Door het glas: Maike, moeder van 2

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Maike is eigenaresse van tweedehands kinderkledingzaak Bim Bam Buisje. Ze woont met haar man, 2 dochters en 2 honden in Enschede.

Hoe voel je je bij deze situatie?

Dat verschilt per dag. De ene dag ben ik er wel nuchter onder en de andere dag maak ik mij druk om alles. Je wilt, zoals iedereen, graag weten wanneer dit klaar is. Maar dat kan helaas niemand je vertellen. Er komt een onzekere tijd aan. Maar we zitten er allemaal in en moeten er samen het beste van maken.

Is er iemand bij jullie thuis ziek?

Nee, gelukkig zijn we allemaal gezond.

Hoe vullen jullie de dagen?

Nou, die zijn bijna elke dag hetzelfde. Er zit momenteel weinig afwisseling in. We beginnen met ontbijt en daarna gaan de kids aan hun schoolwerk. We proberen nog wel veel naar buiten te gaan, even met de honden Billy en Moos aan de wandel. Die zijn nog nooit zoveel uit geweest als in deze dagen. Verder eten we de hele dag maar daar heeft iedereen last van volgens mij. De supermarkt is het uitje van de dag. Al begin ik daar nu ook steeds onrustiger rond te lopen.

Fotocredits: Ditisjeuring.nl

Wat vinden de kinderen van deze situatie?

Onze meiden zijn 9 en 11 dus de tik-tok app maakt overuren. En dat vinden ze natuurlijk mega chill. Af en toe wordt er wel wat gemopperd met elkaar maar over het algemeen gaan ze er goed mee om. Het coronavirus vonden ze eerst erg eng. Maar daar hoor ik ze nu niet zoveel meer over. Het huiswerk van school vinden ze uiteraard veel te veel. Ik ben benieuwd hoe de meiden het gaan ervaren als dit nog heel veel langer gaat duren. En daar ziet het wel naar uit. Het wordt straks zomer en dan kun je dus niet met een groep vriendinnen buiten spelen, zoals je dat gewend bent. Of naar het zwembad. Ga ze dat tegen die tijd nog maar weer uitleggen.

Werk je met een schema voor de kinderen?

Nee, geen schema’s hier. We doen wat er moet gebeuren maar daar hang ik geen schema aan. En dat gaat prima! De meiden gaan wel op normale tijden naar bed.

Laat je je kinderen buiten spelen?

Zeker! Het is prachtig weer. De eerste week gingen ze nog met een groep vriendinnen naar buiten maar dat kan naar mijn mening nu echt niet meer. Dus het is nu in de tuin, wandelen met de honden of ergens waar het rustig is. Vaak met z’n tweetjes. En minimaal anderhalve meter afstand houden van anderen!

Hoe vaak doe je boodschappen?

Te vaak nog. Maar één keer voor de hele week boodschappen halen, daar ben ik echt slecht in.

In hoeverre beïnvloedt het coronavirus jouw werk?

Heel erg! Ik heb mijn winkeltje, Bim Bam Buisje vrij snel moeten sluiten. De kids zijn thuis en mijn winkeltje is zo klein dat ik het onverantwoord vind om open te blijven. Je staat erg snel te dicht op elkaar. Kleding bezorgen bij mensen is voor mij geen optie. Dan ben ik alsnog de hele dag op pad en moeten de meiden zich zelf vermaken. Ik merkte ook al dat het vanaf donderdag 12 maart erg rustig werd in de winkel. Logisch want er werd ons verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar balen is het wel! Ik heb zoveel leuks klaar liggen. Maar de combi tussen nu iets doen voor de winkel en er zijn voor de meiden is gewoon erg lastig. Mijn man is ook thuis aan het werk. Zijn werk gaat volop door vanuit huis en is de hele dag in overleg of dingen aan het uitwerken. Maar fijn dat dat in elk geval gewoon door gaat. We zijn immers allebei zelfstandig. Maar dat geeft mij wel minder vrijheid voor Bim Bam Buisje.

Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?

Nou, de uitdaging gaan we met elkaar aan. We moeten het gezellig houden met elkaar en er zoveel mogelijk iets leuks van zien te maken. En maar hopen dat we snel allemaal ons ding weer kunnen doen.

Ultieme lezerstip

Probeer toch van de kleine dingen te genieten. Van een kop koffie in de zon. Of een wandeling (met de hond). Verder heb ik weinig tips, ik doe ook maar wat. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en zich aan de voorschriften houdt. En dat iedereen straks zonder teveel financiële zorgen de draad weer kan oppakken.

Nog meer interviews lezen?

Eerder publiceerden we onderstaande interviews op Vettt:

#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk
#4: Door het glas met Evelien Bolt, moeder van 3
#5: Door het glas met Wendy ter Bekke, moeder van 3
#6: Door het glas met Nienke Veltman, moeder van 3
#7: Door het glas met Marleen Reimerink, moeder van 2
#8: Door het glas met Collin Vaneker, vader van 3
#9: Door het glas met Gemma, moeder van Lorenzo
#10: Door het glas met Fran, moeder van 2

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.