DIY: Je eigen vogelvoer bakje maken van een blikje!

Ik hou ervan: een strenge winter en dan vooral veel sneeuw graag! En ijs zodat we kunnen schaatsen. Voor vogels is een strenge winter vaak heel wat minder fijn, dus besluiten we ze te helpen door ze vogelvoer voor te schotelen, in dit geval in blik aan te bieden ;-). Deze DIY is simpel, snel (een voorwaarde om zoonlief aan het knutselen te krijgen) en het ziet er nog mooi uit ook… het zijn heuse ‘blikvangers’! Maar hoe maak je zo’n vogelvoer bakje?

Ik maakte de DIY voor dit voegelvoer bakje voor de Vettt Winterspecial, misschien heb je hem daar al gezien. Het is een superleuke knutsel voor de winter!

Nodig voor dit vogelvoer bakje:

Om dit vogelvoerblikje een blik, verf, kwast, lint, tape, vogelvoer en een takje.

Vogelvoer bakje

Dit heb je nodig!

Stappen om dit vogelvoer blikje te maken:

  1. Pak een leeg blik en beschilder of bespuit deze met een kleur verf naar wens (het liefst verf die geschikt is voor buiten). Ik heb zelf gebruik gemaakt van acrylverf en vervolgens een laagje vernis erover gesmeerd. Laat dit goed drogen. Ook leuk als je voor pasteltinten kiest.
  2. Zoek een geschikte tak en plaats deze met tape in het blikje, dan stevig aandrukken.
  3. Bevestig het lint aan het blik.
  4. Gooi een paar scheppen vogelvoer in het blikje.
  5. Hang de blikjes op een mooie plek in de tuin en voilà, het is klaar!

Tip: linten kan je voordelig kopen bij de Action.

Vogelvoer bakje

Tadaa!

Bij het in elkaar flansen van deze vogelvoer blikjes heb ik zo gelachen …. mijn zoon Thabang heeft de smaak van het vogelvoer uitgebreid geproefd en nam telkens een hap!

Vogelvoer bakje

Maak jij er ook een feestje van voor de vogels? Of heb je nog andere leuke knutsel inspiratie? Ik ben heel benieuwd, deel ze vooral met ons!

Succes & veel knutselplezier!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.