Het LEGO paradijs door Andrea

Door

Yvette had het al eens gezegd; is Miljata Bouwlab in Enschede niet iets voor Jelle en Sepp? Jelle is namelijk dol op LEGO bouwen. We hebben onder andere heel veel van LEGO Chima, maar net deze maand is LEGO Nexo Knight uit gekomen. Dus daar heeft hij nu zijn zinnen op gezet.

 

Weekendtips

Door de ‘weekend en weektips’ op de site werd ik weer geattendeerd op Miljata Bouwlab. Aangezien we onze plannen op zaterdag moesten wijzigen, was er tijd om deel te nemen aan het vrijbouwen. Vooraf dien je je op te geven, dus om 9 uur heeft Jelle zelf gebeld of er nog plaats was. Gelukkig was dat het geval.

Het was wel zoeken waar me precies moesten zijn. Maar door een telefoontje, bleek dat we 3 meter verder hadden moeten fietsen. Eenmaal binnen waren Jelle en Sepp erg onder de indruk van al het LEGO in dit LEGO paradijs. Sepp ging gelijk op schoot zitten bij Milja bij het kiezen van het doosje LEGO.

Miljata Bouwlab

Alsof we in een snoepwinkel zijn!

Miljata LEGO Bouwlab

Milja heeft dus haar eigen LEGO Bouwlab. Ze vertelde me dat ze het Bouwlab is begonnen omdat haar zoon van 8 jaar dol is op LEGO en programmeren. Het werd nergens anders aangeboden en zodoende is ze het zelf gaan doen. En het blijkt een ware hit.

Vrijbouwen

Elke zaterdag is er van 10.00 – 12.00 uur vrijbouwen. Je kan één van de vele sets uitkiezen of met losse LEGO-blokjes bouwen. Sepp is aan de slag gegaan met het bouwen van een auto.

Miljata Bouwlab

De auto van Sepp

Jelle is met een LEGO set van Minecraft en later met een set van LEGO Binicle, beide heeft hij zelf niet in huis.

Miljata Bouwlab

Jelle en Sepp in actie onder begeleiding van Milja

Tja en ik had zomaar 2 uur tijd voor mij zelf. Om naar huis te fietsen was het net te kort, maar ik heb mij prima vermaakt. Veel ouders gaan onder andere boodschappen doen vertelt Milja.

 

Wat vonden ze ervan?

Ik vraag altijd aan de jongens wat ze het leukste vonden van deze ochtend met Lego bouwen:
Jelle: “ Ik heb met de andere jongens een filmpje gemaakt! Ik kan al heel goed een Lego animatie maken!”
Sepp: “ Ik heb een blauwe race auto gemaakt, blauw is mijn lievelingskleur!”

 

Aanbod Miljata Bouwlab

Naast het vrijbouwen op zaterdag geeft ze ook workshops ‘Programmeren met LEGO’. Voor het vrijbouwen kun je per keer betalen, maar het is ook mogelijk een strippenkaart af te nemen. Mijn jongens vonden het erg leuk. Ze zullen beslist nog een keer komen! Voor meer informatie en het aanbod, neem een kijkje op haar website: Miljata’s Bouwlab.

 

Andrea is moeder van twee zoontjes Jelle (7) en Sepp (5) en woont in Enschede. Ze gaat er met de jongens regelmatig op uit. Andrea is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: Autumn 10.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Vlijtig Liesje
  februari 5, 2016

  Dit lijkt me echt een erg leuk uitje!

  • Vettt.nl
   februari 5, 2016

   Tof he! Volgens mij moet jij gewoon een keer een weekendje Twente plannen 🙂