Review: Kinderkookfeestje bij De Kookzolder

Vindt jouw kind koken of bakken leuk, maar miste jij altijd een passende kookstudio in Enschede voor kookles en bakworkshops voor kinderen? Wil jouw kind een echte keukenprins(es) worden, maar heb jij zelf niet het geduld om hiervoor in de keuken te staan? De Kookzolder is de perfecte plek voor kinderen om meer te leren over koken en bakken of om je kookfeestje te houden.
Onze dochter Jasmijn is begin november 10 jaar geworden en zag een kinderkookfeestje bij de Kookzolder in Enschede wel zitten. Ze is creatief, houdt van lekker eten en wilde iets origineels. Benieuwd of Jasmijn en haar vriendinnen een heerlijk kinderfeestje hebben?

Kinderfeestje voor (bijna) tienermeiden

Wat ga je doen met 8 meiden in de leeftijd van 9-10 jaar? Best nog lastig. Vele ideeën hebben de revue gepasseerd, maar er is nog weinig goed genoeg voor deze veeleisende categorie van (bijna) tienermeiden. Toen de mogelijkheid van zelf een driegangendiner koken voorbijkwam, was Jasmijn meteen enthousiast en was het alleen nog maar een kwestie van plannen en uitnodigingen versturen. De datum prikken was makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig heeft de Kookzolder voldoende mogelijkheden en flexibiliteit voor het plannen van een kinderfeestje. Heel fijn!

De Kookzolder Welkom op het kinderkookfeestje
Welkom op het kinderkookfeestje!

Het kinderfeest kan beginnen!

Op een vrijdag na schooltijd is het tijd voor het feestje en lopen we met alle meiden vanuit school door naar de Kookzolder in het hart van de wijk het Roombeek in Enschede. Een mooie locatie voor een geweldige kookstudio. De eigenaresse Jacqueline heeft haar zolder verbouwd tot een prachtige plek met veel licht, moderne apparatuur en een kindvriendelijke en vooral gezellige inrichting. Yvette schreef al eerder een blog over de Kookzolder.
Op weg naar de Kookzolder vertelt Jasmijn enthousiast wat we gaan doen en alle meiden zijn meteen door het dolle heen. Dus een paar minuten later staan we vol goede zin voor de deur bij de Kookzolder. We worden hartelijk ontvangen door Jacqueline op haar kookzolder.

De Kookzolder Jasmijn kookparty!
Een feestje met een uitzicht

Sprinkles en cadeautjes

Nadat iedereen een plekje rondom de versierde tafel heeft gevonden, is het eerst tijd voor cupcakes. Deze mogen de meiden versieren met slagroom en sprinkles. Een heerlijk begin van een lekker kinderfeestje! Als de eerste trek is gestild, is het tijd voor de cadeaus. Jacqueline heeft een leuke manier voor het geven van de cadeaus. Daar waar ik niet anders weet dan dat iedereen als eerste zijn cadeau wil overhandigen aan de jarige, gaat het nu heel rustig en toch vol enthousiasme. Perfect geregeld. Na het geven van de cadeaus worden de regels even doorgenomen, want het betreft natuurlijk wel een zolder met messen, kookplaten, hete ovens en dergelijke. Gekkigheid en capriolen met mate dus.

De Kookzolder Cupcakes versieren
Cupcakes versieren met sprinkles

Kinderkookfeestje ‘ster in de keuken’

Tijd voor het echte werk! De meiden wassen hun handen en pakken een schort om voor te doen. Dan wordt de groep van 8 door Jasmijn in tweeën gedeeld. De ene groep is verantwoordelijk voor het voorgerecht en het nagerecht en de andere groep gaat met het hoofdgerecht aan de slag. De gerechten zijn zo door Jacqueline uitgekozen dat de meeste kinderen ze wel lusten en dat als er iets niet in de smaak valt, dit geskipt kan worden. Heel goed bedacht!

Omdat een deel van het hoofdgerecht wat langer in de oven moet, gaat de gehele groep hier eerst mee aan de slag. Lekker de handen vies maken, dat is altijd goed, ook op deze leeftijd nog.

