#4 Door het glas: Evelien, moeder van 2

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Evelien, getrouwd met Dennis. Samen met hun 2 kids, Dorus en Cees, wonen ze in Enschede. Evelien is eigenaar van Appeltjes van Oranje 

Hoe voel je je bij deze situatie?

De laatste dagen ben ik toch wat onrustig. Alle beelden en berichten drukken je flink met de neus op de feiten. Mijn werk geeft me gelukkig veel energie, lol en afleiding! Een heerlijke tegenhanger in deze bizarre tijd. De aangepaste werktijden maakt dat we bijvoorbeeld elke ochtend rustig samen ontbijten. Dat is genieten! (Lees: normaal gekkenhuis) 

Is er iemand bij jou thuis ziek? 

Afgezien van een kleine snotneus bij Cees, die ze overigens al weken heeft, is iedereen gelukkig fit!

Hoe vullen jullie de dagen?

Wij zijn beiden zelfstandig. Dennis z’n werk in de zorg gaat gewoon door. Ik plan mijn werktijden daar omheen. Een flinke puzzel want ons cateringbedrijf startte vorige week met het bezorgen van lunch, taart en maaltijden. We wisselen elkaar af om gezellige dingen met Dorus en Cees te doen. 

Spelletjes, koekjes bakken, wandelingetje, Dorus leert de letters van het alfabet en we genieten van een luie pyjamadag! 

Deze periode geeft ons ook wat extra Quality-time met de kids en dat is best een kadootje!

Fotocredits: www.ditisjeuring.nl

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie?

Dorus (bijna 6) gaat z’n gangetje en past zich aan waar nodig. Cees (1,5 jaar) gaat lekker haar op in haar eigen onbezorgde wereld, heerlijk toch?! 

Werk jij met een schema voor de kinderen?

Geen schema’s voor ons! Een strakke planning is niet mijn sterkste kant 😉 en we doen het het best op: KWW (Kiek’n Wat Wordt)

Laat je je kinderen buitenspelen?

De ‘eerste dagen’ speelde Dorus nog in de speeltuin, al snel werd dat voetballen in de tuin. Maar de laatste dagen blijft hij liever binnen. Nu we een paar vrije dagen samen hebben, gaan we zeker van het zonnetje genieten. 

Hoe vaak doe je boodschappen?

Zo’n 2 keer per week. Gelukkig ligt de ‘Appeltjes- koeling’ vol met heerlijke maaltijden en toetjes. 

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Behoorlijk. Twee weken geleden werden de eerste cateringen geannuleerd of uitgesteld. Op onze locatie ‘Spinnerij Oosterveld’ sloten we vorige week de bedrijfskantine en alle vergaderruimtes zijn leeg. 

Tijd voor actie! Want ‘Een ode aan lekker eten’ is ons motto. Dus nu bezorgen we dat heerlijke eten gewoon bij je thuis. 

Wat is voor jouw persoonlijk de grootste uitdaging?

Een passende planning maken met daarin misschien ook een heel, heel KLEIN momentje voor mezelf?!? Ondertussen duim ik hard dat al mijn dierbaren gezond en wel gebleven zijn. 

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Steun de ‘kleine ondernemer!’. Wat worden wij dolgelukkig van alle bestellingen op www.appeltjes-van-oranje.nl. We bezorgen in Enschede, Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen, Neede, Almelo en alles wat er tussenin zit!

Meer interviews lezen?

Vind hieronder de eerdere interviews:
#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.