Dagje uit bij zwembad Nettebad in Duitsland

Vlak over de grens zijn nog genoeg verborgen schatten te vinden, daar is zwembad Nettebad in Duitsland er zéker een van! Wij gingen dit super toffe zwembad over de grens uittesten, en wat hebben we ervan genoten! Vooral als je iets grotere kinderen hebt met zwemdiploma’s is dit zwembad zeer zeker een aanrader. Dit zwembad is dan ook het grootste glijbanenpark van Noord-Duitsland, en met z’n 5 (grote) glijbanen is het dan ook wel een belevenisbad te noemen!

Zwembad Nettebad in Duitsland: ideaal met zo’n polsbandje!

Bij binnenkomst in het Nettebad krijg je per persoon een armband waar je in het restaurant eten en drinken mee kunt kopen, achteraf bij het betalen krijg je dan bij de automaat 1 rekening die je in 1x betaald. Ideaal, zo hoef je geen portemonnee mee te nemen het bad in, en kun je je waardevolle spullen in de kluis laten.  Je kinderen kunnen met de armband voor maximaal 10 euro aan eten kopen, meer kan er niet bij op. Voor volwassenen is de max 100 euro. Persoonlijk vond ik dit ideaal.

Glijbaanplezier met 5 grote glijbanen!

Bij het Nettebad zijn in totaal 5 grote glijbanen die wel allemaal een leeftijdsindicatie hebben. Zo heb je een glijbaan voor 6+, 8+, 10+ en 12+ de dag dat wij gingen was het erg rustig (want studiedag) en gingen wij met onze jongste zoon (6) ook van de glijbaan van 8+ maar dus onder begeleiding, en daar deden ze helemaal niet moeilijk over. Maar misschien was dit omdat het die dag erg rustig was. De ‘Sloop’ (12+) en dat deze voor iets oudere kinderen is snap ik wel, want in deze glijbaan maak je een vrije val van wel 17,5 meter! Super toffe glijbaan volgens mijn man! Op een hoogte van 17,5 meter stap je een glazen startcapsule in, en na een countdown gaan de valdeur onder je voeten open en maak je een vrije val! De ‘Twist’ (10+) hierin maak je in het begin ook een kleine vrije val, om vervolgens in een trechter terecht te komen, en lijkt het eventjes alsof je een balletje in de roulettetafel bent, zoveel rondjes glij je. Vervolgens glij je door een ander gat naar het eind van de glijbaan. Deze was wel favoriet onder onze jongens hoor! De ‘Black Hole’ (10+)  spreekt voor zich, hierin duik je in een zwart gat om je vervolgens maar over te geven aan datgene wat komen gaat. Onderweg kom je verschillende lichteffecten tegen. Super tof! De ‘Crazy River'(8+) is een leuke glijbaan waar je met z’n tweetjes in een band vanaf kunt gaan. Halverwege beland je in een ‘ufo’ om vervolgens nóg een glijbaan afgaat om uiteindelijk bij het einde uit te komen. En dan is er nog de ‘Indoor Glijbaan’ (6+) waarbij je een rondjes dwars door het recreatiebad maakt. Deze glijbaan is 36 meter lang, en zorgt voor plezier voor groot en klein.

Zwembad Nettebad

Buitenbad zwembad Nettebad en Sauna

Ook is er een lekker verwarmd (zout) buitenbad, waar je even frisse lucht kunt halen en dobberen in het zoute water.  En als je van de sauna houdt, kun je ook een combi ticket kopen om hier gebruik van te maken. Met de combi ticket heb je toegang tot de sauna’s én het zwembad. Heb je eventueel óók nog zin in een massage of schoonheidsbehandeling? Dan kan dit ook allemaal hier! (wel vooraf boeken bij de receptie!) En er is een klein peuterbadje aanwezig.

Schoon

Wat mij opviel was dat het er vooral erg schoon was. Er zijn heerlijke (zachte) ligbedden waar je achterover kunt zakken met een boek of tijdschrift. Ook de hoeveelheid chloor viel me op. Normaal voel ik meteen aan het eind van de dag dat ik gezwommen heb en prikken mijn ogen. Bij het Nettebad heb ik hier geen last van gehad! Dit bad is dan ook zeer zeker een aanrader! En voor een klein uurtje rijden heb je de hele dag plezier! Wij komen zeer zeker nog eens terug.

Wil je meer weten over zwembad Nettebad in Duitsland?

Voor ons was dit een perfect uitje op een studiedag. Maar dit zwembad is ook heerlijk wanneer je een dagje weg wilt met je gezin, vanaf Enschede reden wij er in 1 uur naartoe. Het zwembad is vooral leuk voor kinderen die in ieder geval diploma A en B hebben en van een beetje avontuur houden :-). Je koopt een familiekaart vanaf 16,10 Euro. Je mag dan 90 minuten zwemmen, als je langer blijft betaal je een toeslag. Voor meer informatie en een overzicht van de prijzen neem je een kijkje op de website.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.