Huisje van Hout in Drenthe getest!

Door

Regelmatig ga ik op zoek naar inspirerende adresjes, of ik krijg ze door van anderen. Op de blog van Chantal maakte ik voor het eerst kennis met Huisje van Hout in Noordwijk. Het zag er heerlijk uit, een prachtig mooie accommodatie, Scandinavische inrichting, mijn aandacht was getrokken. De eigenaresse Tamira blijkt nog een Huisje van Hout te hebben en wel in Drenthe. Ik mocht met het gezin de proef op de som nemen. Wat hadden we een heerlijk weekend daar in het Drentse bos!

Lente!

Tijdens het eerste échte lenteweekend vertrekken wij met fantastische weersvoorspelling richting Drenthe. We rijden de rust tegemoet! Het huisje staat in Norg, in Noord Drenthe, op ongeveer een half uurtje van Groningen. Het bevindt zich op een soort bungalowpark, met heel veel andere huisjes. Tamira heeft ons een uitgebreide beschrijving gegeven, bij de zandkuil rechts ligt een witte steen met daarop het nummer van ons huisje. Daar moeten we zijn.

Huisje van Hout Drenthe is een feest voor het oog

Wat een heerlijkheid als je het  huisje binnen komt. De frisse lichte kleuren, de Scandinavische uitstraling, de inrichting, het Nespresso-apparaat, het mooie servies, ja zelfs de theedoeken waren top.

Huisje van hout

Alle fotos op de poster worden bestudeerd…

Absoluut niet te vergelijken met een standaard bungalowpark, hier zit aandacht, liefde en passie in. En niet onbelangrijk, er is een heerlijke kachel. Voor ons diner van de eerste avond rijden we naar de plaatselijk cafetaria. Wat minder stijlvol, wel heel relaxed.

Voor de tweede avond kregen we vrienden te eten die in Drenthe wonen. Omdat ik geen zin had om heel lang in de keuken te staan, bestelde ik op vrijdag eten bij PuurDeliz in Enschede. Ik haalde het eten op vrijdag, voordat we weggingen op en nam het mee voor het weekend. Wat een slimme zet was dat. Ik geef mijzelf daar nog steeds wat credits voor, zo ontzettend goed bedacht, haha! We zetten de oven aan, doen de verschillende schaaltjes van Puur Delize erin (die er ook nog eens mooi uit zien) en na iets meer dan een half uurtje ruikt het huisje nog lekkerder en kunnen wij heerlijk buiten eten.

Huisje van hout

Huisje van hout

Het huisje heeft 2 slaapkamers. Er is een slaapkamer, met twee losse bedden op een vide en beneden is een aparte slaapkamer met een heerlijk twee-persoonsbed. Het campingbedje voor Coco namen we zelf mee. Samen op de vide slapen bleek geen succes, van slapen kwam helemaal niets. We hebben Coco verplaatst naar een soort ‘opbergruimte’ naast onze eigen kamer. Het klinkt misschien wat gruwelijk, maar dat veel heel erg mee. Ze sliep er heerlijk.

Huisje van hout

Huisje van hout

Huisje van hout

Vogeltjes, eekhoorntjes en reeën

De volgende dag worden de tuinkussens uit het schuurtje gehaald en de tuinsets in positie gezet. Op de loungeset, die je heel makkelijk verplaatst (naar de zon) is het heerlijk vertoeven met een Nespresso-tje.

Huisje van hout

Chillen!

Terwijl Pippa en Coco wat rondscharrelen in het bos rondom het huis. Je hoort de vogeltjes om je heen, af en toe zie je een eekhoorntje voorbij schieten in de bomen én Maurice beweert zelfs reeën gezien te hebben. In onze tuin, pal voor ons huisje. Hoe gaaf is dat!

Huisje van hout

Het straatje voor ons huisje.

Activiteiten met kinderen in de omgeving Norg

Ik had wat gegoogeld op een leuke wandeling en ik vond een aantal leuke dingen in de omgeving. Zaterdag hebben we het struin- en duinpad van IVN gelopen. Een route van ongeveer 2,5 kilometer. Een hele leuke route om met kinderen te lopen.

Huisje van hout

Huisje van hout

Op de zondag gingen we naar de Onlanderij. Dat ligt aan de rand van natuurgebied de Onlanden, net onder Groningen. Hier kun je bij de koeien in de schuur kijken, er is een klein blote-voetenpad, een hele gave uitkijktoren met uitzicht over het natuurgebied, een natuurspeeltuin en in de zomer is er ook een pluktuin. Terwijl Pippa en Coco zich helemaal ondersmeren in de natuurspeeltuin, zitten wij rustig van een capuccino te genieten. Een extra setje kleren kan hier handig zijn.

Hou je van wandelen? Lees dan ook deze blog eens van collega-blogger Bestemming Buitenlucht. Hij schreef een blog met tips over wandelen rond Roden, op steenworp afstand van Huisje van Hout!

Huisje van hout

Huisje van hout

Huisje van hout

Het was een weekend van helemaal niets moeten. Een geweldige plek om te verblijven. Pippa (6) kon zelf de vide op en af en dat vond ze helemaal te gek. Hoewel er een traphekje is, liet ik Coco van 2 daar liever niet alleen spelen. Ze wilde dat zelf natuurlijk wel heel graag.

Zie jij dat ook wel zitten, een paar daagjes in dit heerlijke huisje? Zeker doen! Het is echt een fijne plek. Let op, het huisje is populair, waardoor het snel volgeboekt is. Op de website vind je de beschikbaarheid. Het huisje is geschikt voor maximaal 4 personen. In het hoogseizoen (april t/m september) betaal je voor een weekend € 275 en voor een midweek betaal je € 325. Neem voor meer informatie een kijkje op de website.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.