Hiep hiep hoera voor Julia!

Verjaardagsfeestjes, wie houdt daar nou niet van? Wij wel! En dus reisden wij vorige week zondag maar al te graag af naar Apeldoorn waar Jul en Julia wonen. En waar Julia haar verjaardag vierde in pretpark Julianatoren. Vraag je je af wie Julia is? Jul en Julia! Je kent ze wel! En anders vraag het even aan één van je kinderen. Ze zijn bekend van hun eigen serie op tv en ze wonen in Julianatoren in Apeldoorn. En die Julia weet wel hoe ze een feestje moet vieren kwamen we achter. Het park was roze versierd met slingers en ballonnen, de kinderen werden verwend met een snoepzakje en voor Julia was er zelfs een heuse verjaardagshow. Wat een feest!!

Van speeltuin naar pretpark

Niet alleen tijdens een verjaardag van de muizen Jul en Julia is het park een aanrader, ook zonder extra feest is Julianatoren een dikke hit! Vooral de wat jongere kids komen hier aan hun trekken in alle attracties. Vanaf 1,20m mogen ze overal in maar ook als ze deze lengte nog niet hebben bereikt is er een heleboel om te ontdekken. Ooit begon het pretpark als speeltuin en hoewel de glijbaan inmiddels flink is uitgebreid met allerlei spannende ronddraaiende dingen is er van de speeltuin nog steeds zoveel over dat juist deze mix zorgt voor een zeer toegankelijk park voor zowel peuters als hun grotere broers en zussen.

Jul en Julia


Ontmoet de inwoners van het park tijdens de shows

Wij begonnen de dag wat later dan gepland en mistten daardoor de openingsshow. Jammer maar een korte blik op het overzicht leerde ons dat er maar liefst zo’n 15 (!) shows nog zouden volgen waarbij we Julia, Jul, mevrouw suikerspin, meneer kaasschaaf en Cas de Ranger konden zien schitteren op 1 van de 4 aanwezige podia in het park. Tip van deze ouder: maak een planning wat je op welke tijd wil zien en check vooraf even waar ze te zien zijn. De draaitijden zijn nogal strak en een dichte deur blijft dicht.De shows die spelen zijn vooral voor de kleintjes erg leuk. Julia, Jul, mevrouw Suikerspin en meneer Kaasschaaf weten in no time een publiek te trekken met hun vrolijke liedjes en in mum van tijd danst iedereen dezelfde pasjes mee. Cas de Ranger is voor de iets oudere kinderen erg grappig met zijn snelle humor en daar bovenop nog eens leerzaam ook.

Jul en Julia

Zoals het hoort

Op de tijden dat er geen show speelt kom je eigenlijk bijna tijd tekort om alles te ontdekken dat het park te bieden heeft vond ik. Lange wachttijden waren er gelukkig nergens dus schoten we vanaf de achtbaan zo door het spookslot in, bijna bang om iets te missen van alles wat zo leuk was. Het viel mij als ouder vooral ook op dat het park erg netjes is, nergens verdwaalde snoeppapiertjes en over de toiletbril hoefde ik niet eerst een rol wc papier leeg te draaien, fijn! Daarnaast kon ik het erg waarderen dat er bij de attracties vooral wat mannen op leeftijd stonden, je weet wel, van die gezellige opa’s, met lieve grapjes en eindeloos geduld. Geen ongeduldige medewerkers die angstige kinderbreinen niet begrijpen vol spanning voor de achtbaan maar een complimentje omdat ik met mijn stoere zoon mee durf in de achtbaan die vervolgens dus voor Bink een piece of cake was. Ze hebben het helemaal door!

Jul en Julia


Wij gaan terug naar Jul en Julia in Julianatoren!

Na een veel te korte dag namen we om 5 uur afscheid van de muizen met wederom een dansje en veel gezwaai. Tijd om naar huis te gaan. Een grote roze pendelbus bracht ons keurig terug naar onze auto die even verderop die ochtend door ons was neergezet op de parkeerplaats die nog niet vol was een stuk verderop in de straat. Voor de kinderen was er nog een zakje spekjes van de jarige Julia. Voor mij een Rob een belofte om hier zeker nog eens terug te komen!

Jul en Julia

Meer lezen en zien over Julianatoren?

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.