Wat te doen tijdens een stakingsdag of studiedag in het onderwijs? Check hier de leukste uitjes

Door

Ik begrijp dat het voor veel mensen nogal een ‘geregel’ is zo’n stakingsdag in het onderwijs. Bij ons is het meestal een mooi excuus om iets leuks te gaan doen. En ik hoop voor jullie ook, want juist tijdens dagen dat er gestaakt wordt zijn vooral de uitjes over de grens heerlijk rustig. Net zoals tijdens de studiedagen trouwens. We vroegen op Instagram of jullie en jullie kinderen vrij zijn en of jullie tips willen. De grootste groep (64%) en 84% wilde heel graag tips voor uitjes. U roept, wij draaien. We hebben er een mooi overzicht van gemaakt. Inclusief een aantal tips van de lezers. In deze blog vind je een overzicht van leuke uitjes tijdens een stakingsdag of studiedag in het onderwijs.

1. Ga de grens over!

Okay, ik kom gelijk met tip nummer 1. Bekijk eerst even of het geen nationale vrije dag in Duitsland is. Of een schoolvakantie :-). Over het algemeen is het zo dat stakingsdagen of studiedagen heerlijk rustig zijn over de grens. Een aantal tips voor uitjes over de grens:
– Ga zwemmen bij zwembad H20 of Nettebad
– Bezoek het LEGO Discovery Center en/of Sealife in Oberhausen
– Ga naar de dierentuin. Bijvoorbeeld de dierentuin in Rheine, de dierentuin in Osnabruck of de dierentuin in Munster.
– In deze blog met leuke uitjes over de grens vind je misschien ook nog wat inspiratie!

2. Ga een dagje skiën!

In Duitsland zijn er verschillende indoor ski-banen. Zo kun je terecht bij Alpincenter Bottrop of de indoor skihal in Neuss. Maar wat ook te gek is natuurlijk, is een dagje of nachtje Winterberg. Hoe tof is dat als je een dag vrij bent van school!

3. Bezoek een pretpark of Dierentuin

Kettelerhof
Een paar gave parken zijn bijvoorbeeld Kettelerhof. Veel mensen associëren dat meer met de zomer, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt er fantastisch buitenspelen en als het te koud wordt ga je naar het binnengedeelte. Dat volgens Vettt-blogger Femke ook echt een aanrader is. Kijk voor de actuele openingstijden en prijzen op de website.

bezoek aan kettelerhof
bezoek aan kettelerhof

Wildlands Emmen: op 6 november gratis entree voor basisschoolkinderen
Deze tip kwam van een VETTT-volger; nogmaals dank! Op 6 november kunnen leerlingen uit het basisonderwijs gratis naar Wildlands. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs krijgen 50% korting. Bestellen kan via de speciale actie pagina: Wildlands met korting.

Wildlands met een peuter

Veel pretparken hebben in de winter aangepast openingstijden, controleer dus altijd even of ze wel geopend zijn.

4. Tips voor uitjes in Twente

Ga naar de film bij Concordia (Enschede)
Tijdens de stakingsdag draait Concordia speciale films. De bioscoop zaal vind je naast SamSam op de Oude Markt, dus gelijk een goed excuus om daarna nog even wat lekkers te eten. Bij Concordia draaien er op 6 november 2 leuke kinderfilms. Je vind het terug op de website.

Ga wandelen met Sas (Mander)
Het is misschien al wel duidelijk dat ik fan ben van Sas :-). De fantastische pony met wie je een wandeling kunt maken in Mander. Meer over dit avontuur lees je in de blog van Evelin.

Ponywandeling

Mamacafé (Hengelo)
Het Mamacafé in Hengelo organiseert op 6 november een kraampjesmarkt. Meer informatie vind je op het Facebook event.

Extra doemiddag bij Techniekmuseum Oyfo (Hengelo)
Op woensdag 6 november a.s. organiseert Oyfo Techniekmuseum een extra Doemiddag in in verband met de landelijke scholenstaking. Op die manier kunnen scholieren die dag toch met iets leuks bezig zijn en op een creatieve manier iets leren en ontdekken over techniek! De middag duurt van 13.30-15.30 en deelnemers betalen de reguliere entreeprijs van het museum, dat dus ook te bezichtigen is.
Meer info: www.oyfo.nl

Ga op Sterrenjacht op Stakingsdag bij De MuseumFabriek (Enschede)
Op woensdag 6 november staken de docenten van het primair- en voortgezet onderwijs en is er geen school die dag. Heb je nog geen plannen? Kom dan op Sterrenjacht in de Museumfabriek! Sterrendeskundige Romke geeft ieder uur een bijzondere sterrenshow en in de Makerspace kun je je eigen lampion maken. 
Meer info: MuseumFabriek Stakingsdag

Bezoek Natura Docet Wonderryck in Denekamp
Wonderryck is ook geopend op 6 november. Een superleuk museum, waar je na je bezoek nog heerlijk geniet van wat lekkers in het tuincafé (met een kast vol spelletjes!).

Natura Docet Wonderryck Twente

Binnenspelen
In Enschede is Avontura bij mij favoriet. Ik probeer zelf altijd een rustig plekje te vinden net buiten de zaal :-), tegenover de bar. Ik weet niet of dat op 6 november ook zal lukken maar het is wel een tip van mij :-). Boekje mee en genieten maar…naast Avontura (in hetzelfde gebouw) zit Krazy Kangaroo. Er zijn ook tickets te koop waarbij je naar beide kunt gaan. Handig! In Nordhorn zit Crocky, waarschijnlijk is dat net weer wat rustiger omdat het in Duitsland zit. Wat ook leuk is, is de binnenspeeltuin van de Beerze Bulten Daar kun je een compleet dagje uit van maken, dat lees je in de blog van Marloes. De Troubadour in Tubbergen is ook geopend, daar kun je binnen- en buitenspelen. Susan schreef eerder een blog over het brunchen bij De Troubadour.

Of doe gewoon zo min mogelijk op een stakingsdag of studiedag!

Dat is ook wel eens fijn, gewoon niks plannen en een dagje chillen. Heb je zin om te wandelen dan doe je dat, wil je knutselen dan ga je dat doen of gewoon lekker een filmpje kijken. Ook heerlijk! Ga je voor deze optie dan kan ik je Disney + aanraden, daar kun je t/m half november gratis toffe films kijken met een proefabonnement. Zo’n stakingsdag of studiedag is ook een prima dag om juist zo min mogelijk te doen:-)

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *