Hotspot in Enschede: Oloa (healthy havermout pannenkoekjes)

Gezond eten wordt steeds meer een trend. En daar speelt Anne Baake met haar liefde voor een healthy lifestyle graag op in. Bij haar hotspot, Oloa, kun je terecht voor gezonde pancakes van haver, die je zelf samen kunt stellen. Hiernaast vind je er ook proteïneshakes, natuurlijke drankjes en gezonde(re) taartjes. Omdat ik zelf gek ben op havemout en alles wat je ermee kunt maken en mijn kinderen ook altijd lekker meesmullen, stonden we met ons hele gezin op de stoep om het zelf te ervaren.

Anne Baake over Oloa

Oloa betekent haver, dat verklaart meteen de naam van deze nieuwe hotspot aan de Zuiderhagen in Enschede. “De pancakes vormen een gezonde lunch. Ik was altijd al bezig met een gezonde levensstijl en ik merkte dat ik buiten de deur nog weinig gezonds kon krijgen. Daarom heb ik een plek in Enschede gecreëerd waar ik eigenlijk zelf naar op zoek was.” Aldus Anne Baake, eigenaresse van Oloa.

Oloa, hotspot in Enschede

Oloa, voor gezonde en lekkere havermout pannenkoekjes.

Glutenvrij, veganistisch en fairtrade

Haver is van nature glutenvrij, het kan natuurlijk zijn dat het bij de fabriek in aanraking is gekomen met sporen van gluten. Voor iemand met Coeliakie kan het dan toch voor problemen zorgen. Daarom heeft Oloa ook haver die de stempel glutenvrij heeft, daar moet je dan wel even specifiek om vragen. Ben je vegetarisch, dan kun je ook voor een veganistische variant kiezen. Je maakt een keuze uit drie verschillende smaken: kaneel, rode biet of spinazie en je krijigt drie pannenkoekjes op je bord. De gekozen smaak vormt de basis van je gerecht. Hierna kies je voor drie toppings, zoet of juist hartig. Zoals noten, blauwe bessen, pure chocoladesaus, sla, kipreepjes of houmous. Naast de pannenkoeken kun je er ook gezonde tussendoortjes kopen en schenkt Anne de fairtrade koffie van Beukenhorst. Maar voor een matcha (mijn favoriet!), pure chocolademelk en Chai latte kun je ook bij Oloa terecht.

Voor het hele gezin

Ondanks dat Oloa natuurlijk niet specifiek gericht is op kinderen kun je er met jouw kroost prima eten. Er staat een kinderstoel en op de menukaart staat een kidsmenu (2 pannenkoekjes met 2 toppings). Wil je wat rustiger zitten en niet iedereen lastig vallen met je drukke kids (die van mij waren echt niet te houden, zul je altijd zien!), dan is er achterin ook nog een ruimte waar je plaats kunt nemen. Vraag Anne om een paar krijtjes en papier en ze hebben meteen iets te doen.

Oloa, hotspot in Enschede

Bodhi proeft de honing van zijn broer!

Bodhi is gek op appelsap en dan met name op van die lekkere troebele milde appelsap die ze bij Oloa ook verkopen. Ravi wilde graag cola…. Maar dat schenkt ze niet. Gelukkig maar ? De jongens waren, zoals ik al aangaf, super druk en hadden niet echt zin in een pannenkoek, maar de blauwe bessen, de chocoladesaus, de nootjes en de honing waren zo op! Thuis eten ze trouwens graag zelfgemaakte havermoutpannenkoekjes, dus maak je niet druk Anne, het lag niet aan jou ?

Wat leuk is dat alles open is. Kinderen die het leuk vinden kunnen dus in de keuken meekijken. Er is free Wifi, voor de ouders die nog even moeten werken of een leuke foto of storie willen posten. Anne verkoopt bij Oloa ook cadeaubonnen, die het heel goed doen, gaf ze aan. Wat ook handig is, de pannenkoekjes zijn zo klaar, dus je hoeft niet lang te wachten op je eten. Wat ik zelf heel erg fijn vind!

Tip: Je kunt alles To Go meenemen; de pancakes, taartjes en drankjes.

Oloa, hotspot in Enschede

Het leuke is dat de keuken open is en je dus kunt meekijken!

Voor de mannen

Bram en ik kozen beide een andere smaak en wisselden wat hapjes uit. We vonden vooral de houmous heel erg lekker en de combinatie met de knapperige nootjes was echt goddelijk! Bram zag dat er ook proteïne shakes werden verkocht, die Anne ook zelf maakt. Hij komt snel terug om er een te proeven, want na de pannenkoekjes (en wat hapjes van die van de kinderen) en een matcha zaten we helemaal vol! De proteine shakes kun je dus ook to go meenemen.

Kortom Oloa is dus een hippe, warme en gezellige hotspot waar je terecht kunt met je hele gezin voor lekker en gezond eten en drinken. Hier vind je meer informatie.

Oloa, hotspot in Enschede

De pannenkoekjes van Bram en mij <3

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.