Julianatoren met kleuter en dreumes! Door Stephanie

Door

Een tijdje geleden gingen wij met z’n allen op avontuur voor Vettt. Deze keer ging onze trip naar Julianatoren in Apeldoorn! Een dag vol regen, hagel, sneeuw, zon en heel veel plezier!
 

Long time ago…

Ooit, in een ver grijs verleden ben ikzelf bij de Julianatoren geweest, tijdens een schoolreisje vermoed ik. Maar meer dan een toren en een muis kan ik me niet echt iets herinneren. Om een beetje een idee te krijgen wat er precies allemaal te doen is kijken Boaz en ik in de dagen voorafgaand aan ons bezoek heel veel filmpjes van het park op de website van Julianatoren. De muizen (Jul en Julia) lijken hem geweldig. De attracties niet zo. Angsthaast.
 

Yay, Dino’s in Julianatoren

Maar de angst smelt als sneeuw voor de zon, net zoals de zojuist gevallen sneeuw in de zon smelt trouwens, zodra we het park binnen lopen. De allereerste attractie die hij ziet is namelijk dino tour! Nog net een beetje te eng om alleen te gaan maar samen met mij durft hij de uitdaging wel aan.  Het rondje langs levensgrote, bewegende dino’s en holbewoners is nog niet afgelopen of Boaz wil doorrrr. Hij heeft de smaak te pakken.
 

Fijn; alle extra activiteiten zijn gratis bij Julianatoren

In een bootje varen waarin hij zelf mag sturen, dat lijkt hem geweldig. Wel samen met mij natuurlijk. We zitten goed en wel midden op het meertje in ons bootje als het keihard begint te regenen. Hebben wij weer. Meer water in de boot dan erbuiten. We varen als verzopen katjes zo snel mogelijk terug naar de kade.

Julianatoren

Schuilen is nu wel een goed idee en gelukkig kan dat bij Julianatoren op heel veel plekjes. Sommige attracties zijn overdekt, er zijn verspreid over het park meerdere overdekte eetgelegenheden en er is een arcade met botsauto’s, air hockey en andere spelletjes waar je je een behoorlijke tijd kunt vermaken (ook voor leuk voor de ouders, ik versla David met air hockey, mooiste moment van de dag). Al deze spelletjes zijn trouwens gratis. Ik meld het maar even want wij vinden dit super fijn! Ik vind het altijd zo’n tegenvaller als je in een park zelf nog een keer je portemonnee moet trekken om een activiteit te doen! Kudo’s voor Julianatoren dus!
 

Groot genoeg?

Hoewel Boaz in eerste instantie een beetje bang voor de attracties is, wil hij al snel overal in. Bij iedere attractie staat een handige meetlat waarop precies te zien is of je groot genoeg bent om er alleen in te gaan. Dit meetsysteem is heel eenvoudig af te lezen en duidelijk voor kinderen.  Zijn de kids te klein, dan kan een van de ouders mee. Zijn ze groot genoeg, dan kunnen ze alleen. Boaz heeft het volste vertrouwen in het meetsysteem. Ik durf niet, ik kan het niet, ik wil het niet horen we hem niet zeggen als hij zelf kan zien dat hij groot genoeg is. Ideaal!

Julianatoren met kleuter

Meten = weten!

Midas is voor de meeste attracties nog een beetje te klein al zijn er genoeg dingen waar ik met hem ik kan. Het boeit hem allemaal nog niet zo.

Julianatoren met kleuter

Julianatoren met kleuter

 

Lunch meegenomen

We hebben, op advies van vaste Julianatoren-bezoekers, een complete lunch meegenomen. Hoewel je in de restaurantjes en andere eetgelegenheden heerlijk kunt eten, is het park ook ingericht om gezellig te gaan picknicken. Ook dit vind ik echt een pluspunt van het park. Je kunt je dag zo low-budget maken als je zelf wilt!

De achtbaan, het vliegende schip, de botsauto’s, nog een keer in de dino tour, de vliegende olifanten, de sombrero’s, de bootjes met een waterspuit, de monorail en de grote draaimolen. Boaz kan er echt geen genoeg van krijgen.

Julianatoren met kleuter

Dikke tranen van verdriet biggelen dan ook over zijn wangen als we aan het einde van de dag afscheid moeten nemen van Jul en Julia.

Geen zorgen Boaz, we gaan snel terug
 

Over Julianatoren

Julianatoren is een pretpark in Apeldoorn met meer dan 60 verschillende attracties. Naast alle attracties worden er gedurende het seizoen ook verschillende shows gegeven in het in 2016 geheel vernieuwde theater. Op de website van Julianatoren bestel je kaartjes met korting!

Naar de website van de Julianatoren

 

Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.