De Kookzolder Sterren in de keuken
Sterren in de keuken

Iedereen klaar? Koken en smullen maar!

De meiden gaan vervolgens serieus aan de slag, ook al wordt er ondertussen flink gelachen, gegild en gezongen. Het grootste deel van deze vriendinnengroep kent elkaar vanaf groep 1 en je merkt dat dit perfect gaat in de samenwerking in de keuken. Wat een teamwork!

Na het harde werken, wordt alles opgeruimd en kan de tafel gedekt worden. Als iedereen rustig zit, wordt de sfeerverlichting aangezet en is het tijd voor het driegangendiner. Er wordt goed gegeten, zelfs de moeilijke eters proberen alles. Ze kunnen ook bijna niet anders, want het ziet er erg lekker uit en wie weet, misschien smaakt het wel extra lekker nu ze het zelf klaargemaakt hebben.

De Kookzolder Team voorafje
Team ‘vooraf’
De Kookzolder Team hoofdgerecht
Team ‘hoofdgerecht’
De Kookzolder Eet smakelijk!
Eet smakelijk allemaal!
De Kookzolder Zelfgemaakte kipnugget
Trots op haar zelfgemaakte kipnugget

Kinderkookfeestje met topkoks

Wat een lekker kinderfeestje was dit bij de Kookzolder! Alles is op en top geregeld door Jacqueline en bij vragen, die er gedurende het koken in overvloed zijn, blijft ze rustig en antwoordt ze kalm. Wat heerlijk dat ik alleen maar een oogje in het zeil hoef te houden als Jacqueline net even met wat ingewikkelds of de apparatuur bezig is. Niet alleen ik als moeder, maar ook de meiden vinden het kinderkookfeestje allemaal geslaagd en voelen zich één voor één echte topkoks. Het was heerlijk! In alle opzichten.

De Kookzolder Heerlijk
Heerlijk genieten (van een afstandje)

Hou jij van koken of bakken?

Ben jij nu ook helemaal enthousiast en houdt je kind van koken of bakken? De Kookzolder geeft kooklessen aan kinderen tussen de 9 en 13 jaar en baklessen kun je vanaf 8 jaar al volgen. En dan kun je natuurlijk ook voor je kinderfeestjes terecht bij de Kookzolder. Naast het kinderkookfeestje ‘ster in de keuken’ dat wij kozen, kun je ook kiezen voor een ‘pizza party’, een ‘high limo’, een ‘cupcake feestje’ of een ‘I love unicorns feestje’. Zo zit er ook vast voor jouw jarige job wel iets geschikts en lekkers tussen.

Maak kans om een kookfeestje bij De Kookzolder te winnen! Winactieis verlopen.

De winnaar heeft per e-mail bericht ontvangen van Vettt. Dank jullie voor het meedoen!

Over Linda Mei

Meer blogs van Linda Mei lezen? Kijk dan even hier!
29 Comments
 • Joy ten Donkelaar
  januari 7, 2020

  Ja graag!! Dit zou mijn zoon van net 8 helemaal tof vinden! We moeten nog een verjaardagsfeestje regelen en dit zou helemaal leuk zijn!

  • Wendybuitink
   januari 8, 2020

   Vettt gaaf. Mijn dochter is net 7 geworden en las de review met plezier. Wou ik het net gaan uitzoeken komt er een winactie voorbij. Toevall???

 • Susan Brugge
  januari 7, 2020

  Oh wat leuk! Onze dochter is in november 7 geworden! En ivm de drukke feestmaal december hebben we dit even uitgesteld. Ze wist nog niet wat ze wilde, maar nu ze dit leest wil ze heel graag naar de kookzolder om met kindjes uit haar klas te gaan koken!

 • Saskia Bosch
  januari 7, 2020

  Oh wow dat zou super zijn een kookfeestje.
  Onze dochter Suzanne is 4 januari 9 jaar geworden en dit zou super gaaf zijn om met haar vriendinnen te mogen doen voor haar verjaardagsfeestje.
  We gaan heel hard duimen hier ????

 • Mariska
  januari 7, 2020

  Wauw lijkt me geweldig voor het kinderfeestje van mijn dochter jessie! Zei is 19 december 9 jaar geworden dus ik zit echt met het zelfde dilemma??

