Hotspot: Blond Oldenzaal

Door

Ik zat altijd in Oldenzaal op school, de middelbare. Vanaf Losser fietsten we iedere dag die kant op. Vier jaar land. In die tijd bouwde ik een bijzondere band op met Oldenzaal. Kolmschot, de Jumbo, later 4East en nog wat tenten waar ik de naam niet meer van weet. Ohja en het Camel College, want daar begon mijn band met Oldenzaal. Nu kom ik er eigenlijk nog maar weinig, best jammer want Oldenzaal is écht leuk. Vandaag moest ik de boyfriend ophalen in Oldenzaal, dat leek mij dé perfecte kans om een nieuwe hotspot te testen. Zo gezegd zo gedaan: we deden iets wat we heel weinig doen: uit eten met zijn viertjes. Eerlijk gezegd ga ik gewoon liever met z’n tweeën. Vandaag werd ik eraan herinnerd waarom dat ook alweer zo was…maar eerst meer over Blond Oldenzaal…

Blond Oldenzaal

Blond dus. In Augustus 2016 al geopend, ik moet me schamen dat ik niet eerder bij deze leuke plek ben geweest. Want écht, zoiets is er in Oldenzaal gewoon nog niet. Bij aankomst lonkt het terras, het ziet er uitnodigend, jong en vernieuwenduit. Absoluut anders dan alle andere zaken in Oldenzaal. Een jong team verwelkomt je en ook de inrichting is leuk en inspirerend. Een goddelijke lucht bij binnenkomst, Perzische tapijtjes, een oude lessenaar voor kindjes om aan te tekenen, het menu op een krijtbord, leuke kleuren en toffe accessoires én rituals zeep bij de wasbakken op het toilet!

Vrijdaghap

Blond is van maandag tot en met zaterdag een dagzaak, maar op vrijdag is Blond ook ‘s avonds geopend voor diner. Ze hebben iedere week wisselende gerechten. Wij kozen voor de Blond plank, een mix van verschillende gerechten zowel warm -als koud. En voor de kindjes bestelden we wat friet bij. Qua kaart was er ‘s avonds niet iets heel specifieks voor kinderen, we lieten ze gewoon lekker met ons mee-eten. Althans dat was het plan. Overdag hebben ze voor kinderen belegde boterhammen. Er is een leuke kinderhoek met spelletjes, kleurplaten, potloden en er zijn kinderstoelen.

Ken je dat? Dat je het je zo leuk bedenkt. Gezellig met z’n allen wat eten. Het loopt op de één of andere manier vaak anders. Coco die na 1 frietje alleen nog maar friet wil eten en de andere madame die na 4 frietjes beslist dat ze al het andere niet lust. Niet lust? Daar gaan mijn haren dus van rechtovereind staan %#@#! Vervolgens ontdekken ze de piano, hij zal er vast  niet voor niets staan, maar ik denk niet dat hun repertoire de rest van de gasten bijmaakt. En Coco besluit niet meer te willen zitten, rennen daar heeft ze zin in, Oef. Na het eten, wat overigens verrukkelijk was, trakteer ik mezelf nog op een cappuccino en cheesecake. Had ik beter niet kunnen doen :-). Rustig opdrinken zit er nieter bij. Ik drink nog snel een paar slokken van mijn cappuccino, eet mijn goddelijke toetje op en snel naar huis. Naar bed. Dat dit laatste wat anders liep dan ik had gehoopt weerhoudt me er niet van om terug te komen, deze blijft op mijn lijst van Twentse favorieten!

Meer weten over Blond Oldenzaal? Check de website: Blond Oldenzaal.

Liefs,

Yvette

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.