Zwangerschapszwemmen getest!

Lekker even met je bolle buik in het warme water. Je gewicht even niet voelen. Lekker kletsen (en soms klagen) met andere zwangeren. Bewegen, op een super relaxte manier… Chantal ondervond de voordelen van zwangerschapszwemmen.

Als je zwanger bent, schiet sporten er een beetje (nogal eigenlijk) bij in. Bij mij tenminste wel. Ik had al vrij snel last van lichte bekkenklachten, dus lopen was soms al een uitdaging. Toch wilde ik wel in beweging blijven. Via via hoorde ik over zwangerschapszwemmen. Dat leek me wel wat! En dus schreef ik me in voor lessen zwangerschapszwemmen bij zwembad De Schaeck in Twello. De Schaeck staat bekend als het warmste bad van de regio. Klinkt goed, vind je niet? Vooral tijdens de koudere maanden.

Veilig sporten voor zwangeren

Mijn eerste les was toen ik 28 weken zwanger was. Ik zag bij binnenkomst meteen waar ik moest zijn: volg de bolle buiken! We kregen les in het therapiebad, dat lekker afgesloten was van het drukke recreatie- en wedstrijdbad. Super relaxt. Het water was inderdaad heerlijk warm en de bodem was zo laag dat je overal kon staan. In totaal dobberden er zo’n 7 vrouwen in het water, met mij erbij 8. Een leuk groepje. Niet te druk, maar wel gezellig. We begonnen met wat baantje inzwemmen en daarna gingen we over op oefeningen. De ene keer gebruikten we een plankje, dat we naar beneden moesten duwen (voor de armspieren, want tja, die krijgen straks een maxicosi plus baby te tillen). De andere keer trainden we onze benen door zonder gebruik van armen te zwemmen. Alle oefeningen waren pijnloos en volledig veilig voor zwangeren. De trainingen zijn speciaal afgesteld op de fysieke gesteldheid van de zwangere vrouw. Geen rechte buikspieren die worden aangespannen dus. Het viel me op dat oefeningen die je in het water doet veel makkelijker gaan dan wanneer je ze aan de kant zou doen. Dat komt doordat er nauwelijks belasting komt op de gewrichten door het trainen in het water. Maar  tegelijkertijd wordt er toch wel degelijk wat van je spieren gevraagd, vanwege de tegendruk van het water. Zo blijf je fit zonder dat het al te veel moeite lijkt te kosten. Je doet combinaties van joggen, aquarobic en zwemmen.

zwangerschapszwemmen

Super ontspannend

We eindigden elke les met mijn favoriete onderdeel: ontspanning. Met behulp van schuimrubberen buizen onder onze knieën en nek, dreven we gewichtloos in het water. We ademden dan rustig naar onze buiken en werden zo nu en dan lekker meegesleept door onze instructrice. Zo fijn! Ik baalde elke keer weer als de tijd voorbij was. Zwangerschapszwemmen: ik kan het echt aanraden. Bij De Schaeck in Twello al helemaal. Nu snap ik dat dit zwembad niet bij iedereen in de buurt zit, maar check even bij de zwembaden bij jou in de buurt of ze ook zwangerschapszwemmen aanbieden. En woon je wel in de buurt van Deventer/ Twello, kom dan vooral hier. Wie weet dobber ik er dan ook nog ; ) Kleine kans, want het aftellen is begonnen en vanwege wat problemen met een stijgende bloeddruk (ik bespaar jullie de details) kom ik niet heel veel meer buiten de deur. Toch hoop ik nog minstens een keer lekker te zwemmen met baby in de buik voordat de bevalling begint. En zo niet, dan vind je me vast over een paar weken in het water tijdens het babyzwemmen. Want dat kan ook bij De Schaeck. Superleuk!

Meer info: www.deschaeck.nl

Heb jij ervaring met zwangerschapszwemmen?

Ik ben heel benieuwd of jij ervaring hebt met zwangerschapszwemmen? Wat was jou ervaring en waar heb jij gezwommen? Laat gerust een berichtje achter!

 

 

 

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.