Emsflower duitsland: niet alleen voor bejaarden!

Door

Een klein eindje over de grens met Duitsland ligt Emsbüren, in de wijde omtrek bekend van het enorme tuincentrum Emsflower Duitsland. Zelf dacht ik altijd dat dit pas leuk was om naartoe te gaan als ik oud zou zijn (echt al bejaard zeg maar).  En dan met een buslading vol kunstgebitten gezellig geraniums kopen voor op het balkon en aansluitend koffie drinken met een stukje kuchen. Maar niets is minder waar. Dit blijkt namelijk ook een geweldig uitje met kleine kinderen te zijn. Vanaf Oldenzaal is het slechts 20 minuutjes rijden!

Emsflower Duitsland: wat een Erlebnis!

Daar ben ik dus een tijdje geleden, op advies van een collega, maar eens naartoe gegaan. In plaats van het enorme tuincentrum aan de rechterkant te bezoeken ging ik met de kinderen linksaf naar het Erlebnispark. Eenmaal binnen kun je kiezen om een kop koffie (met Kuchen) mee te nemen en een plekje te zoeken bij de binnenspeeltuin. Dit is – op de koffie en Kuchen na natuurlijk – geheel gratis en staat garant voor een middag vermaak. Maar daarvoor hoef je natuurlijk niet naar Duitsland te rijden. Wat hier juist zo leuk aan is, is dat je met de kinderen door de Erlebnistuin kan wandelen. Het is mogelijk vantevoren een gids te reserveren. Dit is voornamelijk voor grote groepen en kinderfeestjes.

Emsflower

Tropisch warm bij Emsflower

We kopen een kaartje en komen eerst door een deel van de kassen, waar goed te zien is hoe allerlei soorten bloemen, tomaten en aubergines gekweekt worden. Leuk om te zien, maar voor Ben en Yfke nog niet interessant genoeg. Aan het eind van deze kassen is de vlindertuin, waar het ietsje warmer is – pff – en we onze jassen uit doen. Bij de ingang ligt een A4-tje, waarop je aan kunt kruisen welke vlinders je allemaal hebt gespot. Ze vliegen je om de oren, maar toch blijkt het nog lastig om alle soorten vlinders op te sporen. Die van mij hebben hier vandaag niet zoveel geduld voor en kunnen ze dan ook niet allemaal afvinken. Toch doen ze dat stiekem wel, waarschijnlijk denken ze dat er iets mee te winnen valt. Ik laat ze maar in die waan. Ook de vlinders worden hier ‘gekweekt’. In een poppenkast is te zien hoe de vlinders uit hun cocon komen (ontpoppen). Zodra ze zijn opgedroogd en kunnen vliegen, worden ze vrijgelaten in de vlindertuin.

Emsflower

Papegaaien zijn minder leuk dan parkietjes

Ben en Yfke houden het voor gezien en willen weer verder, ondanks het speeltuintje en de vijver met vissen. Eens kijken wat ons nog meer te wachten valt. Vanuit de vlindertuin – de jassen kunnen wel weer aan – lopen we weer de kassen in richting botanische tuin. Hier staan allerlei schitterende tropische planten en bomen, allemaal voorzien van een korte beschrijving. Hoef ik een keer niet voor schut te staan als ze mij vragen hoe die ene plant heet. Via een leuke rondgang over bruggetjes, langs vijvertjes en een kooi met papegaaien, lopen we een volière met losvliegende kleine papegaaien binnen. Hoewel ze bij de parkietjes in Tierpark Nordhorn niet weg te slaan zijn, hebben ze het bij deze vogels nog wel een keer gezien. We vervolgen onze route en na een tussenstop bij het aquarium lopen we richting de uitgang. Een brug leidt ons via een enorm distributiecentrum, waar allerlei ‘robotwagentjes’ af en aan rijden om nieuwe geraniums (en andere planten) van A naar B te vervoeren.

Nog even de laatste energie eruit

We kunnen natuurlijk niet vertrekken zonder een bezoekje aan de binnenspeeltuin, waar Ben en Yfke de weg snel vinden en ik vanaf een bankje af en toe naar ze mag zwaaien. De volgende keer kunnen ze het rondje wel alleen lopen. Kan ik ondertussen mooi een bezoekje brengen aan tuincentrum Emsflower. In 2018 is de binnenspeeltuin nog mooier geworden, Yvette bracht een bezoekje. Hier lees je haar blog over de vernieuwde Emsflower Duitsland.

Emsflower

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.