Naar het theater met je peuter: broodje Kind

Door

Ik ging laatst met mijn 3-jarige naar een voorstelling bij Concordia. Bij Concordia is de komende tijd een reeks aan 2+ voorstelling op zondag, genaamd Broodje Kind. Steeds een andere voorstelling, maar wel steeds voor de kleinste theater bezoekers. 

Broodje Kind: Zondagochtend naar het theater

Op zondagochtend (onze voorstelling begon om 11.00, dus ook voor de niet zo vroege vogels prima te doen) gingen wij met veel plezier naar de eerste voorstelling van de Broodje Kind reeks. Een voorstelling van Malou van Sluis: ‘Vaarwel’. Alleen het wachten in de rij om het kaartje te laten zien vond mijn peuter al spannend!

Broodje Kind

B

Dan de grote zaal in, waar het echte theater gevoel begint. Het theater is echt supermooi aangekleed bij Concordia. Mijn zoontje vond vooral de schildering op het plafond fantastisch. En de rode fluwelen klapstoeltjes natuurlijk, die vanzelf weer dichtklappen als je eraf gaat. En heel fijn, bij Concordia hebben ze stoelverhogingen zodat je peuter alles van de voorstelling meekrijgt. Ideaal!

De voorstelling

De voorstelling ‘Vaarwel’ gaat over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen. Als ouder vond ik het echt leuk om naar te kijken. Malou en medespeler Maarten hebben het zo leuk, fantasierijk en begrijpelijk gemaakt voor kinderen. Ook heel gaaf om te zien met wat voor een materialen ze een hele fantasiewereld creëren. Zo maken ze een zee en kwallen van gerecycled plastic en fabriceren ze in een mum van tijd een boot in elkaar van een laken. Heel knap en leuk bedacht.

Broodje Kind

Ode aan de fantasie

De verwondering op het gezicht van mijn zoontje was prachtig om te zien. Vooral de kwallen met lampjes waren erg betoverend. Zo mooi hoe eenvoudig Malou en Maarten in hun belevingswereld komen. Ook de interactie met de kinderen is superleuk. Want kids flappen er natuurlijk gewoon uit wat ze denken, heerlijk! Het is zeker niet de bedoeling dat de kinderen stil zitten op hun stoel, ze mogen aan het eind van de voorstelling zelfs nog even op het podium.

Broodje Kind

Broodje Kind

Afsluiten bij Sam Sam

Het theater vind je naast Sam Sam. Na de voorstelling staan Malou en Maarten bij de uitgang om nog even gedag te zeggen. Wij besloten om na de voorstelling nog even gezellig te blijven plakken Sam Sam. Je krijg natuurlijk honger na zo’n voorstelling ;). Sam Sam vind ik perfect met kinderen, het is er mega kindvriendelijk. Zo hebben ze er ruime zitplekken, meer dan genoeg speelgoed en zelfs een kinder menukaart. Heel erg gezellig om dit ochtendlijke theateravontuur zo af te sluiten. En zeker voor herhaling vatbaar!

Ook naar een theatervoorstelling met je peuter?

Baal je dat je deze voorstelling gemist hebt? No worries. Vaarwel is de eerste voorstelling in de Broodje Kind-reeks van Concordia. Zondag 11 November vindt de volgende editie plaats; Pim Pam Paars. Kijk even op de website voor alle voorstellingen van Broodje Kind. Kaartjes kosten 7,50 Euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 10 Euro voor volwassenen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.