De Weekendtips 12 t/m 14 april

Het is weekend én wat voor weekend, ik ga alleen maar leuke dingen doen :-). Vrijdag mogen we de boomhut van Mölke testen. Mölke is een vakantiepark in Zuna, aan de Regge naast Rijssen. Lekker dichtbij dus! Ik ben er al eens eerder geweest en die boomhut lijkt mij geweldig. Je kijkt heel wijds uit over de weilanden en de Regge. En op zaterdag ga ik samen met Pippa naar Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied in De Kleine Willem in Enschede. Druk weekend dus, maar met heel veel leuke dingen. De leukste tips en uitjes in Twente hebben we met het VETTT-team voor jullie op een rijtje gezet. En heb je aanvullingen? Laat gerust een berichtje achter!

Zaterdag 13 april: Koe in de wei dag bij Landgoed Kaamps (Deurningen)

Dit weekend gaan de Kaamps-koeien weer naar buiten! Op zaterdag 13 april om 13.30 uur is het eindelijk weer zover, de koeien van Kaamps mogen weer naar buiten. Een spektakel om te zien, zodra de dames het gras onder hun hoeven voelen, maken ze de leukste en gekste sprongen.

Er zullen allerlei leuke activiteiten voor de kleine boertjes en boerinnetjes georganiseerd worden. Zo staat er een springkussen, kan er gespeeld worden in de speeltuin of bij de kinderboerderij en kan er van alles geproefd worden.

Voor meer informatie: Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps

Zaterdag 13 april: Hexelse trucktour

Vier colones van ongeveer 30 vrachtwagen rijden zaterdag een route langs onder andere Hooge Hexel, Nijverdal, Hellendoorn, Rijssen en Wierden. Heb jij thuis een groot fan van vrachtwagens dan vindt hij/zij dit vast magisch! Kijk voor meer informatie en de route op de website.

Zaterdag 13 april: Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied 2019 (Enschede)

Net als vorig jaar wordt er zaterdag als onderdeel van het BIG BANG Festival de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied uitgereikt. Een tijdje geleden werden de genomineerden al bekend gemaakt en op de avond zelf, zaterdag 13 april, wordt in een feestelijke setting de winnaar bekend gemaakt. Met allerlei leuke extra’s voor kinderen. En hoe gaaf is het voor kinderen om ‘s avonds naar De Kleine Willem te gaan en over een échte rode loper naar binnen te mogen lopen? Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Voor meer informatie en tickets: Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied 

Big bang festival

Zondag 14 april: BIG BANG Festival (Enschede)

Het BIG BANG Festival is er voor iedereen (vanaf vier jaar). Het is een internationaal festival die in Nederland Enschede aan doet. En er is écht van alles te doen. Je kunt concerten bijwonen, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers of los gaan op installaties. Rustig of wild, een beetje bekend of juist avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen, of dat allemaal: je beleeft BIG BANG zoals jij wilt. Doe jezelf en je oren een plezier en beleef alles met je Festivalkaart! Er is een beperkt aantal festivalkaarten beschikbaar, waarmee je voor slechts €15,- naar alle concerten en activiteiten kunt en ook nog een gratis frisdrank krijgt en een pannenkoek mag versieren of een hotdog mag pimpen! Losse kaarten bestellen kan ook. 

Voor meer informatie en tickets: BIG BANG Festival

Big bang festival

Big bang festival

 

Zondag 14 april: Hulsbeekdag (Oldenzaal)

Ieder jaar pakt het Hulsbeek uit tijdens de Hulsbeekdag. Een groot event op het prachtige terrein van Het Hulsbeek. En er is van alles te doen voor alle leeftijden op en rondom het water. Voor meer informatie kijk je hier.

Festival met kinderen

Zondag 14 april: Enschede Marathon met Kidsrun

Zondag kunnen kinderen weer meedoen aan de Kidsrun van de Enschede Marathon. De Kidsrun is een run van 1 kilometer en hij start op verschillende punten verspreid door Enschede. Voor meer informatie kijk je hier: Kidsrun Enschede Marathon.

Zondag 14 april: Dirk Scheele bij Theater Hof88 (Almelo)

De voortellingen van Dirk Scheele zijn heel interactief en vol van muziek en zang. Dirk Scheele is bekend van Nickelodeon en hij  komt naar het theater! Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola, bekend uit de afleveringen van Huis-, tuin- en keukenavonturen, zijn er natuurlijk bij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Het wordt een vrolijk feest en iedereen gaat uit zijn dak bij de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.

Kijk hier voor meer informatie en tickets: Hof88

Dirk Schele Openluchttheater Losser

Hele weekend: nieuwe expositie bij De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Maar nu helemaal want er is een nieuwe expositie gestart! Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er een tijdje geleden, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

Museumfabriek

Museumfabriek

Brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

de troubadour

Zondag 14 april: Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal

Iedere zondag is er bij de Twentsche Foodhal een Lazy Sunday. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Ik was er twee weken geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

De speelhoek bij de Twentsche Foodhal

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.