 • Annabel Jeuring
  januari 7, 2020

  Super!!! Isolde heeft daar kookles en ze vindt het geweldig!

 • Jessica
  januari 7, 2020

  Graag zou ik willen winnen omdat mijn dochter eind deze maand 8 wordt.
  Vorig jaar heeft ze helaas door omstandigheden haar kinderfeestje niet kunnen vieren.
  Ze houd van bakken en koken en daarom zou het een leuk idee zijn om dit te gaan doen met haar kinderfeestje

 • Carla
  januari 7, 2020

  Als mijn dochter mijn kook-genen heeft dan belooft dat niet veel goeds.
  Ze zou het fantantsich VETTT vinden als ze voor haar 9e verjaardag samen met haar vriendinnetjes van een lekker diner zou kunnen genieten 🙂

 • Inge
  januari 7, 2020

  Dat zou echt super gaaf zijn want we zijn juist nu aan het zoeken naar een geschikt kinderfeestje voor onze dochter die in februari jarig is maar echt iets leuks hebben we nog niet gevonden. Wat zal ze bij jullie samen met haar vriendjes/vriendinnetjes naar hartelust genieten!!!!

 • Chantal holtkamp
  januari 7, 2020

  Zou helemaal tot zijn voor onze tweeling jongens van 8, ze helpen me vaak en vinden het erg leuk.
  vooral zelf wat in elkaar flansen.

 • Manon
  januari 7, 2020

  Oh dit zou ik heel graag winnen, denk dat de meiden dit een heel leuk feestje vinden! Wat een super leuk idee om dit te beginnen, ook die kook- en baklessen voor kinderen. Jammer dat ik niet wekelijks naar Enschede kan met ze, maar anders zou ik ze alvast aanmelden haha.

 • Dorien Dekker
  januari 7, 2020

  Ohhhhh dat zou te gek zijn om nog met al haar vriendinnen samen iets te koken als afscheid van haar basisschool tijd, want helaas heeft zij niet hetzelfde niveau als de rest.
  Ga al duimen, want dit lijkt me echt te gek en volop genieten, want de plaatjes zien er super gezellig uit.
  Groetjes Dorien

 • Melisse
  januari 7, 2020

  Oh wat gaaf! Evy wordt volgende week 11 jaar en dit lijkt haar een geweldig leuk feestje!! Duimen maar. 🙂

 • Milou
  januari 7, 2020

  Wat een gaaf idee!
  Daar worden mijn dochter Jet en haar “BFF”Jorien helemaal blij van!
  Zij vieren al vanaf groep 1 samen hun kinderfeestje. Dit voorjaar worden de dames 9; dat zou toch super zijn ??

 • Loes
  januari 7, 2020

  Mijn dochter Lian houdt heel erg van koken. Ze kookt en bakt al regelmatig zelf. Toen ik zelf door een operatie niet kon staan heeft ze mij heel veel geholpen met het koken. Echt super fijn dat ze dit wilde en er ook nog plezier aan beleefde. Als bedankje zou ik haar dit feestje heel erg gunnen!

 • Viola te Velde
  januari 7, 2020

  Wauw te gek lijkt me dat. Mijn dochter is in december 7 geworden maar we moeten haar feestje nog vieren. Een mooie uitdaging is misschien wel haar voedselintolerantie. Maar het lijkt me super leuk als de anderen eens koken en eten wat mijn dochter ook mag ?

 • Yolanda
  januari 7, 2020

  Voor Yara! Zij vind t superleuk om ye helpen in de keuken en is zelf een lekkerbekje. Ze houd van lekker eten en lust alles. Van garnalen tot salades ze smult ervan. Bij de wok stelt ze ook haar eigen eten samen en vknd t super leuk en lekker. 16 januari wordt ze 8 jaar en t zou super leuk zijn als ze dan met haar vriendinnetjes zo’n feestje zou kunnen houden.

