Tecklenburg met kinderen: vakantiegevoel dichtbij!

Wij vinden vakantie in eigen land heerlijk. Toch voelt Duitsland als een vakantie ver weg. En in het Tecklenburgerland kregen we dit gevoel zeker: heuvelachtig landschap, idyllische huisjes, Bratwurst, vriendelijke Duitse buurtjes en dat allemaal op een klein uurtje rijden vanuit Twente. Ideaal voor een lang weekend, korte vakantie of een zomervakantie met kleine kinderen waarbij je jezelf een lange autorit wilt besparen. Tecklenburg met kinderen.

Tecklenburg met kinderen

Tecklenburg met kinderen

In het Tecklenburgerland zijn er meerdere dorpjes te vinden. Wij zijn naar het dorpje Tecklenburg geweest tijdens ons lang weekend weg. Erg toeristisch met veel wandelaars, fietsers en dagjesmensen die rondsnuffelen in de gezellige winkeltjes of op de terrassen verkoeling of vulling voor de maag zoeken. Het dorp dankt zijn naam aan de burcht, die je kunt bereiken na een kleine wandeling de heuvel op. Dit kan via trappen of via de weg. De klim via de weg is goed te doen met de kinderwagen, maar je moet wel even je spierballen gebruiken. Van de burcht is weinig over, maar de wandeling is mooi. Na de afdaling hebben we onszelf getrakteerd op een ijsje bij de Italiaan. Onze eerste dag was geslaagd en het vakantiegevoel was direct aan.

Hexenpfad

Wij houden van wandelen en hopen onze kinderen aan te steken met dit virus. Ook als je niet zo’n echte wandelaar bent, is dit pad aan te raden, want de bossen en de heuvels rondom Tecklenburg zijn prachtig. De route hebben we gevonden via Google. Langs het pad kun je heksenafbeeldingen vinden die de weg markeren. De kinderen vonden het geweldig om de heksjes te zoeken waardoor het al gauw een speurtocht werd. Er zijn meerdere beginpunten en mogelijkheden om af te snijden, zodat je je wandeling korter kunt maken als je dit wilt. Wij hebben de route in twee delen gedaan, omdat onze kinderen nog erg klein zijn. Onze jongste ging mee in de draagzak, want de kinderwagen kun je niet meenemen. De eerste dag hebben we in het dorp Tecklenburg gelopen, de tweede dag het deel in de bossen.

Kamperen in Tecklenburg met kinderen

Er zijn meerdere campings in Tecklenburg. Wij hebben gekozen voor de Regenbogen camping. Deze camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is een grote speeltuin, binnen- en buitenzwembad, animatie en sanitair aangepast op kinderen. Het sanitair is grotendeels gemoderniseerd. Wil je rust in de avond, vraag dan om een plek ver van het podium af. De optredens zijn niet afgestemd op kinderbedtijd. Voor handige kampeertips, lees de blog van Famke. Tip nummer 11 krijg je van mij: Neem een emmertje met deksel mee voor de plasjes in de avond. Scheelt je een nachtelijke wandeling met je kind over de camping. Ook ideaal voor als ze al wel zindelijk zijn.

Voor herhaling vatbaar

Een lang weekend was voor ons niet voldoende om het Tecklenburgerland te verkennen. Er zijn nog veel meer wandelroutes in de omgeving. De historische plekken Osnabrück en Bad Iburg zijn vlakbij. Voor de kinderen is in Ibbenbüren het pretpark Märchenwald te vinden. Heb jij tips over wat te doen en te zien in deze omgeving, ik hoor ze graag, want we gaan terug.

Tecklenburg met kinderen

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.