Kinderfeestje bij IJsbaan Twente

Mijn oudste vierde onlangs zijn achtste verjaardag. Als je zegt verjaardag, dan zeg je al snel feestje. Stiekem vind ik kinderfeestjes echt wel heel leuk. De drukte, de chaos, de spanning en de interactie tussen de kinderen, daar kan ik echt van genieten. Alleen is plannen niet mijn sterkste kant. Dus we kozen voor een kinderfeestje waar je je alleen maar hoeft te melden, de rest werd voor ons geregeld. Wij gingen schaatsen bij IJsbaan Twente. De eerste 30 minuten waren stress, maar toen iedereen eenmaal op de schaatsen stond was het onwijs leuk!

Kinderfeestje Ijsbaan Twente

Je kunt bij ijsbaan Twente kiezen uit verschillende kinderfeestjes. Je kunt het schaatsen combineren met een schaatsles, bowlen, voetballen bij Soccer Inside of met een rondleiding door het stadion van FC Twente. Wij vonden gewoon schaatsen al een uitdaging op zich met 7 jongens, dus daar hielden we het ook bij. Voor € 1,00 extra per kind werd er een tafel voor ons gereserveerd waar we eerst ranja aan konden drinken, cake konden eten en de cadeautjes uit konden pakken.

Gezellige bende

Zo gezegd zo gedaan. De cadeautjes waren binnen no time uitgepakt en de versnaperingen werden genuttigd. Tijd om te gaan schaatsen! Als je zelf schaatsen hebt, dan mag je die meenemen. Zo niet, dan kun je daar schaatsen huren voor € 5,50. Bij een kinderfeestje gaat daar nog € 1,00 korting per paar af. En toen… was het dus éven chaos. Want voordat je toch schaatsen voor 7 kinderen hebt geregeld, voordat je ze hebt geholpen met aantrekken en op de schaatsbaan staat! Je snapt me, chaos!  Nou varen mijn man en ik wel goed op chaos, dus dat mocht de pret niet drukken. De gezellige bende heeft netjes gewacht tot iedereen schaatsen had en enthousiast en nieuwsgierig gingen wij richting schaatsbaan. Er staan genoeg bankjes en stoelen waar je kunt gaan zitten om je schoenen te verruilen voor je schaatsen. De vloer is van rubber, dus je kunt naar de schaatsbaan lopen zonder de schaatsen te beschadigen.

Kinderfeestje Ijsbaan Twente

Kinderfeestje Ijsbaan Twente

Op de schaatsbaan

Eenmaal op de schaatsbaan vloog iedereen een andere kant op, want sommige kinderen hadden al geoefend en hadden het schaatsen dan ook aardig onder de knie. Helaas waren alle kunststoffen zeehondjes, waar je op kunt leunen als je niet zo goed kunt schaatsen, allemaal in gebruik. Tegenvaller! Maar gelukkig waren we met twee volwassenen, dus dat betekent vier handen om vast te houden. Het schaatsen was een groot succes! De kinderen die al wat meer schaatservaring hadden gingen zelf de baan op.

Na het schaatsen mochten we ons melden in het schaatscafé voor de patat met een snack. En dat ging er natuurlijk wel in na zo’n middag.

Mijn tips voor een kinderfeestje bij IJsbaan Twente

We hebben een hele leuke middag gehad en de jongens waren stuk voor stuk enthousiast. Mocht jij ook zo’n leuk kinderfeestje willen boeken, dan heb ik nog wel een paar tips voor je om het feestje tot een succes te maken:

  1. Ga vantevoren na welke schoenmaat de kinderen hebben. We moesten best even in de rij staan, voordat we aan de beurt waren. Dat had niet gehoeven als we de schaatsen vast hadden opgehaald voordat de kinderen kwamen en had wat chaos gescheeld 😉
  2. Wij hadden het feestje gepland van 14:00 tot 16:30 uur. Om 14:00 uur ranja + cake. Dit moment hoef je niet zo lang te maken, want er zit een hoop energie in een groep van 7 jongens en dat moet er allemaal uit! We gingen dus om 14:30 uur naar de schaatsbaan en om 16:30 uur patatjes eten. Perfect! Altijd stoppen op het hoogtepunt.
  3. Stuur iedereen eerst naar het toilet, ook degenen die zeggen dat ze niet hoeven. Als je op de binnenbaan bent en je moet naar het toilet, moet je eerst een steile trap af en weer op voordat je bij een toilet bent. Dat betekent: Schaatsen uit, schoenen aan, trap af, trap op, plassen, trap af, trap op, schoenen uit, schaatsen weer aan. Niet handig.
  4. Neem wat gezonde snacks mee. Op een gegeven moment moest iedereen van de baan af, omdat die moest worden schoongemaakt. Dat duurde zeker 20 minuten. Om de jongens even bezig te houden hebben we zakjes chips gekocht (nood breekt wet), maar ik had ze liever een gezonde snack gegeven.

Wijzigingen voor seizoen 2019/2020

Op 28 september openen de deuren van IJsbaan Twente weer, de IJsbaan is buiten de openingstijden wel bereikbaar. De springkussens zijn er komend seizoen helaas niet meer. er zijn wel twee opties bijgekomen, dat is het bijboeken van schaatlessen en het combineren van het schaatsen met bowlen. Op de site van IJsbaan Twente kun je alle mogelijkheden bekijken voor het geven van een kinderfeestje op schaatsen.

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.