VETTTE Tip: Wundernacht, museumnacht voor kids!

Door

Op zaterdag 6 april opent familiemuseum de MuseumFabriek in Enschede ‘s avonds haar deuren. Om de opening van de Wunderkammer en de Museumweek te vieren organiseert de MuseumFabriek een Museumnacht voor kids! Op zaterdag 6 april is het museum van 17:00 tot 22:00 uur het decor voor de ‘Wundernacht’. Er is een uitgebreid programma met workshops, voorstellingen en activiteiten in de Makerspace voor kinderen en hun (groot)ouders. 

Opening Wunderkammer

Vanaf 6 april wordt een groot deel van het museum omgetoverd tot de Wunderkammer, dit gebeurt in 3 fases waar in totaal 25 deeltentoonstellingen te zien zijn. Op zaterdag 6 april openen de eerst 7 tentoonstellingen over Magisch Wit, Sagen en Legenden, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht, Onderhuids en Draad. De collectiepresentatie bestaat in zijn totaal uit 25 deeltentoontstellingen met uiteenlopende thema’s.

museumnacht

6 april: Museumnacht in de MuseumFabriek

Tijdens de Museumnacht maak je op een superleuke manier kennis met de verschillende onderwerpen uit de tentoonstellingen. Wist je bijvoorbeeld dat er op het dak van het museum een sterrenwacht is? Daar mag je een kijkje nemen! Er komt een sagenverteller die spannende verhalen vertelt. En er lopen enorme witte Venetiaanse steltenlopers rond die hoog boven je uit komen.

De Venetiaanse steltenlopers die je zomaar kunt tegenkomen tijdens de Museumnacht.

Er worden weefdemonstraties gegeven door de wever, er is  muziek en de Makerspace is open. De Makerspace is een ruimte in de MuseumFabriek waar je allemaal toffe dingen kunt knutselen en in elkaar kunt bouwen.
En dat allemaal in de avond, dat is toch helemaal te gek? Het Museumcafé zal op 6 april ook langer geopend zijn.

museumnacht

De Makerspace in de MuseumFabriek waar tijdens de Museumnacht ook van alles te doen is!

Meer informatie over de Museumnacht bij de MuseumFabriek

Ik weet zeker dat mijn kinderen het te gek gaan vinden om ‘s avonds naar de MuseumFabriek te mogen. Wij hebben een jaarkaart en ik heb de tickets al besteld! Hieronder vind je alle details over de museumnacht bij de MuseumFabriek:

Datum: Zaterdag 6 april 2019
Tijd: 17.00-22.00
Kosten: Volwassene (8,50 Euro), kinderen 5 t/m 17 jaar (5,00 Euro), Gezinskaart,max. 2 volwassenen en 3 kinderen (20,00 Euro)
Tickets: Reserveer je online via deze link. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar Wij hebben de familiekaart van de MuseumFabriek, ook dan moet je online de reservering maken, je hebt dan geen extra kosten.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.