Leuk en leerzaam herfstvakantie uitje: Cinekid bij Concordia!

Door

Ieder jaar staat de herfstvakantie bij Concordia Enschede in het teken van Cinekid. Een festival van een week dat bestaat uit een MediaLab en allerlei gave (vaak minder bekende) films. Cinekid is gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.

Wat is er allemaal te doen tijdens Cinekid?

Eigenlijk bestaat Cinekid uit 2 delen:
1. Het MediaLab (in het pand tegenover Dille en Kamille)
2 Het Filmhuis (naast SamSam)

Je kunt een ticket kopen voor alleen het MediaLab (5 Euro) maar je kunt ook profiteren van een combinatie korting. Je betaalt dan 10 Euro voor zowel het MediaLab als een film naar keuze op een dag naar keuze. Je hoeft het MediaLab en de film dus niet op dezelfde dag te plannen: handig!

Het Cinekid MediaLab

Het MediaLab vind je aan de Langestraat in de binnenstad van Enschede. Hier kun je meedoen met allerlei nieuwe technische activiteiten en workshops. De workshops verschillen per dag, dus check vooral ook het programma om te zien wat er wanneer te doen is. Op dinsdag kun je je eigen letter knutselen met de superrrkunstkids, op woensdag kun je leren camera acteren onder leiding van De Theatermakerij. En op donderdag en vrijdag kun je je eigen robot bouwen onder leiding van studenten van de Universiteit Twente.

Wij waren er op de maandag toen Het Bouwlab aanwezig was. De kinderen konden hier een eigen stop-motion filmpje maken met LEGO. Supergaaf!

cinekid

Begane grond

In het MediaLab kun je bijvoorbeeld een tekening maken en er doorheen wandelen. Er werd bij ons hard getekend maar helaas werkte deze niet toen wij er waren, het leek de kinderen wel heel erg gaaf.

cinekid

Je kunt een unieke selfiefilter maken, deze hebben wij overgeslagen. Het was hier vrij druk en uiteindelijk waren we zelf druk met allemaal andere leuke activiteiten. Zoals het minimalistische spel Line Wobbler. Een spiraal die kan worden bewogen is de controller en een vijf meter lange LED-strip is het speelveld. Er stond een vrijwilliger bij die ons uit kon leggen wat de bedoeling was, je kunt allerlei levels halen. Leuk en extra leuk omdat je het naast elkaar kunt spelen.

En het hoogtepunt voor Pippa was het tekenen met een speciale Augmented Reality pen en bril. Ik heb het zelf ook geprobeerd en werd er echt duizelig van. Hadden de kinderen geen last van. Hier moet je trouwens minimaal 7 jaar voor zijn. Ik vond het wel een hele gave ervaring.

Eerste verdieping

Vergeet vooral niet ook naar boven te lopen, daar was op maandag Het Bouwlab en alle dagen is hier de Hemelbioscoop. Lekker liggend in zitzakken een korte film kijken die boven je wordt afgespeeld.

concordia
De hemelbioscoop

Het Cinekid Filmhuis

Tijdens het Cinekid Festival worden de mooiste jeugdfilms in Concordia gedraaid. Dit is op de andere locatie, naast SamSam. Een overzicht van de films vind je hieronder, er zijn al films vanaf 3 jaar. Als je op de linkjes klikt zie je ook op welke dagen en tijden ze afgespeeld worden.

Een bijzonder rare week met Tess

Meer over Cinekid bij Concordia

Het MediaLab is t/m vrijdag 25 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt je tickets aan de kassa van Concordia (Langestraat 56, Enschede) kopen of online bestellen. Als je het MediaLab met een film wilt combineren dan koop je twee losse kaartjes voor beide en krijg je een combinatiekorting, je betaald dan 10 Euro voor het MediaLab + een film. Om de combinatiekorting online te claimen moet je ingelogd zijn (d.w.z. een Concordia account hebben).

Wij zijn ongeveer 2 uur gebleven, de kinderen (meiden van net 8 jaar en 10 jaar) vonden het superleuk. Vooral het gedeelte met de VR-bril en de workshop maakte veel indruk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.