9 Zomerse kinderfeestjes in Twente (door Maryke)

Is je zoon of dochter in de zomer jarig? Dan is dit dé plek om de leukste zomerse kinderfeestjes te vinden. Ik heb mijn best gedaan om voor jong en oud, meisje en/of jongen iets leuks te vinden. Van zelf ijs maken tot aan uilenballen pluizen, hier moet wel iets tussen zitten ;).

1. Schatgraven in het Lutterzand (6 t/m 12 jaar)

Deze staat al een tijdje op mijn lijstje. En daarom ook nr. 1 van de zomerse kinderfeestjes top 9! Schatgraven op één van de mooiste plekjes van Twente. Mijn oudste is net Sil de strandjutter en vindt overal van alles, het liefst van metaal! Dit is dus echt een kinderfeestje voor Ravi, die in september 6 jaar wordt. De opdracht: De schat van het Lutterzand vinden. De kinderen gaan, als piraat, op pad met een tablet en een metaaldetector, hoe spannend?! Meer informatie vind je hier.

zomerse kinderfeestjes schatgraven

Dit is niet in de Lutte, maar ik weet zeker dat Ravi de schat in de Lutte zal vinden 🙂

2. Aarde, lucht water en vuur bij AvaTarZ (6 t/m 9 jaar)

Is je kind een echte durfal? Dan is een kinderfeestje bij AvaTarZ echt enorm kicken! Je kunt kiezen uit vier verschillende pakketten, aarde, lucht, water en vuur. Je hoeft niet bang te zijn, het parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem, waardoor de kinderen continu gezekerd zijn. Dus kunnen ze over de meest spannende hindernissen klimmen, zonder dat jij als ouder bang hoeft te zijn dat ze vallen. En wanneer je dan rustig zit toe te kijken is het fantastisch om te zien hoe de kinderen hun grenzen verleggen en hun zelfvertrouwen een enorme boost krijgt. Meer weten? Kijk snel op de website.

3. Zelf ijs maken bij ijssalon Heinink

Is jou dochter of zoon ook gek op ijs? Nou, mijn jongens wel hoor! Ze kiezen vaak voor een bolletje aardbei, heerlijk! Maar ijssalon Heinink heeft véél meer smaken in huis. Ik ben zelf gek op drop en nougat 🙂 Hoe leuk is het wanneer ze zelf ijs mogen maken in hun favoriete smaak, superleuk toch? De ijssalon biedt verschillende kinderfeestjes aan, waaronder ook het bereiden van je eigen zelfgekozen maaltijd. Ga voor de lekkerste zomerse kinderfeestjes naar de website van ijssalon Heinink of die van de Keukenbengels.

4. Verdwalen in het Groot Twentsch Maisdoolhof

Het Groot Twentsch Maisdoolhof is vier hectare groot, dus verdwalen tussen de torenhoge mais is makkelijker dan de juiste weg vinden! Midden in het doolhof staat een grote uitkijktoren van waaraf je een geweldige uitzicht hebt. Er worden verschillende arrangementen aangeboden. Zo kun je cakejes versieren voordat je, met een leuke opdracht, het doolhof induikt. Hierna pluk je een mooi bosje bloemen (voor mama natuurlijk) en als afsluiter eet je een broodje knakworst. Hierna ontvang je ook nog een speurdersdiploma. Dit lijkt mij genoeg invulling voor een superleuke en gezellig middag. Hier vind je meer informatie

5. BBQ op het Hulsbeek

Heb je geen zin in al dat georganiseerde gedoe? En wil je zoon of dochter gewoon een middagje zwemmen of ravotten met water en hierna een ommetje maken door het klimbos? Dan is het Hulsbeek hiervoor dé perfecte locatie. Aan het einde van de middag steek je de BBQ aan en sluiten jullie de dag af met wat hamburgers en marshmallows. Het Hulsbeek heeft hiervoor speciaal ingerichte (evt. overdekte) BBQ-plaatsen. De overdekte BBQ’s (2 stuks) zijn te huur van 1 april t/m 30 september. Wij vierden hier vorig jaar een Vettt leuk feestje 😉

zomerse kinderfeestjes

Het Vettt feestje op het Hulsbeek.

6. Lol op blote voeten

In Gelselaar, een klein dorpje in de Achterhoek ligt Erve Brooks. Een unieke plek voor een heerlijk actief dagje uit met het hele gezin. Maar ook voor een kinderfeestje ben je hier aan het juiste adres. Kinderen kunnen zich eindeloos uitleven op het Blotevoetenpad of het Avonturenpad, maar ook bij de Museumboerderij en in de verschillende speeltuinen. Er worden een aantal arrangementen aangeboden. Zo kun je ook nog levend tafelvoetbal spelen of boogschieten en dit altijd volledig verzorgd met drankjes en verschillende lekkernijen. Ga voor de glibberigste zomerse kinderfeestjes snel naar de website.

7. Varen, varen over de baren bij Mölke

Vakantiepark & Partycentrum Mölke in Zuna ligt op een prachtige plek in het Twentse landschap. Een heerlijke locatie om het zomerse kinderfeestje van je zoon of dochter te vieren. Er is een binnenzwembad, een luchttrampoline en je kunt, mits je kinderen kunnen zwemmen, kano’s huren. Wil je zelf niet peddelen, dan kun je ook een rondvaart maken in een rondvaartboot. Natuurlijk is er volop snoep, patat en ranja. Reserveren? Ga naar de website.

zomerse kinderfeestjes

Altijd fijn, kanovaren bij Mölke in Zuna.

8. Haal je ezeldiploma

Bij Ezelpret Erve Bartels in Deurningen kun je een wel heel bijzonder kinderfeestje vieren. Een feestje voor echte dierenvrienden. De kinderen kunnen namelijk wandelen met ezels en hierna hun ezeldiploma halen. Bij aankomst krijgt iedereen een plakje cake en een glas ranja. Onderweg krijg je een knapzak mee met lekkere dingen erin. Na het wandelen kunnen er nog oud Hollandse spelletjes worden gespeeld met als afsluiter een patatje met een snack en een ijsje. En natuurlijk dat ezeldiploma 🙂 Meer informatie vind je op de website.

9. Naar buiten bij Hof Espelo

Is je kind een echt buitenkind, die houdt van klimmen en klauteren en niet bang is om vies te worden? Dan is een kinderfeestje bij Hof Espelo echt wat voor jullie. Want bij Hof Espelo ga je klauteren, speuren en onderzoeken! Je kunt kiezen uit verschillende kinderfeestjes, zoals het kabouterpad, een fotopuzzeltocht of (iehhh) uilenballen pluizen. Het leuke is dat Het Koesthuis Hof Espelo ook open staat voor eigen ideeën. Dus heeft jou kind een ander leuk (of vies) idee, misschien is dit wel mogelijk! Ga er snel achteraan…

 

Heb jij nog tips? Laat ze hieronder of op Facebook achter. Ik ben heel benieuwd, want volgens mij zijn er nog zoveel meer leuke, actieve, stoere of schattige zomerse kinderfeestjes te organiseren. Voor alle jarigen deze zomer, have fun en geniet!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.