Pretpark Ketteler Hof in Duitsland: geheim over de grens

In de vakantie ondernemen mijn moeder en ik altijd iets leuks met de jongens. Maar omdat ik hartstikke verwend ben en al op zoveel leuke plekken in en om Twente ben geweest, wordt het steeds lastiger iets nieuws te vinden. Toch heb ik nog steeds een wishlist met meer dan 4 uitjes hierop. Ketteler Hof in Duitsland staat hier al het langst op. Terwijl ik helemaal niet eens wist wat het nou eigenlijk precies was, laat staan waar. Ik heb het van horen zeggen en gestructureerd dat ik ben schreef ik het meteen op. En toen ik het tegen mijn moeder zei, was ze meteen enthousiast. Ze was er zelfs al eens geweest, toen ze een keer voor haar werk met een schoolreisje meeging. Gelukkig voor mijn moeder gingen er dit keer maar twee kinderen mee ? Ik kan je vertellen, Ketteler Hof is echt een geheim over de grens!

Een dagje uit voor bangerik en durfal

Wat ik nou zo leuk vind aan de Ketteler Hof is dat het voor iedereen is. Voor jong en oud, jongen en meisje, bangerik en durfal. Je kunt er zoveel verschillende dingen doen, dat er echt niemand mag klagen. Je kunt er dieren voeren, springen, klauteren, met zand en water spelen, schommelen met een reuzenschommel, rodelen, van de glijbaan, van de waterbaan met een bootje, een natuurbelevingspad volgen, een piratenschip besturen, verspringen of crossen met een skelter. Je kunt er zelfs barbecueën en picknicken. De omgeving is bosrijk. Het is groot, maar niet te groot, je kunt overal zitten, wat eten en je hoeft tussendoor alleen maar te genieten. Klinkt goed toch?

Ketteler Hof Duitsland pretpark

Op deze kaart kun je goed zien wat er allemaal te beleven valt.

Gillen op de glijbaan

Toen wij er waren was het heerlijk weer, wat een geluk! Ik had een zwembroek meegenomen voor de jongens, die Ravi bij het waterpretpark meteen aantrok. Water heeft zo’n aantrekkingskracht en als het aan hem lag, bleven we er nog uren hangen. Maar er was zoveel meer te doen. Ik wilde nog rodelen, Ravi wilde alles en Bodhi, die vond het allemaal wel prima en wilde alleen graag de hertjes aaien. Ondertussen was hij ook helemaal in zijn sas in de megagrote speeltuin met zand, huisjes, ijscowinkeltjes en natuurlijk met water! Omdat Bram er niet bij was en hij normaal de gene die is die enge dingen met Ravi doet, was ik de klos. Ravi is een echt durfal en wilde zo graag van de steile glijbaan, je weet wel, met zo’n kokosmatje. Nou, vooruit dan maar! Hoe leuk was dat? ? We gingen wel 3 keer achter elkaar. Gelukkig was het excuus dat oma en Bodhi zo lang moest wachten legitiem en konden we zonder zeuren snel door naar de volgende plek.

Ketteler Hof Duitsland pretpark

De Ketteler Hof is echt Vettt

Patatjes zonder wachtrij

En wat ik ook heerlijk vond, was dat er bijna geen rijen stonden. Het was best druk, maar we hadden onze patatjes met braadworst in no time. Dit gold ook voor het ijsje even later. Helaas ook voor de wespen die ons ook direct vonden 🙁

Ketteler hof is heeft ook een Binnenspeeltuin

Sinds kort heeft de Ketteler Hof ook nog een enorme indoorspeeltuin met negen themawerelden. Wij hadden genoeg aan alles wat buiten te bieden had en daarbij scheen de zon. Maar wanneer het weer niet echt meezit kunnen kinderen kennismaken met de bergwereld, Arctische wereld, Afrika, de mangrove, de jungle, het stadsleven, het heelal en het betoverde bos. En ook is er plek voor de allerkleinsten. Dat hadden we nooit in 1 dag kunnen redden. Dus moeten we in de herfst maar eens terugkomen ?

Het is een klein uurtje rijden vanaf Enschede. Je rijdt een prachtige route, dus dat is echt geen straf. De prijzen vallen mee, vooral in vergelijking met de Nederlandse prijzen. Parkeren is gratis en heel goed geregeld.

Geniet mee

Ik kan nog wel veel meer vertellen, maar jullie moeten het zien. Natuurlijk is het het allerleukst om het zelf te ervaren, maar aangezien ik een filmpje heb gemaakt kunnen jullie nu alvast een beetje meegenieten.

Ik vind de Ketteler Hof dus echt een dikke vette aanrader, een verrassing! Ik ben heel benieuwd wie van jullie er ook eens is geweest en wat je er van vond. Helemaal wanneer je ook binnen bent geweest. Laat je reactie hieronder of op Facebook achter.

Meer informatie vind je op de website.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.