Maryke was bij de opening: Cupcakewinkel Enschede!

Door

De 23 jarige Nienke opende afgelopen vrijdag 26 augustus haar eigen cupcakewinkel in Enschede. Misschien heb je de jonge ambitieuze Nienke al voorbij zien komen in de krant of op internet, want er gaat een bijzonder verhaal aan haar droomwinkel vooraf. Nienke was een van de winnaars van de Hengelose wedstrijd Win-Je-Winkel in 2015, maar dat liep helaas net even anders. De pandeigenaar in Hengelo wilde haar uiteindelijk toch niet hebben. Dus dikke pech voor Hengelo! Enschede is nu de gelukkige stad met een hele gezellige cupcakewinkel. Nienke’s is gevestigd aan de Korte Haaksbergerstraat, in een pandje dat al acht jaar leegstond. De verhuurder, die het hele verhaal had meegekregen, was zo verheugd dat ze de eerste drie maand de huur cadeau krijgt.

Een zoete droom

Voor Nienke is dit een droom die uitkomt, een zoete droom! In Nienke’s kun je heerlijke en werkelijk prachtig versierde cupcakes eten, maar ook muffins of appelkoeken (ook glutenvrij). Dit kan binnen, of buiten op het terras met een kopje koffie ernaast. Een tof nieuw concept in Enschede wat mij betreft! Je kunt deze cupcakes of andere lekkernijen natuurlijk ook meenemen naar huis, of trakteren op je werk, of uitdelen als traktatie op school.
 

De Grande Opening

Na al deze media aandacht was ik wel nieuwsgierig geworden naar dat leuke pandje met die lekkere cupcakes. Dus ben ik afgelopen vrijdag 26 augustus langsgefietst om gratis te proeven (altijd goed!). De winkel is smal en diep, heeft een leuk terrasje en is super zoet ingericht, helemaal passend! Er stond wat te drinken klaar voor de kinderen, muntwater en lekkere sapjes en op de toonbank stonden verschillende smaken mini cupcakes klaar om platgedrukt te worden in de monden van de bezoekers. Heerlijk waren ze! Helaas waren er op de openingsdag geen ‘gewone’ cupcakes te koop, ik had er graag wat mee willen nemen naar het Wilminkplein, waar ik meteen hierna naar toe ging om te chillen op het gras. Maar niet erg, reden genoeg om snel terug te gaan.

Cupcakewinkel Enschede
 

Leuk voor kinderen

Kinderen zijn natuurlijk dol op cupcakes. En leuke en grappige figuurtjes, zoals de koekiemonster cupcake die ik op Facebook voorbij zag komen, doen het altijd goed. Maar niets leuker dan ‘zelf doen’. Voor € 3,- mogen kinderen zelf een cupcake versieren en daar krijgen ze een lekkere beker ranja bij.
Wil je meer weten over Nienke’s? Volg haar dan op Facebook.


Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

 

NIEUWS: 15 september Workshop Verpakkingen Lezen.

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Ook geen idee wat nou goed en slecht is? Zie je zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer? Je bent zeker niet de enige…Op donderdag 15 september komt gezondheidscoach Candida van Good Food Happy Life een workshop geven over het lezen van verpakkingen, gericht op voeding voor kinderen. Speciaal voor Vettt Lezers. Meer info over de workshop verpakkingen lezen vind je hier: Workshop Verpakkingen lezen.

 

Workshop verpakkingen lezen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.