 • Ingeborg
  januari 7, 2020

  Cup cake cup, heel Holland bakt, 24 kitchen….mijn kinderen vinden koken, bakken en het ‘beoordelen’ van eten helemaal geweldig! Dit feestje is ze op het lijf geschreven! Ook omdat ze onlangs jarig zijn geweest en ik nog op zoek ben naar een vernieuwende activiteit. Nou die heb ik volgens mij gevonden 🙂 …..nu hopen dat we winnen 😉

 • Noël
  januari 7, 2020

  Wat vettt om zo’n feestje te mogen winnen voor een clubje van 8 kinderen. Wij doen graag mee aan jullie winactie.

 • Leonie
  januari 7, 2020

  Hoe leuk is dit! Eens iets heel anders doen!
  Samen in gezelligheid bezig zijn en beloond worden met een heerlijk eigen gemaakt gerecht!

  Masterchefs in spe!

 • Anouck Lopulissa
  januari 7, 2020

  En maar zoeken naar een geschikt feestje voor onze Jade die 10 gaat worden. Alles is al voorbij gekomen maar of het was al zó vaak gedaan door andere kindjes of gewoon niet leuk voor een tiener! Dit lijkt ons ge-wel-dug voor Jade en haar bff’s! Écht een feestje dit!

 • Renee timmerman
  januari 7, 2020

  Oh wauw, dit zou Liz zo gaaf vinden!
  Heel toevallig vandaag nog gehad over dat ze graag bij een kookclub zou willen.
  Ze bakt al heel veel zelf thuis, super knap voor een meisje van 8
  Als trotse moeder gun ik haar dit heel erg!

 • corina andringa
  januari 8, 2020

  ooooohhhh dat zou helemaal leuk zijn voor onze dochter die in maart 9 wordt. Ze staat zo graag bij ons in de keuken om te helpen met koken. Zoekt zelf vaak recepten wat we kunnen maken en wil dan altijd alles proberen. Dus ik denk dat ze dit het leukste, gaafste feestje zou vinden wat je kan bedenken.

 • arielle kremers
  januari 8, 2020

  Onze dochter wordt begin februari 8 jaar. En heeft een echt meiden clubje voor haar feestje. Ze helpt graag in de keuken..
  dit feestje is gezellig, leuk en lekker tegelijk..En de ruimte..echt gezellig ziet het eruit.
  Zou dus super zijn.
  Afwachten maar..

 • Saskia Manenschijn
  januari 8, 2020

  Dit zou echt super leuk zijn voor mijn stoere dochter Jolie uit Haaksbergen, die 10 maart 9 wordt. Jolie is een echt buiten kind, zit op voetbal maar houdt ook van bakken of helpen bij het koken. Thuis krijgt ze er niet genoeg de tijd voor van mij en wat zou er leuker zijn dan met klasgenootjes leren hoe het moet en het daarna ook nog gezellig samen op te mogen eten….? Ik ga duimen en hoop dat Jolie en haar vrienden de gelukkigen worden ??❤

 • Linda
  januari 9, 2020

  Dochter Ella heeft door omstandigheden nog niet eerder zelf een kinderfeestje kunnen geven. Dit jaar hopen we dit nu eindelijk eens voor het eerst te kunnen realiseren en… ze wordt 7 :-)! Superleuk idee en een echte ‘vette’ locatie ook. Wij gaan duimen!

 • Marleen Scheepmaker
  januari 10, 2020

  Mijn dochter Tolani wordt 15 januari 7 en heeft al het hele jaar zin in haar verjaardag!
  Ze houdt ontzettend van koken, bakken en smullen☺️
  Het afgelopen jaar heeft ze er een broertje bij gekregen dus een beetje extra verwennerij heeft zij wel verdiend♥️

 • Ellen
  januari 10, 2020

  Mijn dochter wordt in februari 7! Zal ze vast leuk vinden!

 • Edith stegeman
  januari 12, 2020

  Jaaaa op de valreep! Myrthe wordt 14 januari 10, een 1e tiener in huis en lekker koken met vriendinnetjes op haar feestje zou dan wel heeeeel leuk zijn!!!! Altijd weer een kunst om te koken wat leuk is en dit is te toevallig dat ik net voor haar verjaardag van de look-zonder-look hoor! Wat leuk! 50 minuutjes rijden maar dat hebben we er zeker voor over en zeggen we dit voort!!!?