Vettt ontdekt pareltje in Rossum: biologische tuinderij Bietenrood!

Een half jaar geleden verhuisde Suzette (39), samen met haar man Yvo en drie kinderen, van Arnhem naar Rossum om te wonen en te werken op een biologische tuinderij. Hún tuinderij, waar ze samen groenten telen, een boerderijwinkel hebben en biologische groente- en fruitpakketten leveren aan wie maar wil. Vettt sprak haar over hun droom.

Hoe kwam je op het idee om dit te gaan doen?

We hadden een droom om op een mooie plek te wonen en daar onze eigen biologische groenten te verbouwen. Wij eten zelf al ruim 15 jaar helemaal plantaardig en het leek ons geweldig om biologisch geteelde groenten te delen met anderen.

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Yvo en ik zijn allebei eigenaar van het bedrijf en wij doen samen het meeste werk. Verder krijgen we hulp van vrijwilligers (lees: vrienden en familie) en van de vorige eigenaren, waar we deze plek mee delen. Steeds meer mensen leren ons en onze plek kennen en willen graag iets bijdragen.

Biologische Tuinderij

Hoe doe je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Dat doen Yvo en ik echt samen! We bekijken steeds wat er gedaan moet worden, wie wat doet en welke dingen prioriteit hebben. Soms lukt dat beter dan anders, en lang niet alles is te regelen. Dingen die ik geen prioriteit maak én niet leuk vind blijven liggen, en dat is dan maar zo.

En gelukkig hebben we kinderen, anders zou ik altijd doorgaan… Nu maken we tijd om samen te eten, spelen en eropuit te gaan.

Biologische Tuinderij

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Het doet er volgens mij niet toe of je een moeder of vader bent. Ik heb dus geen specifieke boodschap voor moeders, misschien wel voor ouders:

Bedenk wie je wilt zijn, wat je belangrijk vindt en leef daarnaar. Laat zien aan je kinderen dat je bewuste keuzes maakt én dat die keuzes gevolgen hebben. Neem je kinderen net zo serieus als jezelf en geef ze de ruimte om onder jouw vleugels hun eigen keuzes te maken.

En, neem alleen advies aan van mensen die je hoog hebt zitten ☺

 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Dat er zoveel verschillende werkzaamheden zijn: op het land, in de winkel, recepten verzinnen, korte- en langetermijnplannen maken, de boekhouding, contacten leggen en alle losse dingen die voorbijkomen.

We zijn in Overijssel hartelijk ontvangen en leren hier ook steeds meer mensen kennen. We vinden het leuk om onze mooie plek te kunnen delen met anderen, vandaar dat we regelmatig activiteiten organiseren, bijvoorbeeld meewerkdagen, workshops, en iedere zaterdag kun je (in het seizoen) zelf je groenten komen oogsten. Het is zo leuk om te zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden!

Biologische Tuinderij

 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Bloeiend en bruisend, met veel mensen die hier komen als klant, vriend, om te werken, mee te denken, te ontspannen, te leren en te eten.

We hebben ons bedrijf dan verder uitgebouwd met een mooie workshopruimte, kamperen bij de boer, de winkel is helemaal opgefrist, de webshop loopt als een trein en wij wonen en werken hier dan nog steeds met veel plezier, misschien ook met meer mensen samen.

 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

In Enschede gaan we graag naar het Paradijs en in Hengelo spelen we regelmatig spelletjes bij de Dondersteen. Verder vermaken we ons prima op onze boerderij ☺

Meer weten over Biologische Tuinderij Bietenrood?

Ik ontdekte Suzette op Instagram. Ze geeft je hier een kijkje in hun leven en dus in hun tuinderij. Wil je meer weten over de Tuinderij check dan vooral ook de site. Benieuwd naar de Biologische groenten van Tuinderij Bietenrood? Je bent welkom op de boerderij, maar het is ook mogelijk om in de webshop te bestellen en dit af te halen op één van de afhaallocaties verspreid over Twente. Meer informatie hierover vind je op de site.

 

Biologische tuinderij

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.