De weekendtips: 9 t/m 11 maart

Ontdek de interactieve video-installatie bij Oyfo t/m 30 maart! (Techniekmuseum Hengelo)

T/m 30 maart is in museum Oyfode interactieve video-installatie The Dream Center te bewonderen en beleven.

The Dream Center wordt uitgebeeld door een kubus die in de lucht hangt . Gemaakt van verschillende transparante lagen die zorgen voor een holografisch effect. Het eerste deel van de installatie bestaat uit een film van 6 minuten. Daarbij wordt het publiek uitgenodigd de stadia van meditatie, slapen, dromen en ontwaken te ervaren. De relatie tussen tijd, ruimte en werkelijkheid vervaagt. Het tweede deel is interactief en duurt ongeveer 10 minuten. Het publiek wordt dan uitgenodigd deel te nemen om bewustzijn te creëren. Door op een gemarkeerde plaats te gaan staan en langzame bewegingen met je hand te maken kan je de installatie activeren. Je beweging wordt omgezet in kleuren. Voor meer informatie en wat voor leuke dingen er nog meer te zien zijn in dit gave museum kijk je op de website.

Dream Center

Zaterdag 10 maart: Kick-Off Mom in Balance (Hengelo)

Zaterdag 10 maart gaat Mom in Balance eindelijk ook in Hengelo van start!! Dat wordt gevierd met een feestlijke Kick-Off.

Ben jij zwanger, pas bevallen, al langer moeder of helemaal geen moeder? Zaterdag kun je meedoen aan allerlei verschillende workouts:
– De zwanger workout – outdoor workout voor zwangere dames
– De back in shape workout – hersteltraining na de bevalling
– MPOWER – total body workout voor alle vrouwen!

Heb je zin in een actieve & gezellige work out in de buitenlucht samen met andere (aanstaande) moms/vrouwen?! Kom dan naar de (gratis) KICK OFF workout!! Voor meer informatie check je het Facebook event. 

Mom in Balance Enschede

Zaterdag 10 maart: Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)

Op deze bijzondere plek in Lattrop leer je alles over het heelal. Tijdens de kindersterrenkijkavond zijn de kinderen de baas in de sterrenwacht. Leer over de sterrenstelsels en bekijk (als het helder is) de sterrenhemel vanaf het planetarium. Voor meer informatie: Cosmos Sterrenwacht. 

Zondag 11 maart: Boekenweek kindermiddag Buitencentrum Nijverdal

Dit is zo’n mooie plek. Ik was er eerder met Maryke, dat lees je hier terug, bij het buitencentrum zit een hele leuke winkel en BuitenGewoon een plek waar je heerlijk kunt lunchen. Met mooi weer is het heerlijk buiten zitten! Op deze locatie organiseert het IVN zondag een leuke kindermiddag.

Tijdens de Boekenweek verzorgen vrijwilligers van het IVN Hellendoorn-Nijverdal een interessante en leuke middag over “Erik of het klein insectenboek” .
‘Erik of het klein insectenboek’ een klein meesterwerkje uit de Nederlandse literatuur . Geschreven door Godfried Bomans. Een veel gelezen boek die ook verfilmd is.

Datum: zondag 11 maart 2018 – 14:00
Startplaats: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Grotestraat 281 7441 GS Nijverdal
Meer info: klik hier

Zondag 11 maart: Lammetjesdag bij Erve Brommels

De eerste Lammetjesdag die ik kon vinden, maar het lijkt wel een hele leuke. Erve Brommels vind je in de Achterhoek, vlakbij Winterswijk. En hier is zondag de eerste Lammetjesdag. Je maakt hier kennis met de Nederlands Bonte Melkgeit en je ziet de lammetjes springen, rennen en nieuwsgierig zijn. Natuurlijk is er de mogelijkheid om flesjes te geven, maar ook zal er een lammetjesknuffelhoek zijn, behoord wandelen met de geit tot de mogelijkheden en wat dacht je van een mini high tea met geitenproducten!

Voor meer informatie check je het Facebook event. 

Schermafbeelding 2018-03-08 om 09.59.53

Familie tenstoonstelling Frankenstein bij TwentseWelle

Vanaf eind februari staat Museum TwentseWelle helemaal in het teken van de toekomst vol met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. Wetenschappers voorspellen dat de technologie de mens in 2060 in alle domeinen de baas is. Hoe zal het zijn om mens in die wereld te zijn? Dát ervaar je in ‘Frankenstein’.

Frankenstein

Ga lekker naar buiten!

Afgelopen week bracht ik in de ochtend een bezoekje aan ‘t Lutterzand, met Coco en haar loopfiets. Ik vind het zo’n mooie plek. In het weekend is het er wel vaak wat drukker, toen wij er op dinsdag waren was het heerlijk rustig. Als je gaat dan is de LutteHutte ook zeker een aanrader, een heel leuk tentje in ‘t Lutterzand waar je buiten bij het vuur Marshmallows kunt roosteren. Het is alleen op zondag bij mooi weer open :-). Voor nog meer wandelinspiratie kijk je hier.

Heb je zelf nog tips?

Laat gerust een berichtje achter hieronder of op Facebook!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.