Een dagje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Jongens en voertuigen. Dat zijn twee dingen die voor ons alles met elkaar te maken hebben. Toen wij, ik en vriendin en Vettt-blogger Anique gevraagd werden of we zin hadden om met onze jongens naar het Spoorwegmuseum in Utrecht te gaan konden we hier natuurlijk alleen maar volmondig ‘ja’ op zeggen. Hoe geweldig is het voor onze zoontjes Kees en Kick om een dag alleen maar tussen de treinen te spelen? En we hadden ook nog het geluk dat tijdens ons bezoek aan het Spoorwegmuseum de Chuggington doe-dagen plaatsvonden. Lees je mee over ons avontuur? Het was trein-tastisch!

Met de trein naar het Spoorwegmuseum

Om ons uitje helemaal compleet te maken, hadden we besloten om met de trein naar het Spoorwegmuseum in Utrecht te gaan. Dit vonden we wel een uitdaging, omdat we al op tijd in het Spoorwegmuseum werden verwacht. We zaten om kwart voor acht vanuit Enschede in de trein, dus kon de pret vroeg beginnen. De treinreis verliep vlekkeloos, inclusief entertainment  voor de andere reizigers. Af en toe zaten ze haast vast aan het raam geplakt om naar alle andere treinen te kijken die voorbij kwamen. Op Utrecht CS stapten we over op de trein naar het Spoorwegmuseum, station Maliebaan. Het leuke aan deze trein is dat je eigenlijk midden in het museum uitstapt. 

Beleven en ontdekken

Het Spoorwegmuseum is een beleving voor jong en oud. Als je aankomt op het Maliebaanstation dan is dit al een prachtig station om te bezoeken. Er staan treinen waar je doorheen mag lopen en dit maakt het voor de kinderen ook extra leuk. Zo stond er een koninklijke trein en dit was natuurlijk reuze interessant. Daarnaast kan je zien hoe de trein zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, van stokoude stoomlocomotieven tot de elektrische treinen. De jonge kinderen kunnen een ritje maken in de Jumbo Express op het kinderspoor. En weet je wat hier het leukste van is? De ouders mogen niet mee. Hoe gaaf is het om als kleuter alleen een ritje in de trein te maken? Ook is er voor de oudere kinderen nog genoeg te doen. Er is een attractie, genaamd De Vuurproef, en ook een Techlab waar allerlei proefjes gedaan kunnen worden. 

spoorwegmuseum utrecht
Met de Jumbo Express

Evenementen in het Spoorwegmuseum

Er worden vaak evenementen georganiseerd in het Spoorwegmuseum. Toen wij een bezoekje brachten, waren de Chuggington doe-dagen gaande. Dit is vooral gericht op kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. De centrale museumhal was omgetoverd tot een Chuggington speelparadijs met onder andere een groot speelkleed waar treinbanen op gebouwd konden worden, er was een Chuggington bioscoop, je kon op de foto met hoofdrolspeler Wilson en er was een timmerdorp waar kinderen hun eigen trein konden timmeren. Dat laatste werd voor ons vooral een technische uitdaging voor de mama’s. Op de site van het Spoorwegmuseum kan je bekijken welke evenementen er allemaal gepland staan. 

Plan je ook een bezoekje?

Het Spoorwegmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op de maandag open. Op de site van het Spoorwegmuseum is veel praktische informatie te vinden. Mocht je er een  nachtje aan vast willen plakken, dan is logeren in de Spoorwegkamer van het Stayokay in Utrecht Centrum een aanrader. 

Over Milou

Meer blogs van Milou lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.