Boekentip voor kinderen: een gepersonaliseerd eigen zoekboek

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar mijn zoon is dol op zoekboeken. Elke avond zoeken we naar het hondje op de bouwplaats of de brandweer die een taartje eet. Hij krijgt er geen genoeg van. Daarom werd ik super enthousiast toen ik op de website van Wonderbly terecht kwam. Hier kun je voor je kind een eigen gepersonaliseerd zoekboek maken, waarin hij naast allerlei andere dingen vooral zichzelf moet zoeken. Die moest ik natuurlijk hebben!

Waar ben je?

‘Waar ben je ….?’ is een gepersonaliseerd zoekboek waarin kinderen op zoek gaan naar zichzelf in zes verschillende werelden. In elke wereld is je kind iets anders van beroep: een archeoloog of dierenarts bijvoorbeeld. Naast dat het superleuk is getekend, want er is duizelingwekkend veel te zien, is het ook nog eens extra leuk omdat de naam van je kind echt genoemd wordt, zowel op de cover als in de binnenzijde. En bij het bestellen kun je zelf een poppetje kiezen dat op je kind lijkt, zodat in mijn geval Olivier echt op zoek gaat naar Olivier en deze Olivier net als hij blonde haren heeft.

zoekboek

Eigen zoekboek

De boodschap van het boek is ook bijzonder: je kunt worden wat je maar wilt. Zo laat het boek steeds een andere dimensie zien, waarin je kind een hoofdrol speelt. Maar elke keer heeft je kind een ander beroep. Het boek toont 6 dimensies, maar aan het eind wordt je kind aangespoord om vooral zelf te bedenken wat het later wil worden, omdat alles mogelijk is. Mooie gedachte, toch?

Mijn kind is in elk geval erg blij met zijn eigen boek. En ik ook. Want het is natuurlijk supergezellig om samen te zoeken naar allerlei eigenaardige wezens en situaties. Al is het soms nog best moeilijk en zijn we nog steeds op zoek naar de aubergine in het ziekenhuis ;). Olivier heeft zichzelf gelukkig wel overal gevonden. Het boek heeft één nadeel, vindt hijzelf: er is geen wereld waarin hij brandweerman is. Maar dat belemmert hem niet om in zijn eigen fantasieën gewoon lekker brandweerman te zijn!

Waar ben je….? van Wonderbly is online te koop vanaf € 27,99. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Iets voor jou?

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.