Zelf knutselen: Vogelhuisje van het Paradijs

In deze tijd, waarin veel nog gesloten is in verband met de lockdown is het best lastig om ons nog enigszins te vermaken. Normaal gaan we er heel graag op uit, maar dat kan nu natuurlijk nog niet in deze Coronatijd. Naast de wandelingen die we maken, zoals deze wandeling bij Waterpark Het Lankheet, gaan we ook juist nu op zoek naar activiteiten binnenshuis. Het vogelhuisje van Het Paradijs kwam dus op het perfecte moment.

Voor VETTT mochten we het vogelhuisje van restaurant Het Paradijs in Enschede testen. Een fantastische plek, waar je als het weer kan, zeker eens een kijkje moet gaan nemen. Ook zij zijn tijdens deze lockdown creatief en hebben in hun webshop een heel gaaf vogelhuisje staan. Deze kun je ophalen en thuis zelf in elkaar knutselen. Knutselen is iets wat we sowieso graag doen, dus we gingen aan de slag.

Nestje voor de koolmees

De vogelhuisjes die je bij Het Paradijs in de webshop bestelt, worden door Het Paradijs zelf met heel veel liefde voor je uitgelaserd. Om het vogelhuisje vervolgens zelf in elkaar te zetten, heb je slechts een hamer nodig. De gebruiksaanwijzing spreekt voor zich. Daarna kunnen de kinderen hem schilderen met acrylverf of waterverf. Even aflakken met blanke lak en hij kan de boom in!

5 tips voor het ophangen van het vogelhuisje

  1. Hang de invlieg opening naar het noorden, noord oosten, of oosten.
  2. Hang hem op een rustig plekje, vogels houden niet van veel drukte rondom hun huisje.
  3. De ideale ophang hoogte is 1,5 tot 2 meter van de grond.
  4. Zorg ervoor dat er al wat voedsel in de buurt van het huisje hangt, zodat ze het huisje eerder opmerken.
  5. Zorg ervoor dat er geen andere takken voor de invlieg opening zit, en dat de ondergrond zacht is voor eventuele kuikens die uit het nest vallen zodra ze geboren zijn!

Het vogelhuisje knutselpakket is voor €9,95 te bestellen via de website van Het Paradijs.

Ik hoop dat ik je geinspireerd heb! Het vogelhuisje is trouwens ook leuk om cadeau te geven! Veel knutsel plezier met het vogelhuisje van het Paradijs! Het is met zoveel liefde gemaakt, en heeft het prachtige logo van het Paradijs er voorop gelaserd.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.