Welcome to The Upperside; een nieuw concept voor het hele gezin, in hartje Enschede

In hartje Enschede vind je sinds 1 augustus The Upperside; skateshop SBTG, kapsalon Nivo, Mango’s Barbershop en de Conceptstore onder één dak. Een nieuw concept aan één van de oudste winkelstraten van Nederland.

Misschien denk je nu, The Upperside, dat was er toch al? Dat klopt. In 2016 kwam Ivo Spronk, initiatiefnemer, al met dit het hippe en vooruitstrevende concept naar de Haverstraatpassage in Enschede. Het concept bood een aantal creatievelingen de kans om hun eigen mini-onderneming te runnen en dat deden ze met veel succes. De straat was en is nog steeds de leukste straat van Enschede. Helemaal van deze tijd met haar knusse, lokale en unieke winkels. Ik vroeg me altijd af of Twentenaren wel ‘hip’ genoeg waren voor dit totaalconcept. Maar niets is minder waar gebleken. Toch kwamen er veel kijkers gaf Ivo aan. Kijken, kijken, niet kopen. En dat is jammer voor de stad aangezien we juist zo graag die kleine leuke winkeltjes willen hebben in Enschede.

The Upperside Enschede

Hoe leuk, deze lama’s! Te koop bij The Upperside

Initiatiefnemer Ivo over The Upperside

Ik sprak Ivo Spronk over zijn nieuwe plekje. “Ik miste dynamiek, wat mij betreft mocht het allemaal wel wat rauwer en iets minder truttig. Ik wilde gewoon helemaal van scratch af aan beginnen onder één dak. En nu ben ik ook niet afhankelijk. Gelukkig zat de loop er al snel goed in”. Geeft Ivo aan. Hij wil de drempel om binnen te komen voor jong en oud laag houden en zo een breder publiek aantrekken.

Het ‘oude’ concept is onlangs dus iets aangescherpt. Alles zit nu onder één dak aan de haverstraatpassage 64. “Het is echt een concept voor het hele gezin. Papa laat zich knippen, mama snuffelt tussen de leuke spulletjes en koopt een unieke poster en vintage jurkje en de kinderen, die kunnen meteen in de winkel een afspraak maken voor een proefles skaten.”

 “Het is toch de tofste winkel van Enschede?!”

Kapsalon Nivo & Mango’s Barbershop

Ivo Spronk is 7 jaar geleden zijn kapsalon Nivo begonnen aan de van Lochemstraat in Enschede. In 2016 betrok hij de bovenverdieping van het pand op de hoek van de Haverstraatpassage en Stadsgravenstraat, waar de Broodbode zit. Maar sinds 1 augustus 2018 kun je voor een hip, nonchalant kapsel terecht aan de Haverstraatpassage 64. Achterin de winkel heeft hij, samen met Mango’s Barbershop, een eigentijdse kapsalon ingericht.

Ook Ravi en Bodhi mochten plaatsnemen in de stoel en werden onder handen genomen door Ivo. “Ik doe niet aan gemillimeterde kapsels met een kleine kuif, voor mij geen standje 2 of 3. Ik creëer het liefst nonchalante kapsels voor echte surf- of skaterdudes.” Gelukkig, mijn jongens zaten op de juiste stoel. Want ik wil absoluut geen scheerapparaat in Ravi’s lange, dikke lokken om het helemaal maar niet te hebben over Bodhi’s prachtige krullen. Ik liet Ivo zijn gang gaan en liep zelf even een rondje door de hebberig makende Conceptstore.

The Upperside Enschede

Bodhi en Ravi in de stoel bij Ivo (Nivo)

Conceptstore

De Conceptstore was sowieso al de plek waar ik naar toe ging voor een cadeautje. Voor een vriendinnetje, baby of mijzelf ? Het is echt zo’n plek die Enschede een van de leukste, gezelligste en uniekste winkelsteden van Nederland maakt. En daar mogen we als inwoners hartstikke trots op zijn! De Conceptstore verkoopt producten van heel veel verschillende webshops, die allemaal hun eigen hoekje, plakje of muurtje hebben waarop ze hun spulletjes presenteren. We hebben het dan over mooie stoere producten van hout en leer, landkaarten, prachtige posters en grappige kaartjes, originele babyspulletjes, hippe kleding, prachtige sieraden en nog heel veel meer. En wanneer de mama’s iets leuks uitzoeken, kijken de papa’s en hun jongens of stoere meiden naar toffe skateschoenen, t-shirts of een nieuw skateboard bij skateshop SBTG.

Skateshop SBTG

SBTG, nieuw in The Upperside en de enige skatewinkel in Enschede. Wanneer je de winkel binnenloopt vind je links vooraan een walhalla aan skatespullen. Voor iedereen die gek is op skaten, voor wie het leuk vindt om te leren skaten, als hobby of als sport. En voor iedereen voor wie skaten een lifestyle is geworden. Ze kunnen hier allemaal terecht. Ik sprak Roel Fris, die in de winkel staat, maar hiernaast ook skatelessen geeft in Skatepark de Fabriek in de Performance Factory in Enschede. “Het mooie is dat je je in de winkel kunt opgeven voor een proefles, zo houden we de drempel laag en kom je gemakkelijk in aanraking met deze gave sport. Die anders toch minder toegankelijk is. Skaten is echt niet alleen maar voor hangjongeren met kapotte broeken en lange haren!”

The Upperside Enschede

Ravi heeft al een skateboard uitgezocht 😉

Ravi viel meteen voor de prachtige prints op de skateboarden die in de winkel staan, hij had er eigenlijk al een uitgezocht voor zichzelf. Maar aangezien Ravi nog maar een paar keer eerder op een skateboard stond, gaf Roel (Fris) aan dat het beter was dat hij nog even goed moest oefenen voordat hij zijn eigen board aanschaft. Dankjewel Roel ? Dus Ravi en Bodhi (maar die durfde helaas niet) mochten twee proeflessen volgen bij Roel in Skatepark de Fabriek, waar hij les geeft aan kinderen. Ravi vond het super leuk en hij deed het echt heel erg goed, aldus een trotse mama! Ondertussen zijn de twee proeflessen achter de rug, maar ik weet zeker dat Ravi nog een keertje terugkomt.

We teamed up! Welcome to The Upperside

Meer informatie vind je op de website van The Upperside.

The Upperside Enschede

Mijn stoere vent bij Skatepark de Fabriek. Zijn eerste les van Roel Fris.

 

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.