Ikea Hack: Lego Tafeltje

Door

Mijn zoontjes zijn vroege vogels en vooral de oudste heeft er moeite mee wat langer in zijn bed te blijven liggen. Hij heeft dan ook een slaaptrainer (zo’n kek pinguïn lampje) en blijft op zijn kamer tot deze aan gaat. Wanneer hij niet meer kan slapen moet hij natuurlijk wel wat te doen hebben. Gezien hij gek is op bouwen met LEGO, ben ik op Pinterest maar eens op zoek gegaan naar een leuke kleine DUPLO speelplek. Zo kwam ik op een LEGO/DUPLO tafeltje dat gemaakt is van een Lack tafeltje van de Ikea. Dit vond ik zo’n toffe Ikea Hack. Ik ging aan de slag met de Ikea Hack: LEGO Tafeltje. De meeste dingen heb ik hiervoor al in huis en de rest kan ik wel improviseren dus: Aan de slag!

Wat heb je nodig voor deze LEGO Tafel?

Ik heb niet alle onderdelen die voor sommige meer elegante voorbeelden gebruikt worden. De Ikea is ook niet echt in de buurt, dus kopen is geen optie. Na een beetje zoeken in schuren en kasten heb ik toch genoeg gevonden om een minder elegante versie te maken. Deze Ikea hack heeft mij 1,5 dag aan tijd gekost (inclusief droogtijd van de lak en verf) zonder de droogtijd ben je in een uurtje klaar!

Benodigdheden:

 • Een Ikea Lack tafeltje (ik heb er nog 1 staan die al een jaar of 12 oud is en wel een nieuw leven kan gebruiken).
 • Een bak die onder het tafeltje past en breed genoeg is om op de latjes te kunnen steunen (ik heb nog een stapelbak van de action)
 • 2 latjes die dezelfde lengte hebben als het tafeltje
 • 4 schroeven
 • Accu schroef- boormachine
 • Een duplo speelplaat
 • Lijm
 • Verf om eventueel het tafeltje op te knappen (Ik gebruik graag krijtverf bij Ikea meubels)
 • Meubellak om af te werken

Stap 1: Het Ikea Lack tafeltje verven en aflakken

Zoals gezegd is mijn tafeltje al 12 oud en heeft het een likje verf nodig. Ik schilder deze in 2 lagen donkergroen met krijtverf die ik ook voor de andere meubels in de slaapkamer van mijn zoontje heb gebruikt. Als de verf goed droog is, lak ik deze af met een sterke meubel lak om beschadigingen te voorkomen.

Ikea Hack Lego Tafel

Stap 2: Latje op maat zagen, verven en vastschroeven

Van een latje dat ik nog heb liggen zaag ik 2 stukken die even lang zijn als het tafeltje. Deze latjes schuur ik en schroef ik (waterpas) aan beide kanten aan de poten van het tafeltje. Ik gebruik hiervoor schroeven die eerst een stukje zelf boren, omdat dat lekker snel werkt. Gebruik je gewone schroeven, dan zou ik het latje even voorboren om splijten van het hout te voorkomen. Deze latjes schilder ik in dezelfde groene kleur als het tafeltje.

Stap 3: De speelplaat vastlijmen

Met lijm die geschikt is voor zowel hout als kunststof lijm ik de speelplaat boven op het tafeltje.

Stap 4: De bak op de latjes hangen en je Ikea Hack is klaar

Nu alleen de bak nog op de latjes hangen, vullen met duplo en spelen maar!

Ikea hack lego tafel

Ikea hack lego tafel

Ik ben benieuwd: ga jij deze Ikea Hack ook maken?

Ik ben superbenieuwd wat jij hiervan vindt. Denk je dat jouw kind er ook blij van wordt? Of heb jij misschien nog wel toffere variaties van deze Ikea Hack? Laat het gerust weten in een comment hieronder.

Nog meer Ikea Hacks?

Op Vettt verschenen al eerder Ikea Hacks:

 • Ik maakte deze Ikea Hack voor mijn dreumes die altijd mee wil helpen tijdens het koken: Learning Tower
  Learning tower ikea hack
 • Loes maakte deze hack van haar Ikea Keukentje.Duktig keukentje pimpen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.