Doe je mee? 8 Goede voornemens voor 2018

Normaal doe ik niet echt aan goede voornemens. Ik ben niet iemand die vanaf 1 januari geen wijn meer drinkt, super fanatiek gaat sporten of 30 dagen suikervrij gaat leven. Ik doe dat ook niet vanaf 1 juni of vanaf 28 september, dus waarom wel vanaf 1 januari?! Ik ben van de balans. De ene dag een taartje, de andere dag een blokje chocola minder. Maandag sporten, dinsdag op de bank, door de weeks geen alcohol (meestal dan), zodat ik in het weekend extra kan genieten van een wijntje. Toch heb ik de afgelopen tijd na zitten denken over de dingen die ik volgend jaar anders wil doen. Beter of juist helemaal niet meer wil doen. Misschien is deze behoefte er nu wel meer dan anders. Omdat ik steeds meer geloof in het hier en nu en de maakbaarheid van je eigen geluk. Maar misschien ook wel omdat ik een jaartje ouder word… Ik denk dat alle moeders vroeg of laat tegen het gevoel aanlopen dat er dingen anders kunnen, minder stressen en meer genieten. En daarom heb ik mijn 8 goede voornemens publiekelijk op een rijtje gezet. Omdat ik hoop jullie ermee te inspireren, al is het er maar met eentje.

#1 Genieten van wat er goed is en bewust kiezen (en gaan) voor wat er beter kan.

Ik kan slecht tegen mensen die alleen maar klagen, klagen over alles wat er slecht is. Kijk eens naar wat je wel hebt en geniet hiervan. En probeer dat wat er slecht is beter te maken. Klinkt makkelijk, is het natuurlijk niet. Ik merk dat ik ook wel eens klaag, maar er is zoveel goed in mijn leven, ik wil hier graag meer bij stilstaan en hier meer geluk uithalen. De 8-weekse cursus mindful parenting die ik afgelopen jaar volgde gaat hieraan zeker bijdragen, 2018 wordt het jaar van het stilstaan bij en doorpakken van.

#2 Mijn achterstallige stapel magazines en boeken wegwerken.

Ik heb nog een stuk of 12 Flow magazines en nog zo’n 4 inspirerende boeken liggen. Ik las afgelopen zomervakantie de Flow zomerspecial van 2016 en begon in die van 2017 en heb nog geen bladzijde gelezen in het, van een vriendinnetje gekregen, boek Babe, you got this, sorry… Ik ga dus echt mijn best doen om tijd te maken, nee ik ga tijd maken/nemen om te lezen. Hoe heerlijk is het om me te laten inspireren door creatieve verhalen en prachtige afbeeldingen, waarom gun ik mijzelf dit niet?

#3 Beter voor mijzelf zorgen

Sluit volledig aan bij het vorige punt en is vast ook enorm herkenbaar. Ik kom vaak zelf op de laatste plaats. Wanneer we weg gaan heb ik alles voor iedereen gepakt, vergeet ik zelf mijn zonnebril. Heb ik net mijn nagels gelakt, heeft er een gepoept. Iedereen gaat naar de kapper, ik ben al maanden niet geweest. Mijn haar is droog van onder, vet van boven en heeft 5 kleuren en nee, dat is niet hip! Ik wil dus naar de kapper, mijn nagels laten doen, naar de schoonheidsspecialiste en ik wil een stevige massage! En dat hoeft niet eens allemaal tegelijk!

#4 Gezond en lekker eten maken

Ik heb een tijd gehad dat ik helemaal ‘into’ koken en bakken was. Op mijn vrije dagen maakte ik zelf granola, havermoutrepen, pastasaus, soep, bananenbrood en nog veel meer lekkere én gezonde dingen. Maar hier had ik de afgelopen tijd gewoon even helemaal geen zin in. Toch hoop ik dat deze zin weer komt, want ik vond het heerlijk om te doen.

Goede voornemens 2018

Homemade Havermoutrepen

#5 Meer slaap, minder wallen

Iets dat ik helaas maar deels zelf in de hand heb, door mijn bedtijd en avond-telefoongebruik aan te passen. Maar er zijn helaas, you know, ook momenten dat je het als ouder niet zelf in de hand hebt. Maar goed, veranderen waar we wel iets aan kunnen doen en loslaten wat we niet in de hand hebben….

#6 Wat vaker samen op pad

Met dank aan Yvette hebben wij een oppasmeisje. We hebben haar nog niet ingezet, maar we hebben d’r en ze is leuk en lief! Een avondje uit eten ga ik dus in januari nog plannen. Verder gaan Bram en ik elk jaar een (lang) weekend samen weg. Traditie, gezellig en nodig! Dus tips voor een romantisch weekend voor 2 zijn welkom!

Goede voornemens 2018

Samen een weekendje weg

#7 #fitgirl (#fitoldie)

Mijn wekelijkse workout stopte midden vorig jaar. Sindsdien heb ik niets meer gedaan. Veel goede voornemens gehad, niet uitgevoerd. Wel heb ik pas verschillende proeflessen yoga gedaan en uiteindelijk gekozen voor Body Balance, wat echt heerlijk is. In 2018 ga ik dit dus zeker 1 keer per week doen. Maar stiekem wil ik meer. Dus mijn voornemen is om de bodyhoop wat vaker te pakken en om weer te gaan hardlopen.

#8 Nieuwe plekjes in Twente ontdekken met de jongens

Niets is fijner dan eropuit trekken met mijn jongens. Het bos in, naar een meertje of gewoon naar de kinderboerderij om de hoek. Ik heb ondertussen een behoorlijke lijst opgebouwd met plekjes in Twente, waar ik nog graag naar toe wil. Een deel van dit lijstje vind je in mijn blog met winterse wandelplekjes, maar ook in mijn blog met 5 geheimen over de grens.

8 Mooie goede voornemens en volgens mij ook zeker (deels) haalbaar. Want ik ga echt al die boeken en magazines niet uitkrijgen, echt niet altijd rondlopen met mooi gelakte nagels en ook echt niet alle mooie plekjes in Twente ontdekken. Het is dus niet zo dat mijn jaar niet geslaagd is als ik niet alles af kan vinken. Het is goed om zo af en toe eens naar deze lijst te kijken, om me te herinneren aan de dingen die belangrijk voor me zijn.


Ik ben benieuwd of jullie je herkennen in mijn punten? En ik ben heel benieuwd naar jullie goede voornemens voor 2018. Ik wens jullie een heel mooi, inspirerend, gezond en gelukkig 2018.

Goede voornemens 2018

Samenzijn is het mooiste dat er is

 

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
  • Susanne
    december 30, 2017

    Tip voor een romantisch weekend weg voor 2: weekendje Dubrovnik in september! Goedkoop vliegen vanaf Amsterdam met Easyjet en genieten van een schitterende oude stad met heerlijke (vis)restaurantjes! Overnachten bij http://www.booking.com/Share-HuuE5S met een knus sushi restaurant voor de deur…. ?

  • Edo van Apeldoorn
    december 31, 2017

    Mooi geschreven Maryke, sommige dingen zijn ook heel herkenbaar. Dank voor het delen.