Oekepoek Kinderkookclub

Door

New kid(s) in town!

Een tijdje geleden zag ik op Facebook iets voorbij komen over een Kinderkookclub in Enschede genaamd Oekepoek. Helemaal nieuw voor mij en wat een grappige naam. Ik hou van koken en van kinderen. Hoppa; naar de website waar ik bleef hangen…

Kinderkookclub en meer

De website pluisde ik van voor tot achter uit en ik deed een ontdekking. Oekepoek is met haar fijne gezellige uitstraling meer dan een kinderkookclub. Naast kinderkookclub is het ook een Bed & Breakfast, een restaurant en een plek voor kinderfeestjes. De site gaf me gelijk het gevoel dat hier hele leuke mensen met een mooi verhaal achter zitten, tijd om kennis te maken. Ik zocht contact, kreeg een heerlijke enthousiaste reactie van Pauline -de eigenaresse- en al snel was een afspraak gemaakt.

Meet the multitasker

Twee weken geleden op een dinsdag zouden we elkaar ontmoeten. We spraken af in de Bed & Breakfast aan de Walstraat. Ik belde aan, Paulina deed de deur open met een dweil in de hand :-). Dit moet een harde werker zijn! Dit is het type mens waarbij je gelijk het gevoel hebt haar al jaren te kennen. Ik volgde haar de trap op naar boven, ze was de kamers nog even aan het schoonmaken voor nieuwe gasten die die avond aan zouden aankomen. Ik kon zo nog mooi een glimp opvangen van deze prachtige knusse Bed & Breakfast die sinds mei 2014 geopend is. We gingen beneden zitten. In een ruimte waar volop verbouwd werd (uiteraard alleen als er boven in de B&B geen gasten zijn). Na twee uur ging ik toch echt weg (ik had nog een verjaardag van een vriendin), maar ik had zo de hele avond nog verder kunnen kletsen.

Oekepoek

Hoe een droom werkelijkheid werd

Michel (40) en Paulina (38) vader en moeder van Guusje (9) Siem (7) en Boris (2) trokken 3 jaar geleden de stoute schoenen aan. Een langverwachte droom kwam uit. Het tuinhuis aan hun woning in de Heutinkstraat in Enschede kreeg een nieuwe bestemming. Het werd omgebouwd tot hun eerste locatie voor een Bed & Breakfast. Dat liep zo goed -Enschede bleek een ware toeristische trekpleister- dat er een andere droom verwezenlijkt werd. Een tweede locatie, midden in het centrum van Enschede in de Walstraat. “En het gaat goed, we zijn bijna ieder weekend volgeboekt, helemaal boven onze verwachtingen in!”, aldus Paulina.

De Oekepoek Kinderkookclub

De Bed & Breakfasts zijn ontzettend leuk, maar ik vind de Kinderkookclub stiekem nog veel leuker! Ik heb natuurlijk niet voor niets een blog met leuke dingen juist voor kinderen. Kinderen van 7 t/m 11 kunnen lid worden van de Kinderkookclub. Als lid krijg je een voucher. Met deze voucher kun je een schort uitzoeken bij Dille & Kamille Enschede. Vervolgens krijg je maandelijks een mail van Oekepoek met info over de workshop die die maand gaat plaatsvinden. Als je mee wilt doen dan schrijf je je in. Je betaald alleen voor de workshops waar je je voor inschrijft. De kosten verschillen per workshop. Gemiddeld betaal je per workshop tussen de 10 en 15 euro. Je zit dus niet aan een ‘abonnement’ of een wekelijks/maandelijkse verplichting vast. Daar hou ik wel van! Ook erg leuk om cadeau te geven aan een kind die van koken houdt.

Kinderkookclub

Maak kennis tijdens Proef-eet

Tijdens de Proef-eet in Enschede (eerste weekend van september) kun je zelf kennis maken met Paulina. Kom naar de Walstraat en kom lekker gluren in de Bed & Breakfast. Ontmoet de jonge chefs van Oekepoek Kinderkookclub. Zij koken de sterren van de hemel in het Oekepoek kinderrestaurant. Een restaurant voor –en door kinderen. Geef je kind(eren) een paar Proef-Eet duiten mee en laat ze hier lekker genieten van de kindvriendelijke recepten gemaakt door de jongste culinaire talanten van de Kinderkookclub.

Powervrouw

Oh…had ik al gezegd dat Paulina ook nog 3 dagen werkt bij een superleuk bedrijf waar ze ook nog eens erg enthousiast over is? Dat ze samen met haar man 3 kinderen heeft? Dat er ook kinderfeestjes georganiseerd worden? Oh en dat ze nog bezig is met allerlei nieuwe gave ideetjes en vernieuwende concepten. En dat ze dacht dat ik eind 20 was. Heerlijk. Ik vroeg Paulina nog naar haar favoriete uitjes met haar gezin in de omgeving:

 • Ledeboerpark (Enschede), heerlijk park om met de kids te wandelen en op verkenning uit te gaan
 • De Waarbeek (Hengelo), overzichtelijk pretpark zonder poespas
 • Binnenstad van Enschede met steeds meer kindvriendelijke plekjes

Bewondering heb ik voor deze powervrouw. Meer weten over Oekepoek? Neem een kijkje op de site van Oekepoek, kom langs tijdens Proef-eet of neem gewoon eens contact op!

Heutinkstraat 80 – 7512 GN Enschede / Walstraat 7 – 7511 GE Enschede

Oekepoek

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Manon
  augustus 28, 2014

  Hihi leuk om te lezen.
  Mijn oude buurmeisje van vroeger..

  • Vettt.nl
   augustus 28, 2014

   Wat leuk!!! Zo weet je gelijk wat ze nu doet 🙂