in de MuseumFabriek

Iets verderop kun je de insecten ontmoeten in hun terraria, wandelende takken, kakkerlakken, bidsprinkhanen, en er is zelfs een heel gangenstelsel gebouwd voor mieren, hierin kun je ze zien lopen van gang naar gang hun nestjes bekijken, en ze van dichtbij bewonderen. Bijzonder om te zien hoor! Ook liggen er op de grote tafel boeken en vergrootglazen zodat je alles van dichtbij nog eens goed kunt bekijken. Ook is er een gedeelte waar je je insecten kunt natekenen. Er liggen in hars gegoten insecten die je onder je microscoop kunt leggen, en vervolgens na kunt tekenen op papier. Ook zijn er iedere dag tussen 14.00 en 16.00 insectologen aanwezig, die je alles mag vragen, en jou alles kunnen vertellen over insecten. Dus vraag maar raak!

MuseumFabriek

Met dit masker kun je zelf ervaren hoe insecten de wereld zien…

 

MuseumFabriek

Aan de knutsel!

Natuurlijk kan er volop geknutseld worden in de Museumfabriek, naast de “wat simpelere knutsels” kun je ook voor de elektronische knutsels gaan, en dit keer koos mijn oudste zoon om een insect te gaan maken. Ik ben niet van de elektronica (en kreeg dit dan ook niet voor elkaar) maar er zitten hele lieve meiden achter de balie die je altijd wel even willen helpen. En binnen een klein half uurtje hadden wij een elektronische spin in elkaar zitten. Vol trots liep mijn zoon daarmee de fabriek uit. (voor elektronische knutsels wordt soms een kleine bijdrage gevraagd)

Ben je hierdoor geïnspireerd? Twijfel dan niet, want van een bezoek aan de MuseumFabriek ga je echt geen spijt van krijgen. En wist je al dat je voor 20 euro een familie jaarkaart kunt kopen? Zo heb je het hele jaar toegang (2 volwasennen en 3 kinderen). De toegang geldt zowel voor de MuseumFabriek als voor het Rijksmuseum in Enschede

Nog meer zomervakantie inspiratie?

Een compleet overzicht van allemaal leuke activiteiten, workshops, evenementen en uitjes vind je op de pagina met Zomervakantie tips of in het VETTT Magazine.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.