Weekoverzicht: op persreis, nieuwe hotspot en de Avondvierdaagse

Het is weer maandag, tijd voor een overzicht van de afgelopen week. Het was weer een mooi weekje, ik zag ietwat op tegen het lopen van de avondvierdaagse met Pippa. Dat was nergens voor nodig bleek achteraf, we hebben uiteindelijk maar 1(!) avond gelopen. Alle andere avonden werden afgelast vanwege het hete weer en verwachte onweer. Best jammer, ik vond het namelijk dik meevallen!

Zondag: terug uit Frankrijk!

Ik vertrok vorig weekend naar Frankrijk op een heuse persreis. Samen met twee collega-bloggers vertrokken we op vrijdag en zondag kwamen we terug. Ik vind het altijd wel een beetje spannend om met totaal onbekende mensen weg te gaan, maar het was superleuk. Hele aardige dames en we hebben het superleuk gehad samen. Binnenkort lees je er meer over op de blog!

Maandag: eerste keer avondvierdaagse met Pippa

Ik heb ‘ja’ gezegd, en ik had er al wat spijt van. Iedere avond om 18.15 zouden we 5 kilometer gaan lopen. Voordat we gingen liet ik Pippa nog tactisch weten dat ze na deze avond nog mocht beslissen of ze verder wilde gaan. Ze snapte mij niet helemaal. “We gaan toch gewoon bij mensen aanbellen en om snoepjes vragen?”, aldus de 6-jarige. Sint-Maarten werd even verward met de avondvierdaagse. Maar na avond één was ze enthousiast en ze had nu al zin in de dag erna (en de snoepjes).

Weekoverzicht 4

Twee blije meisje na dag 1!

Dinsdag: op bezoek bij een bloemenpluktuin

Dinsdag is altijd de dag dat ik de hele dag kan werken en vaak spreek ik dan ook met Danielle af om aan de workshops voor Vettt te werken. Danielle helpt nu al een aantal maanden om de workshops tot een succes te maken. We hadden overleg over de kookworkshop babyhapjes en we gingen op bezoek bij een nieuwe workshoplocatie. Een plek waar workshops gegeven worden maar waar ook bloemen geplukt kunnen worden. Hier gaat één van de volgende workshops plaatsvinden, een workshop bloemschikken met daar geplukte bloemen. Hier lees je binnenkort meer over op Vettt. De locatie was prachtig, in het buitengebied en hele leuke enthousiaste mensen. We waren beide heel enthousiast! De avondvierdaagse werd trouwens afgelast.

Woensdag: tof strandje in Duitsland ontdekt en eerste start zomerspecial!

De leraren staakten vandaag, ik probeer op dat soort dagen altijd wat leuks met de meiden te plannen. Ik sprak af met een vriendin om naar Else am See te gaan. Wat een top plek, parkeren doe je vlakbij het strandje zodat je niet met heel lang met al je zooi hoeft te slepen, er is een hele mooie speeltuin bij en een fijn restaurantje. Ik hou deze erin!

‘s Avonds hebben we een start gemaakt met de Vettt Zomerspecial, de eerste ideeën zijn verzameld en vandaag ga ik beginnen met de planning. Leuk hoor! Heel veel wijntjes later waren we klaar…:-). Maurice zou de avondvierdaagse lopen, maar helaas, deze werd wederom afgelast…

Else am see

Donderdag: afspraak & tand eruit

Ik begon de ochtend met een klein katertje én een hele leuke afspraak in Tubbergen. Gelukkig was er koffie! Daarna ging ik thuis samen met mijn partner-in-crime aan de slag, wat plannen uitwerken voor Vettt. Dat deden we gewoon onder de veranda, met heel veel water.Wat was het warm én benauwd!

Pippa kwam thuis uit school met een tand minder. Haar 7e wiebel tand had ook haar melkgebit verlaten. Trotsheid ten top!

De avondvierdaagse werd ook dit keer afgelast…:-)

 

Vrijdag: nieuwe serie op Netflix!

Helemaal niks op de planning, dat is ook wel een keer fijn! Nadat we Pippa naar school brachten, bedacht ik me dat ik wel met Coco naar de bakker kon lopen. Althans, ik liep, zij ging op de loopfiets. Dat was wel even een test op mijn geduld. Bloempje hier, hondje daar, tussendoor even beslissen dat ze de andere kant op wilde. Mag dat niet? Dan ga ik op de grond liggen. Schreeuwen. Gewoon omdat het kan. Ik ben namelijk 2. Maar het is gelukt, toen we bijna thuis waren kwam de moeder van Pippa’s vriendinnetjes langs gefietst met haar 2-jarige en toen wist ze niet hoe snel ze naar huis moest. Met hem :-). Ze hebben heel lief gespeeld.

Alles leek erop dat de avondvierdaagse door zou gaan…tot ik op de fiets zat op weg naar de avondvierdaagse en ik een telefoontje kreeg. Weer afgelast! Ik besloot maar weer naar huis te fietsen. Toen ik bijna thuis was hoorde ik dat er een alternatief rondje gelopen werd in het Ledeboerpark. We besloten toch weer terug te fietsen, maar ik fietste naar het verkeerde park :-). Ik haal dit park altijd met het Van Heekpark door elkaar. Het was er niet minder gezellig om, Pippa’s vriendinnetje Zoë kwam daar naartoe en we liepen een mini-rondje en ze speelden in de speeltuin. Toen al het avondvierdaagse snoep op was gingen we weer naar huis :-).

‘s Avonds ontdekte ik via Hare Maristeit een nieuwe serie. Ik ben fan van haar tips, door haar ontdekten we eerder La Casa de Papel (ken je deze niet? DOEN!). Dit keer gingen we voor Happy, ik had iets heel vrolijks verwacht, dat was het niet helemaal. In heb begin wilde ik eigenlijk gelijk wegklikken, ik zag een creep én bloed en daar word ik niet persé enthousiast van, maar gelukkig keken we verder.

 

Zaterdag:

Maurice was weer aan het werk voor Muziek in de Straten, daar fietsten we even langs. Dit keer stond hij bij Stoet, wat is en blijft dat toch een fijn plekje in de stad. Ik kocht een paar sandaaltjes voor Coco, die ineens maat 26(!) bleek te hebben. ‘s Middags had ik zo’n ultiem chill momentje, de meiden zaten in hun hut terwijl ik wat inspiratie opdeed voor de Vettt Zomerspecial.

Weekoverzicht 4

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Maris Maria Renne
    juni 4, 2018

    Leuk dat jullie aan Happy begonnen zijn! Mijn vriend haakte na 1 aflevering af, maar had al vrij snel spijt. Echt een leuke en verrassende serie, ben nu erg benieuwd naar seizoen 2!
    Wat een leuk strandje trouwens, tof bouwwerk voor kids om in te klimmen 🙂