Dierentuin Osnabrück: mooie dierentuin vlak over de grens!

Door

Dierentuin Osnabrück vind je op minder dan een uur rijden vanaf Oldenzaal. Deze fantastische dierentuin ligt in het centrum van Osnabrück. Zorg dat je er op tijd bent, want je kunt je hier echt een hele dag vermaken.

Wat een beestenboel bij de Dierentuin Osnabruck!

Deze dierentuin is opgedeeld in meerdere ‘werelddelen’, waar heel veel verschillende dieren te bewonderen zijn. Direct na de ingang bevindt zich een ondergrondse ruimte, waar de wereld onder onze voeten is nagebootst. Hier is het behoorlijk donker, goed uitkijken geblazen dus! Heel gaaf om te zien hoe dieren onder de grond allemaal gangen graven. Boven de grond is de rondgang aangegeven met genummerde pootafdrukken. Deze leiden je via de apen omhoog naar het eerste werelddeel, waar meteen al de grappigste dieren te vinden zijn. Door de ruime opzet en de prachtig aangelegde paden waan je je in sommige delen van de dierentuin echt in het buitenland. Bamboe en bruggetjes leiden de weg langs nog meer wild. Op de route is er voldoende gelegenheid om even een kop koffie te drinken of te snacken, terwijl de kinderen zich uit kunnen leven in de speeltuin. Lunchen kan zelfs onder toeziend oog van een giraf of een nieuwsgierig aapje.

Dierentuin osnabruck

Dierentuin osnabruck

De schildpad heeft geen haast

Dagelijks zijn er vaste voedertijden. Tijdens het voeren vertellen de verzorgers van de dierentuin uitgebreid over de dieren in Zoo Osnabruck en hun verzorging. Dat wat we hebben gehoord, werd helaas alleen in het Duits verteld en was dus voor onze kinderen niet verstaanbaar. Gelukkig werd dit ruimschoots gecompenseerd door het aanbod aan dieren. Van de kleinste mieren, die door een plastic buis van de ene naar de andere bak werden geleid, tot de machtig grote olifanten, die zich van hun mooiste kant lieten zien. We hebben met open mond staan kijken naar de gigantische schildpadden. Het grappigste was de schildpad die half over een drempel lag en geen millimeter bewoog. We hebben ons hardop afgevraagd hoe hij dat toch in godsnaam voor elkaar had gekregen en hoe lang het zou duren voor hij er weer af zou zijn.

dierentuin osnabruck

De tijger liet z’n tanden even aan ons zien, terwijl hij moest gapen… gelukkig veilig achter het glas!

Zoo onsabruck

De kinderen zetten hun tanden nog even in een ijsje en wij drinken een heerlijk kopje koffie voor we ons weer naar de uitgang begeven. Onderweg hebben we nog even de prachtige manen van de leeuw bewonderen en dan zit ons uitje er helaas weer op.

 

Meer info over Dierentuin Osnabruck

De dierentuin in Osnabrück is gelegen aan de Klaus-Strick-Weg 12. Parkeren kan hier voor de deur en is gratis! De dierentuin is elke dag geopend (zelfs op feestdagen); in de zomer van 8.00 uur tot 18.30 uur en in de winter van 9.00 uur tot 17.00 uur. En goed om te weten, honden zijn ook welkom mits aangelijnd! Check de website voor actuele toegangsprijzen en openingstijden!

Dierentuinen Duitsland

We schreven al eerder over bezoek aan dierentuinen in Duitsland. Wil je meer lezen over de Duitse dierentuinen die Vettt bezocht? Je vindt de blogs hieronder:

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.