Prins- en Prinsessendagen bij Paleis ‘t Loo

Door

Een paar weken geleden zag ik het voorbij komen op social media. De Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis ‘t Loo in Apeldoorn. Ik tipte Yvette voor Vettt en appte daarna direct mijn vriendinnen voor een playdate met onze kids. Afgelopen woensdag was het zo ver!

Playdate

Samen met 3 vriendinnen, 1 prinsje en 5 prinsesjes reisden we af naar Apeldoorn. Na 50 minuten rijden vanuit Enschede, reden we de (betaalde) parkeerplaats bij Paleis ‘t Loo op. In verband met het warme weer dachten we dat het een goed idee zou zijn om er te zijn zodra de deuren van het paleis open gingen. Dit hadden meer mensen bedacht! Het was een gezellige drukte op de parkeerplaats en terwijl we wachtten tot we compleet waren liepen er allemaal kleine prinsen en prinsessen voorbij. Ook onze kids waren gehuld in hun mooiste prinsessenjurk Ă©n ridderpak.

Eerste indruk

De drukte op de parkeerplaats was bij de entree al niet meer terug te vinden. We hoefden met ons tienen niet eens in de rij bij de kassa maar waren direct aan de beurt. Na de eerste plaspauze liepen we door de entree, de activiteiten tegemoet. Ik was nog nooit bij Paleis ‘t Loo geweest en was meteen aangenaam verrast over hoe groot en ruim alles opgezet is. Er was een protocol was van toepassing in verband met de extreme hitte, wat inhield dat nagenoeg alle activiteiten in de schaduw plaatsvonden, goed geregeld!

Prinsessendagen

Topuitje de prinsen- en prinsessendagen bij Paleis ‘t Loo

Onze kinderen, in de leeftijd tussen de 1 en 4 jaar, hebben zich opperbest vermaakt. Er was van alles te doen; schminken, foto’s maken op de troon, kronen of medailles versieren, de stallen en rijtuigen bekijken en een voorstelling bijwonen. Hoogtepunt van de dag was toch wel ons ritje met een prachtige witte koets, die ons naar de tuin van het Paleis bracht. De tuin is prachtig en ook daar waren allerlei activiteiten georganiseerd. De stokpaardjesrace werd dan wel niet helemaal volgens de regels gespeeld door onze kinderen, maar ze hebben er enorm van genoten.

Prinsessendagen

We hebben lekker gepicknickt onder de bomen waarna de ‘tramkoets’ ons weer terugbracht naar de uitgang. Daar zouden we de ijscoman treffen die we daar ‘s ochtends hadden zien staan, maar helaas stond hij niet meer op de plek waar we hem eerder zagen. De kinderen waren zo onder de indruk van de hele dag dat ze er niet eens echt heel erg teleurgesteld om waren. Moe maar voldaan reden we weer naar huis, de prins en prinsessen vielen als een blok in slaap en hebben allemaal nog steeds het hoogste woord over deze topdag 🙂

Prinsessendagen

Doen!

Tot en met 22 augustus zijn er iedere dinsdag en woensdag prins- en prinsessendagen bij Paleis ‘t Loo. Een paar redenen waarom dit Ă©cht een aanrader is:

* Fantastisch georganiseerd
* Dagvullend
* Er wordt rekening gehouden met het weer
* Er is voor ieder wat wils
* Goedkoop dagje uit (je kan ook zelf je eten en drinken meenemen als je wilt)
* Een echte belevenis, je waant je de hele dag in een sprookje!

Nog meer leuke dingen om deze zomervakantie te doen?

Er zijn superveel leuke dingen te doen tijdens de zomervakantie, voor een overzicht van alle leuke activiteiten in de zomervakantie kijk je bij de zomervakantietips op  Vettt.

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.