Het Klauterwoud bij Hof Espelo Enschede is vernieuwd!

Lieve lezers, goed nieuws van Twentse bodem, ‘t klauterwoud bij Hof Espelo is vernieuwd. Het speelbos bij Hof Espelo was er al, hij was leuk, maar hij is nu nog veel gaver geworden. Wij waren er vandaag bij tijdens de opening door een prins- en prinses en ik vertel je graag waarom dit speelbos in Enschede zo leuk is met kinderen. 

Het vernieuwde speelbos van Hof Espelo

Voor Vettt updaten we iedere donderdag de weekendtips voor het komende weekend. Groot nadeel hiervan is dat ik altijd weet wat er overal te doen is. Ergens heel leuk, maar ik kan het bijna niet laten om er dan niet heen te gaan. Dit weekend was er ook superveel te doen, we kozen ervoor om naar de opening van speelbos Hof Espelo te gaan, op de fiets. Het was een perfecte nazomerse zondag én we ontdekten onverwachts een hele mooie fietsroute die ons via Theehuis Sprakel in ‘t Bos naar Hof Espelo leidde.

Waar vind je ‘t Klauterwoud van Hof Espelo

Ik ben al best vaak bij Hof Espelo geweest, maar ik ging eerder altijd met de auto. Je vindt Hof Espelo aan de Deurningerstraat, eigenlijk net als je Enschede uit rijdt aan de linkerkant. Als je met de auto komt parkeer je je auto op de parkeerplaats en loop je nog zo’n 500 meter om bij Koetshuis Hof Espelo te komen. Nu konden we lekker tot aan Bezoekerscentrum het Koetshuis doorfietsen.

 

klauterwoud

Deze boomstoelen waren er al, maar zijn helemaal opgeknapt.

Over het vernieuwde speelbos bij Hof Espelo

Gisteren waren wij dus in het vernieuwde Klauterwoud op landgoed Hof Espelo. Het was zo leuk, er was een speciale kinderactiviteit om te vieren dat ‘t Klauterwoud opgeknapt is. Met een tocht onder leiding van een heuse prins gaan alle kinderen op zoek naar prinses Jorieke. Een hele leuke manier om het hele speelbos te ontdekken!

Speelbos ’t Klauterwoud heeft echt een mooie make-over gekregen. Bestaande onderdelen zijn opgeknapt aar het speelbos is ook uitgebreid met o.a. een metallofoon, een slingertouw en een boomhut. Wat ik heel leuk vindt, er is heel veel ruimte om zelf creatief te spelen in de natuur. En een leuke bijkomstigheid, er staan een aantal picknicktafels zodat je zelf in het zonnetje kunt genieten van deze heerlijke plek. Voor zolang de rust duurt 🙂

Klauterwoud

Verschillende bomen staan in een cirkel, door er met een tak op te slaan ontstaan er allerlei klanken. Heel cool!

 

Klauterwoud

Tijdens de zoektocht naar prinses Jorieke, moesten de kinderen het blotevoetenpad trotseren. Deze twee vonden het uitdoen van de sokken niet zo nodig :-).

 

klauterwoud

De boomhut, een supergave plek met uitzicht over de weilanden.

Praktische informatie ‘t Klauterwoud Hof Espelo

Speelbos ’t Klauterwoud ligt bij het bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, tussen Enschede en Hengelo (Weerseloseweg 259). De entree is gratis. Let op, het bezoekerscentrum is niet altijd geopend. Ik vind ‘t Klauterwoud ook een top-plek om te picknicken. Wanneer je ‘t Klauterwoud bezoekt op een dag dat het bezoekerscentrum niet open is dan is het sowieso lekker om een thermoskannetje koffie mee te nemen. Ik zag mijzelf er trouwens ook wel met een wijntje zitten :-). Er zijn ook allerlei wandelroutes die starten bij het bezoekerscentrum, je kunt ook eerst een wandeling maken en afsluiten in  ‘t Klauterwoud.

Dit zijn de openingstijden van het bezoekerscentrum t/m de herfstvakantie 2018:

maandag, dinsdag en donderdag: 09.00-15.00
woensdag: 13.30-16.30
zondag: 11.00-17.00

Kijk voor meer informatie over bezoekerscentrum Hof Espelo op de website.

Nog meer leuke kinderactiviteiten bij Bezoekerscentrum Hof Espelo

Bij Hof Espelo worden regelmatige leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Zo ging ik eerder met Pippa al een keer uilenballen pluizen én we gingen eens op zoek naar verborgen voedsel uit de natuur. Er komen ook weer een paar mooie kinderactiviteiten aan bij Hof Espelo. Zoals op pad gaan met een boswachter en Nacht van de Nacht en in het voorjaar nemen de vrijwilligers je mee om lammetjes te aaien.

Hof Espelo

Al een paar jaar geleden bij Hof Espelo, toen gingen we samen lammetjes aaien en even gluren bij de koeien.

Eerdere blogs over leuke plekken in de natuur:

Heb jij nog tips voor leuke plekken in de natuur met kinderen? Bij voorkeur in en om Twente, deel ze met ons, vinden we leuk! Stuur gerust een mailtje naar info@vettt.nl.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.