Samen knutselen? Maak een DIY Speurblad!

Mijn jongens zijn gek op die speurboekjes, waarbij ze met een kartonnen zaklamp mogen schijnen om details op de platen te vinden. Er zijn vele varianten van, zoals: speuren onder de grond, speuren in het bos en ontdek de seizoenen. Het principe van deze boekjes is heel eenvoudig, maar voor kinderen iedere keer weer magisch. Het leek me dan ook leuk om dit zelf eens te maken met de boys. Ik vertel je in deze blog precies hoe jij ook zo’n speurblad kunt maken.

Wat heb je nodig voor dit speurblad?

  • Wit papier
  • Zwart papier
  • Plastic insteekhoesjes
  • Permanente stiften
  • Gewone stiften
  • Een schaar

Doe een wit blaadje in het insteekhoesje. Zo kan je kleine knutselaar goed zien wat hij/zij tekent.
Daarna is het tekentijd. Om het echt een zoekplaatje te laten worden is het leuk wanneer er veel details worden getekend. Het tekenen gebeurt óp het insteekhoesje. Vandaar dat het met permanente stiften moet gebeuren, anders poets je het er zo weer af.


Als de tekening helemaal klaar is, vervang dan het witte blaadje door een zwart blaadje. Meteen is de tekening slecht zichtbaar, maar laat dit nu net de bedoeling zijn.
Als laatste moet er dan van stevig papier een zaklamp geknutseld worden. Wij gingen voor een roze zaklamp. Met een gele stift hebben we er een lichtbundel op getekend. En zorg voor een grote witte straal, gewoon gemaakt van wit papier. Zoals op de afbeelding hieronder.

En dan kan het speuren beginnen! Wij maakten dit keer een plaat in het thema winter, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Leuk toch om samen zo’n speurblad te maken!

Nog meer inspiratie voor leuke DIY’s?

Vind jij het ook zo leuk om samen met jouw kind(eren) te knutselen? Ik schreef eerder ook al blogs over dit onderwerp. Zo maakte ik eens een coole mindjar en ik schreef eerder een blog over knutselen met ‘Loose parts‘.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.