Een heerlijk dagje dierentuin over de grens in Munster

Door

Vaak kijk je voor een dagje uit wat er zoal te doen is in eigen land. Dat zijn een heleboel leuke dingen. Voor ons in Twente is het buitenland eigenlijk ook heel dichtbij. Binnen tien minuten rijden zijn wij al in Duitsland, en binnen een uur ben je bij  de dierentuin in Münster! Tijd dus om eens te onderzoeken hoe leuk de dierentuin in Münster is.  Op een klein uurtje rijden vind je de Allwetterzoo in Münster. Wij mochten voor Vettt op expeditie langs al haar inwoners en zo werd op een dinsdag in de meivakantie de rugzak ingepakt met broodjes en ander lekkers en vertrokken wij vroeg in de ochtend richting Münster.

Lekker voor de deur parkeren bij de dierentuin in Münster!

De dierentuin in Münster is al vanaf 09:00 uur geopend. Wij wilden geen tijd verspillen, dus vertrokken mooi op tijd richting Duitsland. Daarbij was een prachtige, zomerse dag voorspeld en we wilden voor de warmte op plek van bestemming zijn. Zo reden we nog voor 10:00 uur de parkeerplaats op van de Allwetterzoo in Münster. Tot onze verbazing een haast verlaten parkeerplaats. Pal voor de ingang van de dierentuin, dat dan weer wel. Waar we even niet bij hadden nagedacht, is dat de schoolvakanties in Duitsland natuurlijk niet tegelijk lopen met onze schoolvakanties. Dus nu konden we wel mooi direct doorlopen naar de kassa en zo stonden we al binnen een paar minuten midden in de dierentuin.

Dierentuin in Munster

Prachtige omgeving met oog voor alle dieren

Bij binnenkomst was het heel even zoeken. Je komt binnen op een overdekt pleintje, waar toiletten (handig na zo’n reis), de souvenirshop en een expositieruimte zich bevinden. In de expositieruimte was het thema spinnen. Die hebben we met mijn fobie maar even overgeslagen. Ik kreeg al de bibbers bij het zien van de veel te grote foto’s van alle verschillende spinnen. Brrr… Snel de dierentuin in. Vanuit het plein oogt alles in eerste instantie wat klein, maar zodra je de eerste hoek om bent verandert dit. Je kunt alle kanten uit. Uiteraard is er een verhard wandelpad dat je overal langs leidt, maar leuker is het om de dierentuin te ontdekken via alle smalle paadjes en slingerweggetjes door het groen.

Soms waan je je in een oerwoud (rondom de apen verblijven) en dan weer sta je op de ‘Serengeti-lodge’, waar je de zebra’s en antilopen wel van heel dichtbij kunt zien!
Zo heeft elk dier heeft een prachtig verblijf, waarbij het publiek van alle kanten een heel mooi en duidelijk zicht heeft op de dieren in hun verblijven. Elk verblijf is geweldig ingericht en in stijl aangepast op de afkomst van haar inwoners. Doordat er op veel plekken gewerkt is gepantserd glas in de omheining kun je dieren ook echt van heel dichtbij bekijken. De ringstaartmaki’s (ja, Madagaskar!) en zijdeaapjes zijn zelfs van super dichtbij te zien, want zij wonen in een zogeheten ‘walk through’-verblijf, waar je als bezoeker dus gewoon door loopt. Een beetje de Apenheul in het mini.

Dierentuin Munster

De dierentuin in Münster is een feestje voor groot en klein

De Allwetterzoo is een feest voor groot en klein. Het park is overzichtelijk opgezet, heel schoon en zit vol met de prachtigste hoekjes. Er is geen duidelijke routing, maar je kunt heerlijk zelf op expeditie langs alle verblijven. De naam Allwetterzoo heeft de dierentuin te danken aan een overdekt wandelpad van maar liefst 1 kilometer lang. Dit pad verbindt de binnen verblijven van haar dieren met elkaar en zo wordt een bezoekje zelfs tijdens regenachtig weer de moeite waard!
Ook bij mooi weer hoeft niemand zich te vervelen, want je vindt op je expeditie maar liefst 7 grote speelplaatsen en een kinderboerderij. Ook mag je op gezette tijden zelf de dieren voeren! Hoe stoer is het om een olifant, een pinguïn of een papegaai te voeren? Bij Allwetterzoo kan dat allemaal. Deze interactie met de dieren alleen al maakt een bezoekje meer dan de moeite waard.

Dierentuin Munster

Dierentuin komt ook op voor bedreigde diersoorten

De Allwetterzoo neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo neemt ze sinds een aantal jaren deel aan internationale natuurbeschermingsprojecten die de bescherming en het behoud van bedreigde dier- en plantensoorten in hun natuurlijke milieu tot doel hebben. Een paar voorbeelden zijn de natuurbescherming in Vietnam en het beschermen van de schildpadden in Zuid-Oost Azië. Wat ons betreft is deze zoo een echte aanrader voor een dagje uit met kinderen in alle leeftijden.

Nog veel meer geheimen over de grens

De Allwetterzoo Münster is prima te bereiken vanaf Twente. En zo heeft het gebied vlak achter de grens veel meer te bieden aan dagjes uit en belevenissen voor het hele gezin. Vettt schreef al eerder over verschillende geheimen over de grens, andere blogs over leuke uitjes in Duitsland vind je hieronder:

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.