Twente tips met kids: september

Door

Ook voor de maand september heb ik weer even wat speurwerk gedaan. Conclusie: volop leuke dingen om deze maand met je kind(eren) te doen. Heb je aanvullingen? Ik ben benieuwd, je kunt onderaan deze blogpost een berichtje achter laten. Vind ik leuk! Veel plezier met het lezen van de twente tips voor september.

#1 Proef-eet, Enschede (5 t/m 7 september)

Dit is eigenlijk wel een van mijn all-time favourites. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het ook altijd erg leuk vind zonder kind. Er was voor kinderen eigenlijk nooit zo heel veel te doen. Maar wat blijkt, daar komt dit jaar veel verandering in!

Op de komende editie van Proef-eet is er een kinderplein, op De Klokkenplas (achter de oude Villa van Heek). Top koks laten de kinderen zien hoe ze lekker en gezond kunnen eten, de Reuzezandbak is geopend en de kinderen kunnen genieten van een voorstelling van Kareltje en Jasmijn uit Avonturenpark Hellendoorn.

Een andere highlight voor kinderen tijdens de Proef-eet is de Oekepoek Kinderkookclub. Je vind ze in de Walstraat. De kinderen van de Kookclub laten hun lekkerste creaties zien. In het Oekepoek restaurant -alleen toegankelijk voor kinderen-  kunnen kinderen aanschuiven en van de lekkerste gerechtjes genieten. Uiteraard gemaakt door de kinderen van de Oekepoek Kinderkookclub. Lees hier meer over deze leuke kookclub.

Op de website van de Proef-eet vind je alle informatie: Proef-eet 2014.

Oekepoek

Fotocredits: Oekepoek

 

#2  Open dag fruitboerdeij ‘t Duvelshofke, Oldenzaal (7 september)

Een paar weken geleden schreef ik al over mijn bezoek aan fruitboerderij ’t Duivelshofke, waar je (samen met je kind) fruit en ook bloemen kunt plukken. Erg leuk was het! In september is het feest bij ’t Duivelshofke want de fruitboerderij bestaat 1 jaar, dat gaat gevierd worden met een open dag.

Tijdens de open dag zijn er verschillende activiteiten te beleven, zoals een streekproductenmarkt met diverse proeverijen, een bakker met hout gestookte oven, een rondgang door de fruittuin, fruit plukken, diverse spelletjes, knuffelkonijn en nog veel meer… klinkt goed! Kijk voor meer informatie op de site van ‘t Duivelshofke.

't Duvelshofke

’t Duvelshofke

 

#3 Straattheater, Almelo (13 september)

Op zaterdag 13 september zul je door het hele centrum van Almelo straatartiesten tegenkomen. Een internationaal gezelschap van straatartiesten zal de straten van de binnenstad vullen met verrassende, verwarrende, spectaculaire en komische acts. Dat is nog eens leuk winkelen! De artiesten komen uit de USA, Duitsland, Italië, België, Frankrijk, UK en natuurlijk ook uit ons eigen land. Er zijn muziekvoorstellingen, acrobatiek, doe-acts en afwisselende straatshows. Het festival is van 12.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: Straattheater Almelo.

 

Straattheater Almelo

Fotocredits: Tubantia.nl

 

#4  Local Sunday Market, Enschede (27 september)

In september zal alweer de derde editie plaatsvinden van de Local Sunday Market. Ik heb de vorige twee ook bezocht. Erg leuk, de tweede editie was alweer een stuk uitgebreider dan de eerste. Er zijn ontzettend veel standjes met creatieve kraampjes. Ideaal ook om wat cadeautjes in te slaan. De Local Sunday Market duurt van 12.00 tot 17.00 en vind plaats in de oude Polaroid Fabriek in Enschede. De entree is 1 euro en kinderen zijn gratis. Ik schreef eerder over mijn bezoek aan de Spring editie van de Local Sunday Market, lees hier hoe het was: Local Sunday Market, spring edition.

Meer informatie over de Local Sunday Market vind je op de Facebook pagina: Local Sunday Market.

Local Sunday Market

Fotocredits: Local Sunday Market

 

#5 Schatgraven in het Lutterzand, De Lutte (verschillende data)

Supergaaf dit! Ik kwam het laatst tegen op de site van Beleef Twente. Je kunt schatgraven in het Lutterzand. Nou vind ik het Lutterzand sowieso een supermooie gebied om naartoe te gaan, maar nu kun je er ook nog iets gaafs doen in het prachtige natuurgebied. Ideaal als uitje met je familie, maar ook super geschikt als kinderfeestje. Leuk!

Het schatgraven doe je met een tablet, een mijndetector en een tas met attributen. De opdracht is, dat de schatzoeker moeten zoeken naar de Dinkeldaalders, die ergens in dit gebied begraven liggen. Kijk hier voor meer informatie over deze leuke activiteit: Schatgraven in het Lutterzand.

 

#6 Kinder Sterrenkijkavond, Lattrop (27 september)

Bij de Cosmos Sterrenwacht word op zaterdag avond 27 september een sterrenkijkavond georganiseerd, speciaal voor kinderen. Je leert eerst van alles over het zonnestelsel, je gaat op zoek naar planeten, zon, maan, kometen en naar vallende sterren. Vervolgens ga je naar het planetarium. Ik kon zelf op de site niet van Cosmos niet terugvinden vanaf welke leefijd het is, maar ik denk dat ik met mijn dochter van bijna 3 beter nog even kan wachten. Kijk voor meer informatie op de site van de Cosmos Sterrenwacht.  Sowieso leuk om daar eens op te kijken, er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Tot zover mijn resultaten van wat speurwerk door mij afgelopen weekend. Heb je tips voor leuke uitjes met kinderen voor deze maand of komende maanden, let me know! Ik vind het altijd leuk om te horen. VETTT veel plezier met al het leuks dat je de komende maand(en) gaat doen!

Liefs,
Yvette

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
0 Comments