Hotspot: Stoet Enschede

Door

Het lijkt wel of de nieuwe hotspots als paddestoelen uit de grond schieten. En ze zijn ook allemaal zo leuk en vernieuwend. We schreven al over de gave Conceptstore in Enschede en de nieuwe cupcakewinkel Nienke’s in Enschede. En nu weer een nieuwe Twentse hotspot: Stoet! Stoet zit bij de bibliotheek Enschede in. En wat een fijne plek is Stoet geworden, ik ben fan en leg je uit waarom.
 

De bibliotheek Enschede krijgt een nieuwe dimensie

Tijdens mijn pauze loop ik vaak een rondje door de stad. Ik loop dan vaak langs de bibliotheek, in dat straatje waar eerste de Action zat. Toen ik daar maandag liep maakte mijn koffie-lunch-date hart een klein sprongetje. Wat is Stoet mooi geworden! Er is buiten een heel gezellig ruim opgezet terras gecreëerd met allemaal vrolijke bloempjes op tafel. Het nodigt uit om te gaan zitten. Ik had andere plannen deze pauze. Ik kon me er niet van weerhouden even een kijkje binnen te nemen: W-O-W!

Stoet Enschede
 

Wat een fijne plek: Stoet

Een prachtige lichte ruimte, superhip, gezellig en ietwat industrieel ingericht. De lichtletters trekken mijn aandacht en ik kan alleen maar verbaasd zijn hoe mooi het is geworden. Ook binnen is het ruim opgezet, met -let op Twentse ouders!- een hele fijne kinderhoek. En daar word ik blij van.

 

Aanwinst

Ik vind het echt een aanwinst voor Enschede. Naast dat het een bezoek aan de bieb nog leuker kan maken, is het ook een prachtige excuus om een lunchdate te gaan plannen. Dan kun je zelf ervaren  hoe het is. Afgelopen donderdag was ik er alweer, om er een ochtendje te werken. Mijn latte macchiato werd vergezeld door een stukje Tony Chocolonely en vanachter mijn computer (gratis wifi) kon ik de prachtige ruimte in me opnemen.

Stoet Enschede

Latte met Tony. YES!

 

Over Stoet

Afgelopen donderdag had ik ook de eer om met Natasha, de eigenaresse kennis te maken. Wat een fijn mens is ze. Natasha heeft haar droom waargemaakt. Vanuit het onderwijs heeft ze een heel nieuw pad gekozen: Horeca. Ze heeft haar hart gevolgd en wat heeft ze een prachtige zaak neer weten te zetten. Stoet is echt voor iedereen toegankelijk én ook fijn: voor de kindjes kun je een lekker bammetje bestellen. En er staat nog veel meer lekkers op de kaart! De openingstijden zijn gelijk aan die van de bieb, op de Facebookpagina van Stoet worden de tijden vermeld.

 

Stoet Enschede

De kaart!

 

Nog meer leuks ontdekken?

Vettt inspireert Twents ouders. Wil je nog meer leuke dingen ontdekken? Neem dan ook nog een kijkje op deze pagina.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.