Water besparen met kinderen? Vraag gratis het ‘Froggie’ pakket aan van Vitens!

Door

Je weet wel, die 2 knoppen op het toilet. Druk je op de kleine klop dan komt er weinig water, druk je op die grote knop dan komt er juist veel. Heel eerlijk, volgens mij heb ik hier mijn kinderen nooit op gewezen. Ik ben al blij dat ze überhaupt doorspelen. Herkenbaar? Toch is het de moeite waard om het hier eens met je kinderen over te hebben, want je kunt echt liters water op een dag besparen.

Hoeveel water bespaar je dan?

Gemiddeld gaan we 6 keer per dag naar de wc. Kies je 5 keer voor de kleine knop, de spaarknop, dan scheelt dat al snel 20 liter water per persoon per dag. Iedere dag weer. Voor een gezin van vier is dat 80 liter per dag, 250 liter per week en bijna 30.000 liter per jaar! Superveel dus. Water is relatief goedkoop, in je portemonnee is het verschil misschien klein maar kraanwater is een waardevol natuurproduct waar we met z’n allen zuinig op moeten zijn. Een simpele bespaartip dus voor een duurzamere manier van leven.

Gratis Froggie startpakket. Vitens helpt je om dit jouw kind(eren) op een leuke manier te leren

Jong geleerd is oud gedaan. Vitens heeft daarom een campagne opgezet om de jongste watergebruikers een handje te helpen. Met het online spel ‘Red Froggies feestje’ leren kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs slim en duurzaam met water omgaan. Zo blijft er water over waarmee Froggie limonade kan maken voor zijn vriendjes op zijn feestjes. Je kunt het Froggie Startpakket gratis aanvragen. In het startpakket vind je een telkaartje, kinderen precies bij kunnen houden hoe vaak ze de kleine en grote knop van het toilet gebruiken. Er zit ook een statische sticker in, die je op de kleine knop van het toilet kunt plakken. Want met een sticker erop, druk je er vast vaker op!

Je kunt het Froggie Startpakket gratis aanvragen en meespelen. In het startpakket vind je stickers en een telkaart, zodat je precies bij kunt houden hoeveel water je bespaart hebt. Er zit ook een sticker in, die je op de water bespaar knop van de toilet kunt plakken, zodat kinderen er steeds aan herinnerd worden welke knop gebruikt mag worden.

froggy
Vervolgens ga je naar de website, wij doen dat iedere avond even..
En dan vul je samen de score in! Je ziet meteen hoeveel water je hebt gespaard en of dat genoeg is om Froggies feestje te redden.
Froggy
Zo ziet jouw kind precies hoe blij Froggie met hem/haar is!

Een erg leuke manier voor kinderen om over water en watergebruik te leren. En vooral fijn dat het zo voor jou als ouder ook erg leuk en makkelijk gemaakt wordt om dit over te brengen :-). Daar hou ik dan wel weer van!

Wil jij een gratis Froggie Startpakket aanvragen?

Ga naar deze link: spaarknop.nl en vraag jouw pakket aan!

Liever gelijk aan de slag? Dat kan ook, je kunt alle informatie ook vinden op de site, het spel kun je hier spelen, er staan leuke video’s op en je kunt de telkaart hier downloaden.

Een verrassing na afloop van het spel

Kinderen spelen drie dagen mee. Heb je iedere dag jouw score via het spel doorgegeven dan krijg je een Froggie kleurplaat. Kleur je deze in dan maak je kans op een Froggie verrassingspakket! De kleurplaat kan tot 20 april ingeleverd worden, er worden 5 winnaars gekozen.

Wil jij ook water besparen met kinderen? Bestel dan vandaag nog het Froggie Startpakket.

Disclaimer: Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Vitens

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.