Tot welke leeftijd is de julianatoren een leuk uitje?

Soms is het een beetje puzzelen wat we nou weer gaan doen in de vakantie. Er zit vijf jaar leeftijdsverschil tussen onze kinderen. (Juliën 8 jaar en Sascha 3 jaar.) Dus wat voor de één heel leuk is, is voor de ander een moetje. We kregen kaartjes voor familie pretpark de Julianatoren, perfect! Alhoewel, onze oudste is dus al 8 jaar. Is dat dan nog wel leuk? Daar kom je maar op één manier achter; we gaan het testen! Op naar de Julianatoren!

De openingshow

Het enige waar ik een beetje tegenop zie, is de weersvoorspelling. 30+ graden! We nemen dus flesjes water mee in de koeltas, smeren ons goed in en voor de zekerheid gooien we onze zwemkleding ook in de auto. Mocht het nou echt te warm worden, kunnen we altijd nog een zwemgelegenheid in de buurt opzoeken. Als we om 10 uur de parkeerplaats op komen rijden is er ruim voldoende plek. “Hebben jullie er zin in?” “Jaaaaaaah!”
We komen het park oplopen als de openingsshow net begint met de muisjes Jul en Julia. Ook mevrouw Suikerspin en meneer Kaasschaaf verschijnen ten tonele. We sluiten meteen aan want Sascha heeft het er de hele week al over dat ze meneer Kaasschaaf een knuffel wil geven.

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

De openingsshow

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

Natuurlijk is er niks meer over van al die plannen want stilletjes gaat ze op het terras zitten om op een afstandje te genieten. Haar broer vindt het totaal niet interessant en ziet al snel de glijbaan met de sleetjes naast het podium waar hij zich leuk mee vermaakt. Nadat de kinderen zijn uitgespeeld gaan we naar het reuzenrad om eens even te inspecteren wat er allemaal op dit park is, en om te kijken of we ons huis kunnen zien. (Ik gok van niet, want we hebben net een uur in de auto gezeten, maar goed.) We zien de dino’s tour waar we sowieso in willen, en Sacha wil graag een ritje maken op de paardenbaan. Dit worden vijf ritjes, zo leuk vindt ze het.

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

Poeh wat warm!

De ochtend vliegt voorbij en rond het middaguur breekt de warmte ons toch een beetje op. Tijd voor wat verkoeling! Achter in het park staan onder de bomen allemaal picknicktafels waar we de kinderen installeren. Ze hebben hun oog laten vallen op de slushpuppies en vooruit, dat geschaafde ijs en wat suiker zal ze wel goed doen. Daar in de schaduw kunnen we meteen meekijken met de show van Cas de Ranger die op het podium wat vertelt over dieren. Een paar kinderen mogen op het podium meedoen met een leuke quiz. Daarna spelen de kinderen nog bij de waterspeelplaats en na de lunch gaan we weer verder met de opgedane energie.

We splitsen op.

We splitsen ons op. Want Juliën heeft nog wat attracties gezien die Sascha liever overslaat. Dus de jongens trekken zichzelf omhoog in de vuurtoren, en gaan daarna in de rij staan bij de ‘varende piraat’. Dat laatste is voor Juliën geloof ik het hoogtepunt van de dag. Want in die bootjes kun je andere bootjes natspuiten, wat zorgt voor de grootste lol! Sascha en ik staan op veilige afstand vanaf boven te kijken.

tot welke leeftijd is de julianatoren leuk

De meisjes gaan nog samen in de enorme draaimolen, in de olifantenmolen, en vooruit, nóg een keer de paardenbaan. En daarna groot verdriet als ik haag zeg dat dat écht de laatste keer was. We zoeken de mannen op en terwijl we nog wat attracties meepakken, loodsen we de kinderen langzaam richting uitgang. Iedereen krijgt nog een ijsje en terwijl Jul en Julia nog een dansje laten zien tijdens het swing & uitzwaai feest, lopen wij naar de auto. Het is mooi geweest! De kinderen zijn op van het spelen, de vele indrukken en de warmte.

Het beste kinderpark van 2018.

Op weg naar huis hebben we binnen vijf minuten twee slapende kinderen in de auto. Ik had Juliën nog net kunnen vragen wat hij van de Julianatoren vond: “Ik vond het heel leuk, maar ik hoef er nu niet meer naar toe.” En daar is het antwoord. Tot welke leeftijd is de Julianatoren een leuk uitje? Sowieso tot acht-en-een-half! Zijn zusje heeft het er nog steeds over dat ze meneer Kaasschaaf een knuffel wil geven. Helaas Sascha, een gemiste kans! Volgende keer heb je misschien meer durf. We kijken terug op een leuk dagje pretpark, dat niet voor niks het beste kinderpark van 2018 is volgens de diamond themapark awards! En onze zwemspullen? Die lagen aan het eind van de dag nog ongebruikt achter in de auto!

Andere blogs over pretpark Julianatoren

We schreven al eerder over dit leuke pretpark, deze blogs lees je hier:

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.