Zoek je nog een leuk kerstkapsel voor meisjes? Maak de kerststrik!

Dit kapsel met leuke kerststrik is natuurlijk perfect voor het kerstdiner op school. Voor de Vettt Winterspecial mocht ik weer aan de slag en maakte ik dit een kerstkapsel voor meisjes. Roos wilde wel model staan. De strik is makkelijk om te maken, als je de stappen volgt lukt het jou ook. Zeker weten!

1. Stap 1 voor dit kerstkapsel voor meisjes

Kam het haar goed door zodat het klit vrij is. Maak een halve staart van boven de oren naar achteren. Pak een elastiek en sla deze er zo vaak omheen als mogelijk, maar let op de laatste slag haal je niet helemaal door je elastiek, maar half. Zo blijft er een knot zitten.

2. Stap 2: deel de knot door de helft

Deel de knot precies door de helft en zet deze vast met schuifjes naar de zijkanten. Steek van boven naar beneden en van beneden naar boven een schuifje. Zo heb je het in 2 gedeeltes opgedeeld en begint er al een soort strik tevoorschijn te komen.

3. Maak de strik

Pak een pluk van de staart die nu onder de knot hangt en haal deze naar boven. Nou kun je die op 2 manieren langs de knotten krijgen. Door met je vinger boven het elastiek een gaatje te maken en de pluk er doorheen te halen. Of met een haarloop (te koop bij Kruidvat) Die steek je er boven in, vervolgens haal je de pluk haar erdoor en trekt deze naar beneden. De haren van Roos zijn lang genoeg om de pluk gewoon te laten hamgen. Heb je iets kortere lengtes, dan kun je deze even vaststeken met nog een schuifje bovenin voor wat extra stevigheid. Spuit er wat haarlak op en om de loszittende plukjes vast te zetten en klaar is je feestelijke kerstkapsel!

Tadaaa: dat was het kerstkapsel voor meisjes van dit jaar!

Heel veel succes met dit leuke kerstkapsel voor meisjes. Wil je nog meer inspiratie voor leuke kerstkapsels? In deze blog vind je nog meer inspiratie voor een kerstkapsel. Hele fijne feestdagen!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.