Zelf ijsjes maken deze zomer

Hoe leuk is het om zelf je ijsjes te maken. Voor de Vettt zomerspecial mocht ik een recept voor één van onze lievelings ijsjes met jullie delen; het regenboogijsje. We proberen bij ons thuis heel wat ijsrecepten uit en de meeste met succes. Naast het regenboogijsjes-recept, behoren deze 2 ijsrecepten op dit moment ook bij onze favorieten; ananas-limoen ijs en het chocolade-bananenijsje!

Ik vond heel gaaf dat ik mocht meewerken aan de Vettt zomerspecial. Samen met mijn dochters ben ik aan de slag gegaan. Ik vroeg aan ze wat ze lekker leek en er kwam echt van alles voorbij. Uiteindelijk hebben we het regenboogijsje voor de VETTT Zomerspecial uitgekozen. Het recept voor het regenboogijsje vind je hier terug. Mijn kinderen wilden heel graag meehelpen met het ijs maken. Uiteindelijk hebben ze vooral goed meegeholpen met proeven. Alle ingrediënten zijn geproefd, ook het eindresultaat. En het is goedgekeurd!

Zelf ijsjes maken: het Ananas-limoen ijsje

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

– 500 gram ananas
– scheutje (amandel)melk
– 300 gram kokosyoghurt
– sap van 2 limoenen
– keukenmachine

  1. Pers de limoenen (rol de limoenen eerst over het aanrecht, zo krijg je meer sap)
  2. Doe de ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot er een gladde massa ontstaat.
  3. Voeg als het nodig is een scheutje (plantaardige) melk toe.
  4. Is het ijs te zacht geworden, zet het dan nog even terug in de diepvries.
  5. Als het ijs goed is, schep het dan in schaaltjes en voeg eventueel nog wat stukjes ananas toe.

Voeg de ingrediënten bij elkaar in de blender of keukenmachine.
Mix het geheel tot een gladde massa.
Wil je er bolletjes van maken, zet het ijs dan nog even terug in de diepvries.

Zelf ijsjes maken: het Chocolade-bananen ijsje met walnoten

Zelf ijsjes maken

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte ijsjes voor 3-4 personen?

– 4 bananen
– 3 el cacaopoeder
– scheutje (amandel)melk
– handje walnoten
– blender of keukenmachine

  1. Pel de bananen
  2. Snijd de bananen in stukjes en vries ze voor minimaal 6 uur in
  3. Voeg de bananen, cacaopoeder en (amandel)melk samen in de blender of keukenmachine
  4. Mix het geheel tot een gladde massa

Wil je er bolletjes van maken, zet het ijs dan nog even terug in de diepvries.
Voeg als laatste de walnoten toe.

Over Marscha

Meer blogs van Marscha lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *