Picknicken bij De Hondeborg in Zenderen

Door

Het is vakantie – het weer niet al te best – en na een paar dagen binnen zitten wilde iedereen toch wel graag weer naar buiten. Dus wat gaan we doen? Met twee kinderen in heel verschillende leeftijdsfases is dat soms best lastig. Maar Roos had ineens een briljant plan. ‘Mama, we kunnen een lekker stukje fietsen en dan gaan picknicken bij de Hondeborg! Dat is voor ons allemaal leuk om te doen.’ Dus zo gezegd, zo gedaan.

Erve Hondeborg: fijn picknicken bij slecht weer

Op zich een niet heel logisch plan bij de toch wel lage temperatuur buiten en de dreiging van voorspelde buien. Maar wie zegt dat je picknicken buiten moet doen? Dat kan ook prima binnen. In het mooie buitengebied tussen Borne en Zenderen, is een fantastische plek waar je zowel buiten als binnen kunnen picknicken én waar het goed toeven is voor kinderen. Maak kennis met Erve Hondeborg! Een super leuke pleisterplaats gevestigd in een prachtige Twickelschuur op een locatie met een lange, rijke geschiedenis.

Hondeborg

Een hert met grote stokken

Het plan was gesmeed en de boterhammen belegd. Op naar de pleisterplaats. Uiteraard met een omweg, want ook het fietsen was een belangrijk onderdeel van het plan. Nu kun je op verschillende manieren bij De Hondeborg komen, maar ik moet onderweg wel rekening houden met een aantal zaken. Zo moet er bijvoorbeeld een stuk spoorlijn in de route zitten, want Bram is dol op treinen en zwaait graag even naar de machinist. Dus eerst langs het station.
En Roos, die vindt het heel interessant om onderweg een pitstop te maken, hoe kort de route ook is. Dus pauzeren we na een kleine tien minuten fietsen bij één van de dierenparken in Borne. Daar heeft Bram even laten horen hoe goed hij een haan kan nadoen. En, Roos was vooral onder de indruk van de ‘grote stokken’ op de kop van één van de herten.

Hondeborg

Het draait om vertrouwen

Volgende bestemming: De Hondeborg. Daar kwamen we even voor een verrassing te staan toen bleek dat het hele oprit eruit lag en een ploeg van stoere mannen druk aan het straten was. Maar de eigenaresse liep toevallig voorbij en gaf aan dat de pleisterplaats gewoon open was en wij door het zand mochten lopen. Een feest voor de kinderen, die het geheel als één grote zandbak beschouwden.
Eenmaal binnen werden onmiddellijk de broodtrommels tevoorschijn gehaald, want het doel was bereikt; we gingen picknicken. Bij het goed gevulde keukenblok in de Hondeborg haalden we iets te drinken. Een geweldig concept, waarbij alles draait om vertrouwen. Er is geen personeel, alles is zelfbediening. Heel simpel, je pakt wat je wilt hebben en doet de vergoeding daarvoor in het houten bakje naast het keukenblok. Geweldig toch? Je slingert de Senseo aan, laat de kinderen een pakje drinken uit de koelkast uitzoeken en dropt het geld in het daarvoor bestemde bakje. Dat hoeft niet eens gepast, want er staat zelfs een potje kleingeld om wisselgeld uit te halen.

Hondeborg

Kindjes blij, mama blij

Al met al een geslaagde picknick. Bram was blij, want de Hondeborg heeft uitzicht op de spoorlijn tussen Borne en Almelo. Roos was blij, want picknicken met zelf gekochte cola is nou eenmaal een feestje. En ik was blij, omdat we lekker warm en droog zaten en de kinderen zich uitstekend hebben vermaakt.

Hondeborg

Meer weten?

Wil je meer weten over De Hondeborg, haar geschiedenis of de omgeving? Kijk dan eens op Erve Hondeborg. Deze hotspot staat bij ons in elk geval op de lijst met favoriete pitstops en kan rekenen op nog veel meer bezoekjes van ons.

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.