Fietsen in Enschede? De leukste plekjes om naartoe te fietsen!

Door

Fietsen met kinderen is (bijna) altijd een goed idee. Het is gezond, milieuvriendelijker en goedkoper en vaak relaxter dan in de auto stappen. Het helpt als je met een soort van plan (en genoeg te eten en drinken) vertrekt. In samenwerking met Enschede Fietsstad delen we in deze blog onze favoriete plekjes om in Enschede naartoe te fietsen. Leuke speelplekken, parkjes, bossen en fijne horeca-gelegenheden. Lees mee en ontdek de leukste plekken om te fietsen met kinderen in Enschede.

Over Enschede Fietsstad en de app

Enschede Fietsstad zet zich er voor in dat zoveel mogelijk Enschedeërs zo vaak mogelijk de fiets pakken. Dit doen ze onder andere door het fietsen te belonen. Met de Enschede Fietst-app spaar je punten voor elke fietsrit. De punten wissel je in voor beloningen bij lokale ondernemers in Enschede. En er doen leuke ondernemers mee. Zo kun je sparen voor een gratis drankje bij de Twentsche Foodhal, korting bij het klimbos op Het Rutbeek, of een gratis kop koffie bij Nienke’s cupcakes. In de app zie je ook hoeveel CO2 je bespaart, hoeveel kilometers je er al op hebt zitten en je kunt challenges starten. Zo wordt fietsen in Enschede nog leuker! Wil je meer weten over de app of de app downloaden? Klik dan hier: Enschede Fietst-app.

1. Waterspeeltuin, roofvogels en genieten bij Wattez in het GJ Van Heekpark

Wist je dat er bijna dagelijks met roofvogels wordt getraind in het Van Heekpark? Rob Poliste van Valkenvlucht geeft al vijftien jaar demonstraties met roofvogels. Zowel doordeweeks als in het weekend staat hij met zijn roofvogels in het Van Heekpark op de speelweide. Doordeweeks rond 19.00 uur en op zaterdag en zondag zijn ze om 14.00 uur aanwezig als er geen demonstraties elders zijn.

Ga je naar het park op een zonnige dag? Neem gerust je zwemkleding mee. In het waterspeelgedeelte wordt dan volop gespeeld met water!

Aan de kant van Het Roessingh vind je Wattez, altijd fijn om hier te zijn. Buiten is een mooie speeltuin en de appeltaart is hier echt een aanrader!

fietsen met kinderen enschede


2. Schommelen, aan de draaitafels draaien en een ijsje eten op het Stationsplein

Koop een lekker ijsje bij Van der Poel op het Stationsplein en strijk neer op het plein. Voor kinderen is hier ook genoeg te ontdekken. Ontdek je DJ-skills bij de draaitafel, schommel op één van de schommels of bewonder de kunsten van de skaters op het plein. Een oase van rust in de drukke binnenstad is het groene plein voor het Wilminktheater. Met een waterpartij die favoriet is bij kinderen, hier kunnen ze lekker spelen en klimmen en klauteren.

Fotocredits: www.instagram.com/ikbenschede

3. Op de fiets naar Speelpark Hoge Boekel

Aan de Hoge Boekelerweg, tussen Enschede en Losser vind je Speelpark Hoge Boekel. Een uitgebreide speeltuin met allerlei attracties én er is een midgetgolf baan. Blogger Rianna was er een tijdje geleden en schreef een blog over Speelpark Hoge Boekel.

fietsen in enschede

4. Kabouters zoeken bij Hof Espelo

Aan de Deurningerstraat, net buiten Enschede vind je Hof Espelo. Neem wat lekkers te eten en drinken mee en je kunt je hier prima vermaken in het klauterwoud of tijdens het lopen van de kabouterwandeling. Nog een leuke stop is melktap Hof Espelo. Deze vind je een stukje voorbij het Koetshuis Hof Espelo. Hier koop je o.a melk, koffie, thee en ijs. Hou er rekening mee dat je contant en gepast betaald.

Klauterwoud
Klauterwoud bij Hof Espelo

5. Vliegveld Twente en een terrasje pakken of hapje eten bij Marcook’s.

Vanuit Enschede fiets je vanaf Het Roombeek, via Het Vaneker heel mooi naar Vliegveld Twenthe. Op het Vliegveld kun je de uitkijktoren beklimmen, bunkers van heel dichtbij bekijken en misschien zelfs nog wat vliegtuigen spotten. Trakteer jezelf op een welverdiend drankje en wat lekkers bij Marcook’s. Met een fijne speelgelegenheid voor de kinderen!

6. Fiets langs hertjes, een bijenkas, zorgboerderij De Viermarken en speel in het Abraham Ledeboerpark.

Een heerlijk mooi en groot park. Je kunt door het park fietsen en er zijn een paar leuke plekken om te stoppen. Er zijn hertjes, er is een speeltuin, een bijenkas en aan de rand van het park vind je Zorgboerderij De Viermarken.

Best bewaarde geheim enschede

7. Plukken en spelen bij De Forelderij (Rutbeek)

Aan het begin van Het Rutbeek, naast het Crematarium vind je De Forelderij. En eerlijk, het lijkt we of het hier ieder jaar mooier wordt. Je kunt hier forel vissen, maar er is zoveel meer. Fiets hier naartoe om fruit of een bosje bloemen te plukken of om gewoon even lekker te spelen in de speeltuin. Er zit fijne horeca bij, dus de ideale plek om het fietsen te combineren met een lunch of borrel.

De bak met aardbeien raakt al mooi gevuld
Fotocredits: Michelle Lohuis

8. Fiets langs de leukste speeltuinen van Enschede

Stichting Enschedese Speeltuinen heeft op verschillende plekken in Enschede 18 speeltuinen. Op de website vind je een overzicht van de verschillende locaties. Tip: plan een fietstocht langs een aantal speeltuinen. Zo ontdek je steeds wat nieuws! Een favoriet is de speeltuin ExtraPuurrr in Enschede Noord (Voortsweg 225). Naast een fijne speeltuin vind je hier ook een dagbesteding.

9. Kinderboerderijen

Dieren zijn bijna altijd een goed idee. Een favoriet is kinderboerderij ‘t Wooldrik, naast de kinderboerderij vind je de prachtige theetuin Ik & Mijn Moeder. Leuk om deze twee te combineren. In Enschede Noord vind je kinderboerderij Noord, fiets na of voor je bezoek aan kinderboerderij Noord langs Van Doorn & Doorn in de wijk Roombeek. Dit is vooral een top plek om kinderen nog even lekker buiten te laten spellen terwijl jij bij komt op het terras :-). Kinderboerderij Wesseler (Zuid) is ook een goeie, deze zit naast pannenkoeken restaurant Le Pompidou!

kindvriendelijk terras enschede
De speeltuin bij Van Doorn en Doorn

Wat zijn jouw lievelingsplekken om naartoe te fietsen met kinderen in Enschede?

Heb jij nog aanvullingen? We zouden het heel tof vinden als je die in de comments wilt delen, zo kunnen we samen nog meer nieuwe plekken ontdekken! Wil je op de hoogte blijven van al het fietsnieuws in Enschede, leuke tips en toffe fiets-acties voor het hele gezin? Volg dan de Facebook en Instagram van Enschede Fietsstad.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Enschede Fietsstad.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.